GOTT NYTT ÅR!

Goood morgon!

 

Jag har jobbat mellan 8 - 10 och nu ska jag snart möta upp Sarah för en fika. Hon har spenderat julen i Sverige. Avundsjuk blir man ju! Men det ska bli kul att träffa henne, hon har varit saknad här på Manhattan!

 

Jag vet inte om jag hinner skriva så mycket mer idag, det blir fullt upp med fika, förberedelser inför ikväll, möte med min värdmamma, jobb och självkart fest!

 

Så jag får passa på att önska er ett gott nytt år, hoppas ni får en för jävla rolig kväll! :)

Många pussar och kramar, vi hörs nästa år!

Hannah, Malin och jag på nyår 08/09. Tiden går fort!


DAGENS INKÖP

Heeeello!

 

Passet idag gick jättebra! Jag gillar verkligen den ledaren, hon gör det jobbiga mindre jobbigt. Haha!
Sedan jag kom hem har jag duschat, ätit och testat mina nya kläder. Me like!

Här är två av dagens inköp. Jag orkade inte ta kort på de andra sakerna, men jag visar dom någon annan gång!


En söt paljettkofta, 35 $



Dagens kap! En minkkappa för bara 13000 kronor, perfekt! :)
HAHA, skoja. Jag tyckte denna var asnice, så den blev min för bara 20 $!

Båda är från vår allas kära H&M!


Snart kommer min årsresumé för 2009, så håll utkik!

 


TODAY I'M WEARING THIS

Hej allihopa!

 

Jag kom precis hem efter en dag av shopping! Jag är helt ledig idag, så jag tog en sovmorgon till 10.30 (ja, det är sovmorgon för mig), käkade en god frukost och begav mig ut på stan vid 12.30.

 

Jag hittade ganska många fina saker! Jag kan visa allt sen, nu ska jag på ett Total Body Conditioning- pass. Jag älskar det passet, man känner hur fettet bränns. Haha!

 

Tänkte bara slänga in en dagens outfit för er som är intresserade:

 


Halsband från JC

Kjol från H&M

Stövletter från Scorett

 

Nej, träning var det. Vi hörs sen, puss!


KOMMENTARSSVAR

Postat av: Jenny

Tusen takk for svar! Jeg skal bare snakke med rådgiveren min på skolen før jeg bestemmer meg helt for å åka som au pair. Denne bloggen har gitt meg mye inspirasjon!

Hvordan lyckades du med å komme til Manhattan?

Norge hilser tilbake :)


Svar: Vad kul att du seriöst funderar på att åka. Du kommer inte ångra dig, jag lovar! :)

 

Jadu, hur lyckades jag egentligen komma till en rik familj på Manhattan? Haha, det vet jag knappt själv!

Men det gick iallafall till så att jag bestämde mig för att åka med Skandinaviska Institutet (vet inte om ni har det i Norge?) efter att ha varit nära att åka med Cultural Care. Men efter många skräckhistorier så vände jag mig istället till SI.

Det var totalt sex familjer som hörde av sig till mig och sa att de var intresserade, antingen genom mail eller så ringde de upp. Alla fem jag pratade med innan den familjen som jag bor hos nu verkade jättebra. Men magkänslan sa hela tiden nej, så jag bestämde mig för att gång på gång tacka nej.

Jag kommer ihåg den dagen jag fick mailet från min värdfamilj. Jag satt med Emelie i soffan och klagade över att jag aldrig kommer få en bra familj. När jag öppnade mailet och läste att de bodde på Manhattan och att allt stämde in mina krav blev jag såååå jävla glad att jag hoppade i soffan och sprang runt i huset i typ en halvtimme! :D Jag svarade direkt att jag var intresserad, vi pratade i timmar i telefon några gånger tills vi en vecka senare bestämde att jag skulle komma till dom.

