ANOTHER BEAUTIFUL DAY IN NEW YORK

God morgon!

Har varit uppe ett par timmar och fixat och donat i lägenheten. Snart ska jag bege mig ner till skolan för att betala min skolavgift, men tänkte först ta en promenad genom Central Park eftersom det är underbart väder idag igen, himlen är klarblå!

Annars idag ska jag fixa med lite andra saker i skolan, skaffa skol-ID och sådär. Sen ska jag gå till Soho och se om jag hittar något fint... Har Soho-abstinens! :) Senare i eftermiddag ska jag hänga med Hannah och kolla på en lgh som hon eventuellt ska bo i.



Igår åkte jag till Brooklyn och mötte upp Hannah vid hennes skola. Vi käkade lunch till världens finaste utsikt, Manhattan!

REGISTRATION AT BMCC

Nu ska jag alldeles strax gå och möta upp Hannah för en liten kvällspromenad. Mysigt!

Det har varit underbart väder idag, vi har haft ca 10 grader och strålande sol, hur underbart som helst!
Idag har jag gjort något mycket spännande, nämligen registrerat mig för alla klasser! Det tog lite längre tid än beräknat att få tillbaka mina test som jag gjorde förra veckan, men idag fick jag dom äntligen så jag kunde registrera mig.

Jag känner mig jättenöjd med schemat! Det ser ut som följande:

Måndag:
- Introduction to business kl. 14-16.45
- English 101 17.45-19
- Matte Algebra 19.20-21

Tisdag:
- Fundamentals of speech 8-9.40

Onsdag:
- English 101 17.45-19
- Matte Algebra 19.20-21

Torsdag:
- Fundamentals of speech 8-8.50

Sen på fredagar är jag helt ledig. HUR NICE?! :)
Jag kommer ta totalt 13 credits denna terminen och det känns precis lagom att börja med!




NEW APARTMENT!

Hej!

Sitter i sängen och ska snart kolla film. Igår fick jag ryggskott (för andra gången på 2 månader...) och därför har jag tagit det väldigt lugnt idag förutom att åka till skolan en sväng!

Annars rullar det på här i New York. Jag flyttar till den nya lägenheten på lördag. Jag tror inte jag har sagt det, men jag har hittat en lgh på Upper West Side, jättemysig! Eftersom jag blev utslängd härifrån så var det ganska mycket panik där ett tag, men nu känns allt väldigt bra igen. Kvinnan som jag ska bo med verkar väldigt trevlig och snäll!

Igår tog jag och Hannah en långpromenad i Central Park. Det snöade jättemycket i lördags, men det har töat bort redan idag så det var inte så himla långvarit! Jag åkte sen på eftermiddagen ner till Angelica i China Town, vi käkade kinamat och gick till en jääääättestor supermarket som har ALLT för mycket billigare pris än tex Upper East Side (där jag bor nu). Så vi passade på att storhandla, jag, Angelica och alla kineser. Kände mig inte alls uttittad, nej då! ;)


Angelica och Hannah på Barrow (en bar i West Village) i fredags


Hannah i CP igår



Fick en fortune cookie som jag tycker stämmer in väldigt bra i mitt liv just nu!


Angelica på Hong Kong Supermarket!



Stackars levande sköldpaddor i en hink...


Och halvdöda paddor i ett akvarium...

LMFAO @ LAVO 19/1

Här kommer lite bilder från LAVO i torsdags. En snubbe från LMFAO var där och lirade hela natten. Vi hade så jäkla kul, vissa blev fullare än andra (nämner inga namn) men vi hade världens bästa kväll!! ÄLSKAR NEW YORKS UTELIV!










I HAVE A NEW FRIEND

Hej mina små kycklingar!

Jag hade världens bästa kväll på LAVO igår, men nu hinner jag inte berätta om det för att jag ska möta upp några kompisar för att käka bakismat. Jag är i stort behov av det ska ni veta!


Fick med mig en zebra hem från LAVO igår. Vad hände där liksom?

PICS FROM TODAY

Jag kom precis hem efter en busy day som vanligt!

