THE WEEKEND UPSTATE PART 1

Nu har jag varit tillbaka i New York i ett dygn och håller på att smälta bort. Det är så jäkla varmt!! Ingen AC har man i lägenheten heller, så det går knappt att sova. Men man får ju inte klaga på värme har jag hört ;)

I helgen har jag som sagt varit i Upstate New York, närmare sagt Catskills i min förra värdfamiljs hus. Det är så himla vackert där uppe, de har renoverat huset från topp till tå och deras pool är en little piece of heaven!

Vi har haft perfekt väder både lördag, söndag och måndag. Under lördagsmorgonen åkte vi till den stora Farmer's Market som öppnade för första gången i år. Där handlade vi massor av närproducerad mat, allt ifrån sallad, till getost till VÄRLDENS godaste pesto!


Farmer's market som hade öppnat för första gången i år!


Självklart var vi tvungna att äta varsin våffla. Som jag har saknat dom, de är så jäkla goda!


Mala gillade sin våffla och jordgubbsjuice




Mala ville vara lika lång som jag




CATSKILLS

Hej vänner!

Sorry för dålig uppdatering, men jag har varit uppe i min förra värdfamiljs hus sedan i fredagskväll och har varit upptagen av att bara njuta av det fina vädret vid poolen och att leka med barnen!

Vi hörs när jag är tillbaka i stan imorgon eftermiddag!


SPARROW

I tisdags bestämde jag och Lindsey oss för att åka och hälsa på hundarna på Barc Shelter, sheltret i Williamsburg som tar hand om herrelösa hundar och katter.

Denna gången fick vi gå ut och gå med två jättefina pitbulls, Sparrow och Boyte. Sparrow, som jag gick med, har varit på Barc sedan i julas efter att ha blivit beslagtagen från en dog fight- organisation. Han var väldigt skygg innan och är extremt rädd för män med tex. pinnar (eftersom han blev säkerligen misshandlad av dom). Boyte hittades i en källare, han hade aldrig under sina 4 år varit ute. Han visste inte vad fåglar var för något, hur vind känns, hur bilar låter. Så ni kan ju tänka er hur rädd han var när han kom till Barc. Men han har gjort jättefina framsteg, nu kan han vara ute och gå utan problem, bara han får ha sin kompis Sparrow med sig som skydd.


Jag och fina Sparrow på vår promenad


PANNKAKOR OCH PANIK

Jag kom precis hem från Lindsey, vi har lagat pannkakor (har inte käkat det på säkert ett år, så sjukt gott!!) och haft panik tillsammans.

På fredag åker Lindsey hem till Sverige och nästa vecka är det min tur. Är hur exalterad som helst över att få träffa alla där hemma, men samtidigt får jag lite smått panik. Jag trivs egentligen inte i Sverige och jag är rädd att jag kommer känna mig kvävd som jag har gjort innan. Men jag får väl tänka på att jag är tillbaka i New York i Augusti igen, det blir som en lång semester hemma!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra iordning mig. Ikväll ska jag till Paulina där hennes vänner är också. Vi ska laga mat och dricka lite vin!


Vi åt pannkakor med sylt i Lindsey's säng samtidigt som vi kollade på film. Mysdag!

THE LAST FINAL

Just nu sitter jag och hetspluggar det sista inför den stora Business final som jag har om ca 1 timme. Är jättenervös eftersom detta är ett väldigt stort prov men jag har pluggat väldigt mycket så jag hoppas det går bra!

Det här är min sista final, så från och med typ 16 idag så har jag soooommarlov!! Så jäkla gött! Det ska jag och Lindsey fira imorgon genom att dricka vin på hennes rooftop! :)

Nej, nu måste jag plugga det sista, vi hörs sen!


SUNNY DAYS

God morgon!

Vaknade för en liten stund sen och ska alldeles strax göra lite frukost. Älskar Söndagar då man har all tid i världen att äta frukost på morgonen, annars brukar man ju bara hetsäta den!