Det kändes verkligen rätt från första stund och det gör det fortfarande. Jag litar otroligt mycket på min magkänsla och den har hittills inte svikit mig! :)

Så mitt tips till er som letar familj, FÖLJ ER MAGKÄNSLA! Det måste kännas rätt. Platsen där du kommer till spelar inte mest roll, det är familjen som gör det. Du ska ändå vara en del av deras familj i minst ett år!

 

Många kramar!

 

Postat av: Anonym

skulle bara säga att lucas och peyton bestämmde sig för att flytta i från tree hill ;)


Svar: Åh, tack så mycket! Jag var helt lost igår när jag tittade på ett nytt avsnitt. Jag väntade och väntade, men dom visades aldrig liksom. Haha!



Postat av: Wanda

www.lifebooker.com. Finns massa salonger som erbjuder rabatter ända upp till 50%. Gå in och kika.


Svar: Shit vad bra. Tack så hemskt mycket för tipset, det är ju perfekt! Du ska bara se mitt hår nu, KATASTROF. Och frisörpriserna här på Manhattan är ju sjukligt dyra... Detta är ett bra tips för alla er andra au pairer, denna sidan är ju hur bra som helst!


HEEEELP ME

Jag tror inte jag orkar köpa en ny klänning till nyår.

 

Jag ska leta lite imorgon för att jag är ledig hela dagen, men eftersom det är rea överallt just nu så kommer det säkert vara helt utplockat. Så, jag har rotat lite i garderoben och kommit fram till att jag ska ha en svart pennkjol, ett nitbälte och mina nya skor.


Men frågan är vilken tröja jag ska ha på mig. Jag har två val, så nu får ni faktiskt hjälpa mig lite. Jag har värsta beslutsångesten!

 

En söt, vit topp med sidenpuffärmar, eller...




en lite mer utmanande, svart spetsbody (självklart kommer jag ha en svart bh under + att det är blixten som gör att den ser så genomskinlig ut)?


PLEASE, hjälp mig! Jag har verkligen ingen aning. Puss!


THE INTREPID, AGAIN

Hej vänner!

 

Förmiddagen har spenderats med Lucas. Han ville hitta på någonting men det var för kallt ute så vi bestämde oss för att åka till Intrepid för andra gången. För er som inte vet vad the Intrepid är så är det ett stoooort skepp som användes under andra världskriget. Det är ett museum nu med massor av roliga saker man kan göra.

 

Jag och Lucas bestämde oss för att gå och se en 4D film (vet inte om det är samma sak som 3D?). Det var verkligen skitcoolt, stolarna rörde på sig och det kändes som att man åkte en bergochdalbana i rymden! Jag var orolig för att Lucas skulle tycka det var för läskigt eller att han skulle bli illamående. Men han skrattade hel tiden och försökte ta i grejerna som "kom mot oss". Haha, så söt!

Nu är jag ledig fram till 18, så jag ska bege mig ut snart för att fixa lite ärenden!

 


Lilla plutte-Intrepid! ;)

 


VIDEO FROM CENTRAL PARK

Hej!

 

Nu har jag precis lagt Mala och Lucas, de var så söta idag! Mala ville gosa extra länge innan läggdags. Fy fan vad jag älskar dom ungarna!

Jag har haft huvudvärk i ett par dagar nu som vägrar släppa, det är så jäkla irriterande. Jag hade ju problem med huvudvärk för någon månad sen, hoppas verkligen inte det kommer tillbaka nu, det pallar jag inte.
Jag ska lägga mig tidigt ikväll och hoppas på att den försvinner snart!

Just nu kollar jag på den nyaste avsnittet av One Tree Hill. Jag har missat ett par säsonger tror jag, och nu är jag säkert jättetrög, men vart fan tog Lucas och Peyton vägen? Sist jag såg var när Peyton var gravid och dom var aslyckliga. Så ni måste fatta att jag är lite förvirrad! :P

Hm. Aja. Nog om det! Imorgon ska jag jobba mellan 8 - 13.30 och 18 - 20. Däremellan ska jag ta ett pass på gymmet, köpa en hårtork, boka en tid för klippning + färgning och kanske shoppa lite. Jag måste ju utnyttja mitt 100 $ presentkort på Victoria's Secret! ;)

Många kramar till er mina söta läsare!