Idag var det den andra dagen på orientation och det var typ samma som igår. Det var lite nya studenter som inte var där igår, så de gick igenom typ samma saker. Ganska onödigt faktiskt! Fast man tackar ju aldrig nej till en gratis lunch, haha ;)

Nu har Angelica registrerat sig för alla klasser, så himla skönt för henne! Jag kan inte göra det än eftersom det tar några dagar innan man får tillbaka resultatet från uppsatsen (jag gjorde ju den igår) så jag ska registrera mig på måndag istället. Det känns så himla komplicerat med allting, men det kommer nog lösa sig!

Efter orientationen var över så gick jag och Angelica hem till Emelyne en sväng och hängde där. Vid 17-tiden tog jag tunnelbanan upp till min gamla värdfamilj och hälsade på där. Jag umgicks med barnen och var med och la dom, sen beställde jag och Clara (den nya au pairen) mat från mitt favvo-indiska ställe, Curry in a hurry! Så vi satt och pratade ett bra tag, riktigt trevligt.

Här är lite bilder från dagen:


Jag utanför skolans skylt (så ni som har frågat, BMCC heter skolan, en förkortning av Borough of Manhattan Community College. Ska berätta mer om skolan någon annan dag!)



Såhär ser salarna ungefär ut. De är jättebranta, så om jag sitter längst upp blir jag höjdrädd, haha!


Söta Angelica!


Vi har jättefin utsikt över Hudson river. På andra sidan ligger Jersey City och Hoboken!


En lång korridor som skiljer åt den norra och södra delen av skolan


BACK TO SCHOOL

Nu ska jag dra mitt trötta arsle till skolan, idag är det ännu en dag fullspäckad med information!
Efter skolan ska jag till min kära gamla värdfamilj och hänga med dom. Ska ta lite bilder på skolan idag så ni får se hur det ser ut. Later!


I'VE GOT A GOOD FEELING

Hej allihop!

Jag sitter äntligen hemma i sängen och tar det lugnt. Det har varit en hektisk dag! Idag var det nämligen en liten mini-start på skolan! Vi har haft en International student orientation mellan 10-16. Det gick ut på att skolan gav oss internationella studenter massor av info om skolan, klasser och hur allt funkar. Det kom flera gästpratare från olika avdelningar och jag lärde mig jättemycket! Jag har en bra magkänsla, det känns verkligen som en bra skola och jag är så himla glad!

Jag var tvungen att gå från orientationen vid 13.30, för idag har jag gjort något som jag har varit nervös över i flera dagar... Nämligen proven! Man måste göra tre prov på BMCC för att få registrera sig på skolan. De tre proven är essay, reading och math. Först gjorde jag uppsatsen i 90 min, det gick väldigt bra. Uppsatser är min starka sida så det var ganska lätt.
Efter det fick vi gå till en annan sal där det var datorer. Där fick vi göra både reading-delen och matten. Jag har varit jätteorolig för matten eftersom jag trodde att jag hade glömt bort allting. Men det visade sig att jag kom ihåg ganska mycket! Jag tror inte det gick SUPERbra, men helt okej iallafall! :)

Jag var klar med proven vid 18 ungefär, och efter det var jag HELT slut efter att jag inte hade ätit eller druckit något under hela provtimmarna. Så jag åkte hem och köpte med mig Subway (fick nostalgikänsla från min och Emmas resemånad!) och tog en lång dusch och kollade på Danska hollywoodfruar. Haha, jag har blivit besatt av det!

Jag vet att jag har varit väldigt dålig på att uppdatera här, men jag hoppas att ni förstår att denna veckan har varit otroligt crazy med jetlag, letande efter lägenhet, skolan och allt som hör till. Men det kommer bli bättre, jag lovar!

Här får ni lite random bilder från de senaste dagarna:
AAAAAAH, nu går det inte ladda upp bilderna! Sjuuuuukt irriterande. Jag försöker ladda upp dom imorgon istället!


Ni får en liten bild på mig från nyår istället!