Igår hade vi underbart väder här i New York så jag passade på att åka hem till Lindsey och sola på hennes tak. Sjukt varmt, men det var jätteskönt ändå!
Jag har min sista final imorgon, så jag har spenderat nästan hela helgen med att plugga. Längtar tills jag har gjort det, då har jag ledigt ett par veckor innan jag åker hem till Sverige!

Idag ska jag plugga, men kommer göra det i Central Park tillsammans med Lindsey. Bara för att man pluggar betyder det inte att man inte kan sola samtidigt! ;)

Hoppas ni har en bra dag, puss!


Haha, jag och Lindsey blev trötta på att sola igår så vi bestämde oss för att vara kobenta och hjulbenta istället!

17 DAYS

God morgon!

Jag vaknade för en stund sen och har precis tvingat i mig lite frukost. Har fortfarande ingen aptit sen i tisdags, får verkligen tvinga mig själv att äta...

Idag blir det plugg och lite andra saker, har min sista final på måndag i Business, sen är det sommarlov!! Behöver verkligen lite ledighet nu känner jag. Åker hem till Sverige den 3:e Juni, alltså om 17 dagar! Känns helt overkligt...
Men jag saknar min familj och mina vänner så sjuk mycket och jag får typ fjärilar i magen bara av att tänka på att få träffa dom snart. Mina älsklingar!

Nu måste jag göra iordning mig, vi hörs ikväll!


Jag och Snurf (en lila hund som jag har fått i present av min syster) som hänger med mig var jag än i världen är! Han är som en liten ersättare för min syster, men ärligt talat så gör han inte ett så bra jobb... Hänger hellre med syrran!

CRAZY NIGHT WITH BESTIE

I tisdags var det dags för mig att ta med Johanna på en riktig utgång i New York. Och det kan man lugnt säga att det blev!

Vi började kvällen med middag på Spice vid Union Square där vi delade en flaska vin och åt jättegod thaimat. Efter maten drog vi till en bar för en öl innan vi mötte upp Sebastian på Avenue. Vi hade så jäkla kul där, musiken var grym och alla var glada! Efter ett par timmar mötte vi upp min vän Daniel på SL innan vi gick vidare till 1Oak. Väl där så minns vi inte så mycket mer, det blev verkligen too much för både mig och Johanna. Men jag var bara så jäkla taggad på att Johanna var här, haha!

Hem kom vi på något sätt, och sedan dess har jag mått SKIT. Spydde hela morgonen, eftermiddag OCH kvällen. Helt sjukt! Har aldrig varit så bakis i hela mitt liv, trodde verkligen att jag skulle dö där ett tag. Ringde Lindsey någon gång och sa att jag trodde att mitt hjärta höll på att sluta slå, haha!

Men vi hade världens bästa kväll med galenheter som bara jag och Johanna kan! ;)


Min fina Johanna under middagen




Hahaha, dessa bilder minns jag inte ens att jag har tagit!!

MATH AND ENGLISH FINAL

God morgon!

Jag kom precis hem från skolan, har haft min morgonklass i Speech. Det var den sista någonsin, det enda som är kvar är en liten final på torsdag sen är jag klar med min Speech-klass!

Igår hade jag ju mina två stora finals i Matte och Engelska. Det gick faktiskt jättebra! Jag gjorde engelskan först, och då hade vi två uppsatser av två olika författare som vi skulle analysera innan och sen fick vi välja på tre frågor om de uppsatserna. Det kändes bra iallafall, så jag hoppas på ett bra betyg!
5 min efter jag var klar med engelskan så fick jag springa till matteprovet. Det gick skitbra, min lärare rättade det direkt och jag klarade det!! :) Så jäkla glad är jag!!

Idag ska jag och Johanna till Soho och West Village för att shoppa och käka lunch. Ikväll ska vi dra ut och det ska bli världens bästa utgång, är så jäkla taggad!!