Förresten, har glömt att visa er ett klipp som jag filmade för typ en och en halv månad sen tillsammans med Angelica i Central Park. Det är några killar som har dansuppvisning. Haha, det är jag och Angelica som pratar i bakgrunden!


 




Imorgon får ni se lite mer klipp som jag har glömt att visa er, puss och godnatt!

3 MONTHS

Jag kom hem från Pilatespasset för en stund sen. Okej, 3 timmar sen men ändå.

 

Passet gick bra otroligt bra idag! Ledaren är huuur bra som helst, hon går fram till en om man gör något fel. Sånt gillar jag! Det är ju onödigt att träna, speciellt Pilates, om man inte gör det rätt.

 

Sedan dess har jag käkat nyttig lunch, pratat med mor på Skype och även pappa, Marica och Lollo på Skype. Himla trevligt!

 

Jag funderar på att springa och köpa en hårtork. Jag har nämligen ingen och mitt hår tar ca 5 (!!) timmar att torka naturligt. Ja, jag har tjockt hår.

Jag måste också beställa tid för klippning + färgning. Jag hatar mitt hår just nu, det är slitet, livlöst och med en jävla utväxt. Fy fan. Men det jobbiga är att det kommer kosta MINST 300 dollar, det är sjukligt dyrt.

Jag ska försöka tvinga Angelica att jag ska sova hos henne på tisdag och fixa håret i New Jersey på onsdag. Det är så jävla mycket billigare där! Men vi får se, jag är sugen på att shoppa i det där stora mallet som vi åkte till sist jag var där.


Förresten, idag är det 3 månader sen jag satte mig på planet till US and A. Gud vad tiden rinner iväg! Nu är det bara 9 månader kvar folks!

Nu ska jag läsa svenska ELLE, lycka!


Den 28:e September, 5 timmars väntan på flyget till New York i Frankfurt med Elin och Nathalie.


MONDAY MEANS PILATES

God morgon!

 

Jag började dagen med att åka och lämna Lucas hos hans farföräldrar på Upper east side.

Sedan dess har jag ätit lite frukost, tittat på ett avsnitt av Sex and the city och suttit lite vid datorn. Skönt med en lugn morgon!

 

Nu ska jag iväg på ett pilatespass på gymmet. Skönt att kicka igång veckan med att träna!

Vi hörs lite senare, puss!


ALVIN & THE CHIPMUNKS

God kväll!

 

Jag sitter och smaskar på mitt svenska godis som Lotta och Peter skickade hit innan jul. Det är snart slut, haha. Men jag ska äta upp allt idag och börja äta bättre imorgon. Denna veckan har det blivit för mycket av det goda! Usch, känner mig som en flodhäst just nu...

 

Idag har jag jobbat hela dagen igen. Det har gått bra, under förmiddagen tog jag och Mala en långpromenad. All snö är borta nu och det var strålande sol idag. Det kändes som en vårdag!

 

Vid 14.30 gick jag och Lucas på bio, vi såg Alvin & the Chipmunks 2. Den var riktigt jävla rolig! Det bästa med den filmen är att den funkar för både 4 åringar och vuxna. Jag såg flera vuxna som kom utan barn!

 

Annars har dagen rullat på, det är rätt skönt att den är över måste jag säga. Jag jobbar ju mycket under helgerna och inte alls mycket under veckorna, så nu ser jag fram emot lite ledighet då jag kan göra det jag är bäst på. Träffa vänner, träna och shoppa! ;)

 

Jag och min kära syster under en mysig frukost för ett par veckor sen. Saknar henne myyyycket, mycket.