ALLT HÄNDER SÅ FORT, OCH JAG HÄNGER INTE MED




H
ej vänner!
Jag har tyvärr knappt någon tid att blogga just nu, det händer alldeles för mycket saker. Jag kommer bli hemlös den 1:a Februari, så jag håller på att leta lägenhet för fullt... Så om det är någon som letar efter en roomie så är det bara att säga till! ;)

Annars då? Jo, jag har lyckats svimma inne på IKEA igår, haha! Jag stod och kollade på lakan och vips så började det snurra och lilla Josefine försvann till sin egna värld där ett tag. Det måste bero på den stress jag känner just nu, allt nytt som händer, jetlag och slarv med att äta och dricka ordentligt. Måste skärpa mig med det!

Det är mycket som går emot mig just nu, men jag har bestämt mig för att jag ska komma ur ännu starkare och verkligen bevisa för mig själv att jag klarar mig själv! Jag längtar tills jag har hittat en bra lägenhet med bra roomies och när jag har börjat gå i skolan och får lite mer rutiner i livet. Just nu känns allt upp och ner!

Hoppas ni mår bra där hemma, lovar att jag ska ta lite bilder så ni får en liten inblick på mitt New York-liv! :)

I'M HOME!

Nu är jag framme!!

Resan har gått jättebra, jag var inte alls lika nervös som jag brukar vara. Idag var jag bara skräckslagen vid starten och landningen, de andra gångerna har jag suttit och spänt mig hela resan och det slutar med att jag är heeeelt slut när jag stiger av planet. Men inte idag, idag kunde jag slappna av och kolla på film, läsa en bok, kolla i mitt fina album och flörta med den så jävla snygga killen som satt bredvid mig! ;)

Nu är jag hemma hos Kavita som jag hyr ett rum av! Hon är i Sverige just nu och kommer inte hem förrän om ca 2 veckor, så jag har hela lägenheten för mig själv. Lite ensamt är det allt, speciellt när jag är i New York. Har liksom aldrig bott ensam här innan, då hade jag ju tryggheten hos min värdfamilj som tog hand om mig. Men nu är det en helt annan grej! Så snart får Kavita ta och komma hem, saknar henne!!

Imorgon ska jag fixa massa saker. Måste skaffa en Amerikansk mobil, ska gå ner till Apple och fråga om det går att använda min svenska iphone och bara sätta in ett amerikanskt kontantkort. Hoppas det så jag slipper köpa en helt ny mobil!
Annars imorgon ska jag köpa mat, lakan, handdukar, schampo, balsam, lotion, nagellacksborttagning. Ja, typ alla bassaker helt enkelt!

Sen under eftermiddagen ska jag ÄNTLIGEN få träffa min gamla värdfamilj igen. Jag ska förbi där vid 16.30 för att träffa Shyama (mamman) och sen kommer barnen hem vid 18-tiden och då ska vi käka pizza. MYYYYS!! Saknar dom så mycket!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Danska Hollywoodfruar för att hålla mig uppe en stund, sen ska jag sova. En ny dag i New York väntar!!


Kavita, jag och Jeremy på The Box i april förra året (sjuk kväll för övrigt!)



BYE SWEDEN, HELLOOOO NEW YORK!

Sitter på Lanvetter och väntar på att checka in på flyget till Amsterdam, sen till New York baby!!
Är skitnervös som vanligt, men det är så jävla värt det, kan inte fatta att jag snart är tillbaka i min älsklingsstad!!

Jag älskar min familj, mina vänner och min katt mest av allt i hela världen! Måste bara skriva så om det händer något.

Vi hörs när jag är i New York, puss!!

 


SISTA DAGEN I SVERIGE PÅ ETT TAG!

God morgon säger jag och Gibson! Vi vaknade för en stund sen, men Gibbe verkar ta en liten powernap redan...

Igår flyttstädade vi hela min lägenhet, jag, morfar, mamma och pappa. Sjukt jobbigt och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Men nu är det klart iaf och imorgon åker jag!!

Har lite grejer att fixa på banken, sen tar jag tåget till Göteborg och sover hos mamma. Har redan sagt hejdå till alla vänner, pappa, Jonte och alla mor-och farföräldrar. Tufft som vanligt...