Nu måste jag hoppa in i duschen, hörs sen!


Kanske ska satsa på mitt rosa läppstift ikväll?

REUNION

Hej mina vänner!

Sorry för otroligt dålig uppdatering, men jag har varit helt uppslukad av plugg hela veckan och helgen. Idag har jag mina första två finals och jag är så nervös att jag inte kunde sova igår, haha! Men jag hoppas att det kommer gå bra iallafall!

Igår tog jag en paus från plugget och mötte upp min älskade Johanna som är här på besök i några dagar! Vi har inte setts sen Januari och det var SÅ jäkla kul att träffa henne!!
Vi gick till en utebar vid Hudson River som har jättefin utsikt över floden och New Jersey, sen senare gick vi till en restaurang på UWS och åt middag. Världens mysigaste kväll!

Nu ska jag åka ner till skolan, wish me luck!


Världens finaste Johanna!


Utsikt över Hudson River


BOOT CAMP & YOGA

Hej!

Jag kom precis ur duschen, den var välbehövlig kan jag säga!
Efter Speech-klassen imorse mötte jag upp Paulina på mitt gym och gick på Boot Camp för tredje gången för mig. Det var jobbigt som vanligt, men jag tycker det är så himla skönt att verkligen bli utmattad och känna att man har tagit ut sig rejält.
Efter boot camp-klassen så bestämde vi oss för att ta Yogan som var direkt efter. Jag har aldrig testat yoga, bara pilates, och jag föll verkligen för det! Det var så skönt att sträcka ut alla muskler och jag kände mig så avslappnad efteråt. Det är något jag verkligen ska fortsätta med!

Nu ska jag laga lite lunch och sen plugga hela dagen, finals börjar närma sig!


En trött men glad jag efter träningen!

BUSINESS

Har just nu Business klass, det är så jäkla tråkigt och jag vet redan allt som professorn pratar om så jag passar på att blogga istället ;)

Jag har min långa dag idag, har två till klasser efter det här och slutar inte förrän kl. 21. Är jättetrött idag, men jag överlever väl som vanligt! Ser iaf fram emot att gå till whole foods sen och käka deras gudomliga mat, är vrålhungrig!!


SATURDAY

God morgon!

Jag har varit upp sedan 9 och gjort min goda standardfrukost; gröt med jordgubbar och knäckebröd med kokt ägg. Så. Jävla. Gott!

Idag är planerna att plugga lite, kanske åka ner till Soho/West Village en sväng och kolla i lite affärer och sen ikväll ska jag och Hannah på bio. MYYYS! Vi har bestämt att vi inte ska ut i helgen, ska försöka hålla mig borta från fest iaf en helg ;) Har varit så duktig och tränat mycket denna vecka, så jag vill inte förstöra det genom att dricka. Sprang på bandet igår i ca. 40 min och imorgon ska jag på ett pass. Så det blir 4 pass denna veckan, inte illa!


TBC & PILATES

Hej mina vänner!

Jag vaknade precis efter en ganska lång power nap, fick magkatarr efter lunchen idag och det har fortfarande inte gått över... Men denna gången får jag faktiskt skylla mig själv. Jag åt knappt någon frukost, var i skolan i några timmar, sen tränade jag hårt i två timmar innan jag åt lunch alldeles för sent. Men det är så tråkigt när det händer, jag hade egentligen massa planer men nu blir det att ta det lugnt och hoppas det blir bättre snart.

Idag hade jag mitt Persuasive speech, det sista och största talet i min Speech-klass. Det gick jättebra! Jag pratade som sagt om varför man ska bli vegetarian, och jag fick hur bra kritik som helst både av klassen och min professor. Jag har varit väldigt orolig över hur klassen skulle reagera, men det var faktiskt några stycken som sa att de hade fått sig en tankeställare och ska försöka att äta mindre kött. Mission completed alltså! ;)

Efter skolan så mötte jag upp Paulina vid mitt gym och vi tog ett Total Body Conditioning-pass, riktigt skönt! Men vi kände att vi inte riktigt var klara, så vi tog Pilates-passet som var efter. Jag höll ju på med Pilates ganska mycket när jag bodde här förut, men har inte gjort det sedan dess. Och det märks kan jag säga, jag är lika smidig som ett kylskåp just nu!