MERRY AMERICAN CHRISTMAS

Hallå!

 

Var ska jag börja? Jag har haft en underbar jul! Annorlunda, men väldigt mysig. Självklart kändes det väldigt konstigt att inte vara med familjen under jul, men jag gjorde det bästa av saken och försökte vara så positiv som möjligt! Under julafton pratade jag med hela familjen på Skype. Först pratade jag med mamma, sen ringde pappa. Där var det en jäkla massa folk! Pappa, Emelie, Jonte, Marica, Farmor, Farfar, Gibson och Maricas släktingar. Så himla kul att prata med alla! :)

 

På juldagen (25:e) vaknade alla vid 9-tiden och Lucas satt redan vid granen och väntade på att öppna alla klappar, haha.

Julklappsöppningen höll på i typ en och en halvtimme. Jag fick så himla många fina presenter! Jag blev verkligen helt chockad, jag förväntade mig en liten present, men fick hur mycket fint som helst. Bland annat en halsduk och vantar från Marc Jacobs, en kofta från GAP, 100 dollar presentkort från Victorias Secret, en weekendväska från något märke jag inte kommer ihåg, hudvårdsprodukter från Kiehls m.m.

Under förmiddagen tog vi det bara lugnt, kollade på lite julfilmer och mös. Vid 16 var det dags för att åka till min värdpappas föräldrar, Nancy och Jan. Där hade vi en trevlig middag under några timmar innan det var dags för oss att åka hem eftersom det var läggdags för Mala och Lucas.
Men på vägen hem i taxin hände en liten olycka. Mala blev lite åksjuk så hon spydde i taxin. Och det var inte lite kan jag säga er, haha! Stackars lilla pluttan, men hon var lika glad efteråt som hon alltid är. :)
Men det var väl mindre kul för min värdpappa att torka upp det sen...

Idag har jag jobbat hela dagen. Jag har mått lite halvkasst idag, känt mig yr ibland. Så jag bestämde mig för att vara hemma ikväll, det är nog lika bra eftersom jag börjar kl. 9 imorgon!



Den svenska julaftonen firades med julmust och lussebullar!



Min juloutfit igår



Nu ska jag titta vidare på Taken, sjukt bra film!


CHRISTMAS EVE

Vi kom precis hem från en middag hos familjens vänner.

 

Dock började eftermiddagen och kvällen med att vi gick på en julfest vid 17 till grannarna två våningar ner. Det var trevligt, dock kände jag inte en kotte och det är ju inte så kul. Men jag minglade så gott jag kunde!

 

Vid 18 gick alla på festen till den privata parken för julsång. Jag trodde att det skulle bara vara vi på festen som gick dit och sjöng (vi var ca 50 pers) men när vi kom dit var det flera hundra där! De hade arrangerat värsta bandet som sjöng och de hade partytält med varm choklad, äppelcider, kakor m.m. Riktigt kul! Vi stod och sjöng i någon halvtimme. Jag kunde typ inga texter, men som tur var fick man ett papper med alla texter. Då såg jag inte lika efterbliven ut! ;)

 

Efter det gick vi vidare till familjen med det gigantiska huset. Där åt vi god mat, lekte med barnen och pratade. Det var jättemysigt, det huset är verkligen helt fantastiskt!

Lite senare gick vi ut på deras balkong och sjöng julsånger. Haha, barnen var så himla söta. Mala försökte sjunga med och dansade, ungen är liksom 1,5 år! :D Ååååh, min sötnos!

 

Vid 21.30 kände vi att det verkligen var dags att gå hem eftersom det var lååångt efter läggdags för barnen.

Jag har haft en jättemysig kväll och hoppas morgonen kommer bli densamma! Hehe, jag undrar vad det är i mitt paket som ligger så fint under granen...

Hoppas alla ni där hemma hade en fin julafton, svensk jul äger!