SÅ MYCKET KÄRLEK

Gårkvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Vi hade förfest hemma hos mig, jag och tjejerna, och vi hade det så jäkla kul! Vi drog till Sliver vid 23-tiden och väl där började jag må jätteilla och fick ont i magen. Helt sjukt, har aldrig mått så dåligt typ. Så jag var tvungen att ta en taxi hem efter bara någon halvtimme och gick och la mig direkt och mådde skit hela natten...

Så jäkla tråkigt att det skulle bli så just igår, när det var sista utgången med tjejerna på väldigt länge... Men shit happens och det är ju inte sista gången någonsin! Johanna kommer till NYC i Maj och alla tjejerna kommer i höst och då kommer vi knappt komma ur det levande, haha! ;)

Idag mår jag lite bättre och ska snart åka hem till Mullsjö för att käka lunch med mormor och morfar, ta en fika med famor och farfar och sen äta middag med pappa och co. Mycket mat blir det idag!




Linnéa, jag, Hannah och Emma!


Haha, Emma med sitt hela och fina glas! "This is a Swedish design, it's built so that you can't put it down and just have to keep on drinking". Hahahahah!


Mina snyggingar Ellen och Johanna!


Reeeeach for the shoe!


Haha, älskar den här bilden. Äkta lycka! <3


Har sagt hejdå till mina tjejer nu också. Det känns riktigt tungt, men samtidigt har jag blivit överöst av kärlek de senaste dagarna och jag förstår verkligen inte vad jag har gjort för att förtjäna att ha sådana fina vänner. De presenter jag har fått av dom är ovärderliga och jag älskar varenda en av dom så mycket att det gör ont. Men, som det står i albumet jag fick av dom, "Time isn't what makes friendships last. It's love and devotion that keeps the tie between our souls". Så det spelar ingen roll hur lång tid det tar mellan att vi ses, vi älskar varandra lika mycket för det och vi är där för varandra hela tiden!

WHEN WE DRINK, WE DO IT RIGHT, GETTIN’ SLIZZARD

NU KÖR VI!! Det är den sista utgången i Sverige för mig på mycket länge och jag måste utgå med ett BAAAAAAM! Mina brudar är på väg hit och ikväll är det all in och inget annat som gäller ikväll!

Puss snyggingar!!




BOY, DO I GOT SOME NEWS FOR YOU!

Hej mina vänner!

Jag har haft en liten (eller okej, en lång) paus här i bloggen. Anledningen till det är att jag har haft så sjukt mycket annat att göra så att det helt enkelt inte har funnits varken tid eller energi till detta. Men nu ska jag försöka börja igen, ni är några trogna läsare som kikar in här varje dag!

Jag har lite nyheter till de som inte har hört innan. Jag flyttar till New York på onsdag!
Jag har kommit in på en skola på Manhattan och ska plugga där i 4 år! :) Är helt jäkla galet glad, men hinner inte tänka på det så mycket nu eftersom det har varit så himla mycket att göra med att fixa med alla ansökningar till skolan, I-20-formuläret, skaffa visum och fixa lån samtidigt som jag har jobbat nästan heltid. Men nu närmar det sig och innan dess kommer det vara fullt upp, ikväll blir det avskedsfest med mina närmsta, imorgon lunch med mormor och morfar sen middag med pappa, hans sambo, min syster och bror. På måndag ska vi flyttstäda min lägenhet, på tisdag åker jag hem till mamma i Gbg och på onsdag åker jag! Pjuh!!

Hoppas ni vill följa med på min resa, det kommer nog hända en hel del crazy saker om jag känner mig själv rätt ;)


Igår kväll hade jag en liten avskedsmiddag med tjejerna. Vi var på Åtta Glas och hade världens mysigaste kväll!


Mina fina tjejer Emma och Linnéa <3


Jag och Emma!


Jag fick VÄRLDENS finaste album av mina vänner. Alltså, det är utan tvekan det finaste jag har fått. Det var massor av bilder från alla år vi har känt varandra, fina citat, helt stört roliga saker som jag höll på att dö av skratt av, och längst bak fanns det ett brev från varje vän. TACK mina änglar Emma, Ellen, Linnéa, Johanna, Hannah och Malin. Det är helt sjukt hur mycket jag älskar er!! <3

RSS 2.0
Test