Nu ska jag vila vidare och sen gå och köpa lite yoghurt så magen mår bra!




PERSUASIVE SPEECH

Kom hem från skolan för ett par timmar sen, har haft en riktigt intensiv dag.

På engelskan hade vi en in class essay som handlade om vad det är som gör en till en citizen (vad heter det på svenska? Medborgare?) och det kändes ganska bra, bara det att jag fick skriva skiten ur mig när jag skulle renskriva. Jag var verkligen klar i sista sekund innan vi var tvungna att sluta.

Imorgon ska jag ha mitt stora tal i Speech, ett persuasive speech (övertalningstal) och jag ska prata om varför man ska bli vegetarian. Jag valde det ämnet lite för att provocera de dära Amerikanerna lite, haha! ;) De är allt för omedvetna om vad de stoppar i sig, de tror liksom att McDonalds chicken nuggets är jättenyttigt eftersom det "typ bara är kyckling". YEAH, RIGHT!

Nu ska jag sussa, ska bara läsa igenom talet en gång till. Längtar tills det är över, för då ska jag träna med min fina Paulina!


Jag och Paulina sommaren 2010

HEMLÄNGTAN

God morgon!

Jag har suttit hela morgonen med att skicka in min deklaration, i sista minut som vanligt! Har massor att fixa idag, först ska jag till banken och ta ut pengar, sen träna, plugga matte och engelska och sen ha kvällskurser.

Det är mycket i skolan just nu och jag är så stressad och vet knappt vart jag ska börja. Jag behöver få kontroll på saker och ting nu, annars blir det som ett enda stort kaos i mitt huvud och det leder till att inte mycket blir gjort. Jag ska sätta mig ner nu och försöka organisera upp allting!

Vi hörs lite senare, puss!


Jag och mamma på julafton 2011

Kollade på sista avsnittet av Lyckan i L.A igår när Emilias mamma kom och hälsade på. Jag blev så himla ledsen för jag saknar min mamma och alla andra där hemma och kände igen mig väldigt mycket. Längtar tills jag kommer hem, bara 1 månad kvar nu!

PAULINA'S GRADUATION

I fredags var jag på Paulinas examen. Hon har kämpat sig igenom 3,5 år på Berkely College här i New York och har gjort sig välförtjänt av en Bachelor's degree. Jag är så himla stolt över henne!!

Jag åkte hem till Paulina och Kyron vid 7 på morgonen innan jag, Paulina, Kyron, Paulinas mamma, pappa, syster och hennes systers vän åkte till New Jersey, till the Izon arena närmare sagt. Det var över 1700 elever som tog examen och det måste ha varit typ 10,000 familjemedlemmar/vänner som var där. Det var jättekul att se hur det gick till, det var typ som jag trodde med att alla fick sina namn uppropade och fick hämta sitt diplom på scenen.

Hela cermonin tog ca 3 timmar och efteråt åkte vi direkt till en italiensk restaurang i West Village och åt så himla god mat. Vi slog till på både förrätt, huvudrätt, efterrätt och vin så jag kan ju säga att jag rullade hem sen!

Det var iallafall en jättebra dag, det var så kul att träffa Paulinas föräldrar och syster!


Utanför Izod Center


Innan alla studenter kom ut


Alla studenter med deras små hattar


Jag, Sara och Paulinas syster Nicolina


Paulina hämtar sitt diplom på scenen


Hela familjen plus Paulinas pojkvän Kyron


Jag och Paulina



Hela gänget på restaurangen

RSS 2.0
Test