Jag har tagit massa bilder, men typ alla är på barnen. Skulle så himla gärna visa er för de är världens sötaste, jag kanske kan fråga min värdmamma om det är okej! :)

Nu ska jag titta på tv någon timme, sen blir det sova. Imorgon kommer bli en hektisk och mysig dag! :)


Julen 2007. Gud vad jag har förändrats!


MERRY SWEDISH CHRISTMAS!

God jul på er alla där hemma!

 

Det känns jättekonstigt att inte vara hemma under julafton, det är klart man saknar alla mer just den här dagen.

Vi firar ju jul den 25:e här i USA, så under dagen idag händer det inte så jättemycket. Ikväll är det Christmas Eve här, så vi ska till familjens vänner och äta lite julmiddag, det kommer bli jättetrevligt!

Jag börjar inte förrän 15 idag, så det blir en lugn förmiddag idag. Lugnet före stormen! ;)

Så här ser jag ut idag förresten:





I know, boring outfit. Men det är mysdag idag, så det får ni tåla! ;)


Nu ska jag käka svenskt godis, so long!


JULKLAPP FRÅN SVERIGE

Hej!

 

Jag kom precis hem från Edwardo, my boyfriend. Ja, ni hörde rätt! Min lilla älsklingpälskling. <3<3<3<3<3<3<3<3<3

 

HAHA, skoja. Nej, men jag kom hem från han nyss. Han hade ett par vänner på besök från Mexico så vi lagade mat och drack goda drinkar. Det var verkligen skittrevligt! Fan vad skönt det är att umgås med killar ibland, de är mycket enklare att snacka med. Haha!
Jag åkte dit vid 20 och kom precis hem. Det har varit trevligt! Eller det kanske jag skrev? Haha, de killarna blandade starka drinkar ska ni veta.

Dagen har annars bestått av att träffa Juulia. Vi åkte till Macy's för att hitta en julklapp till hennes syster. Det var fan knökafullt där inne så vi pallade inte att vara där inne i mer än 5 minuter. Vi åkte sen vidare till några andra affärer, fikade på Starbucks och sen sa vi hejdå.
Jag ville köpa något fint på Abercrombie & Fitch, men när jag närmade mig såg jag den låååånga kön så jag vände direkt.

Vid 17.30 gick jag på ett Total body conditioning-pass på gymmet. Mina ben är fortfarande som spagghetti ska ni veta! :D Men det är skönt att känna att man har tränat ordentligt.

Och vet ni? Idag fick jag ett paket från Sverige!!! :D Det var från Lotta, Peter och Vera som hade skickat massa svenskt godis och svenska tidningar. Fatta att jag blev överlycklig! Inte bara för att jag äääälskar svenskt godis, men att någon där hemma tänker på mig. Jag blev tårögd, tack så hemskt mycket Lotta och Peter, ni är så himla gulliga!


Elle, Veckorevyn, Ahlgrens bilar, LÖSVIKTSGODIS, Zoo och Gott & Blandat. KAN DET BLI BÄTTRE?! :D



Just nu kollar jag på Waynes world, världens bästa film genom tiderna! Emelie, kommer du ihåg när vi var besatta av den när vi var mindre och man fortfarande använde VHS? :)

Fy fan vad rolig den är, skrattar hela tiden.

Puss på er och GOD JUL!


KOM NU LILLA ÄLSKLING!

Jag går runt på nålar hela tiden och väntar på att min svenska mobil ska plinga till.

 

Igår var nämligen det beräknade datumet då min moster Lotta skulle föda, men det hände ingenting. Så snart tycker jag faktiskt det är dags, helst idag! Det är ju inte så kul att ha sin födelsedag på julafton! :)

 

Men lillpojken är välkommen när han vill, han är SÅ efterlängtad! Det gör ont i hjärtat att veta att jag antagligen inte kommer se honom förrän jag kommer hem, och då kommer han vara nästan ett år. Men Lotta och Peter får skicka många, många bilder!

 

Så mamma och Emelie och alla där hemma, SMSA SÅ FORT NI HÖR NÅGOT! Bara för att jag befinner mig på andra sidan jorden så vill jag faktiskt veta när mina andra kusin är redo att komma ut till världen.


Nu ska jag träffa Juulia för lite shopping, självklart hänger den svenska mobilen med.
Puss!


En liten Plutte-Vera när hon var några veckor gammal. Snart kommer din lillebror! :)

 


BAD GIRLS CLUB

Hej vänner!

 

Här sitter jag och myser med mina Swedish Fish. Egentligen är de inte så goda, men jag köper dom bara för att jag är svensk, SÅKLART! Man måste ju stödja sitt land. (Heter det stödja? Wtf, jag har varit i USA för länge...)

 

Nu, kära vänner, ska jag berätta om min dag. Jag steg upp kl. 07.30 för att pilla mig lite i röven. Sen jobbbade jag mellan 8 - 14, spännande eller hur?

Sen gick jag ut och köpte den sista julklappen, till mina värdföräldrar! WOHO, det var även då jag köpte mina beloved Swedish Fishes! Sen jobbade jag mellan 18 - 22 (jag jobbar fortfarande).

 

Spännande dag va? Haha! Fan vad oseriös jag är idag. Det märkte min syster och pappa när jag pratade med dom innan... Hehe.

Men seriöst, det har varit en mysig, lugn dag. Jag har gosat extra mycket med Mala, min lilla snutterumpa.

Kvällen ska spenderas framför teven, Juulia kunde inte träffas sen. Så jag ska titta på Bad Girls Club, fan vad underhållande det är! Vid 22 är det ett nytt avsnitt, då ska Portia slå ner Nathalie, BIG TIME.
Men Nathalie får skylla sig själv, hon snackade skit om Portias dotter. Ett big no no!




Nehej ni, nu orkar jag inte sitta vid datorn längre. PUSS!


KOMMENTARSSVAR

Postat av: Jenny

I only have 1/2 year left now.. Time flies! I'm concidering being an Au Pair next year though..
Would you recommend it?

Jenny (Jeg er egentlig norsk, men vet ikke hvor stødig du er i språket. Hehe :)


Svar: Åh, en norsk jente som läser min blogg. Vad glad jag blir! :)

Jag rekommenderar definitivt att åka som au pair till USA, det är en fantastisk möjlighet till att bo i landet hos en bra familj (förhoppningsvis) samtidigt som man jobbar och har tid till att göra vad man vill. Det är det bästa sättet enligt mig om man ska bo här, man får ju liksom gratis boende och mat, det enda man behöver betala är det man vill betala helt enkelt.

MEN med stora bokstäver, man måste vara beredd på att detta inte är en dans på rosor. De flesta kommer få hemlängtan och i vissa stunder undra vad fan man tänkte när man tog beslutet att åka som au pair, ett år är en lång tid!
Personligen har jag haft det lite svårt för att jag var sjuk väldigt mycket under 1 och en halv månad, då ville jag verkligen hem.

Det positiva väger över det negativa enligt mig, det är verkligen hur coolt som helst att bo på Manhattan i ett av de finaste områden! Så om du känner att det är rätt, go for it! Det värsta som kan hända är att du inte trivs och åker hem. Då behöver du inte tänka "what if?" för att du inte åkte!

Många kramar, hälsa Norge! ;)



Postat av: Hillevi.

Mums va snygga ;) tänkte bara fråga dig hur det är med priser och så i USA, ska dit i april och hälsa på min kompis och undrar om det är billigt, typ skor kläder smink ? så man vet lite hur mycket som man måste spara haha :P

Mvh Hillevi


Svar: Jag vet, visst är de underbara? :)

Överlag så är det nog billigare med kläder och skor här. Det beror iofs på vilken affär du går till, men de har många bra butiker som har saker som kostar lite mindre. Om det är skor du letar efter så kan jag verkligen rekommendera Bakers, en butik som har massa snygga skor, väskor och accessoarer. Aldo har också snygga skor!

När det gäller klädbutiker kan jag rekommendera Abercrombie & Fitch, Hollister, GAP, H&M (haha, jag köper mycket kläder från H&M här) tex.

En jättebra sminkbutikkedja är Sephora (cphora. HAHA, Angelica fan ta dig för att du fick mig att tänka på det varje gång jag går förbi Sephora!). De har många olika sorters märken och mycket parfymer.

 


Hoppas svaren duger, hör av er om det är något mer ni undrar över!


IT'S GETTING CLOSER...

Hej.

 

Jag skrev ett inlägg innan och precis innan jag skulle publicera det dog internet. Annoying.

 

Jag har iallafall blivit sjuk under natten. Inte assjuk, men bara en såndär irriterande förkylning. Det är irriterande att ha ont i halsen. Det är irriterande att snyta sig varannan minut för att 5 min efter vara täppt i näsan. Det är irriterande att ha ont i huvudet. Ja ni fattar, det är irriterande.

Idag har jag jobbat mellan 8 - 14 och 18 - 20. Det gick prima skinka, Mala (ja, jag har kommit på att jag kan ju faktiskt skriva namnen, bara inte lägga ut bilder) och jag var på Barnes & Nobles under morgonen. Vi mös lite och läste böcker.
Sen har Sonja varit här i en timme för att jobba lite med Mala. Hon utvecklas så mycket hela tiden!

Imorgon ska jag jobba som jag gjorde idag. Sen under kvällen ska jag träffa Juulia, en tjej från Finland. Vi ska titta på film och beställa lite mat!

Snart är det jul mina vänner. Bara 3 dagar kvar nu! Jag vet att ni bara har 2, men här firar vi ju den 25:e. Men vi ska dock på middag hos den svinrika familjen som äger NYC största lägenhet den 24:e. Det ni!

 


Vår fina julgran!


Det var mycket snö i vår park igår. Det var pudersnö tyvärr, så jag och Lucas kunde inte bygga en snögubbe som vi hade tänkt. Vi ska give it a new shot imorgon!


Jan, min counsler, och några av tjejerna igår unde clustermötet!

Nu ska jag måla naglarna och titta på några avsnitt av True Blood. Jag har nu sett 3 avsnitt och är redan fast.

Godnatt!


TIMES FLIES BY WHEN YOUR HAVING FUN






V
et ni vad jag kom på idag?

 

Det är över SEX MÅNADER sen jag tog studenten. Är inte det helt jävla sjukt? Tiden har gått så sjukt fort, för fort. Tänk att det var sex månader sen jag träffade många i klassen. Usch, nu när man inte går på gymnasiet längre så saknar man de där håltimmarna som man bara satt och slappade och snackade. Även fast man kanske inte tyckte det var så jävla kul då, hehe. Då ville man bara hem!

Ni som fortfarande gå på gymnasiet, TA VARA PÅ TIDEN! De 3 åren går sjukt fort och de är de åren man kommer komma ihåg som the days of your life. Fan vilka minnen jag har, det skulle jag inte haft utan mina älsklingar, många som jag träffade just när jag började gymnasiet. Malin E, Johanna, Ellen, Emma, Malin A, Hannah, Julia, Amalia och Jonna. Vilka galna kvällar vi har haft! :)

 

Jag kom hem från clustermötet nyss. Vi var ca 30 au pairer hemma hos Jan. Det var jättetrevligt, vi åt god julmat och utbytte julklappar (man skulle ha med sig en present under 5 $). Jag fick ett set med bodylotion, tvål och badskum!
Det skulle egentligen sluta vid 18, men många tjejer satt kvar och pratade. Jag snackade med Olga och en tjej som jag inte har träffat förut, Phoebe från Nya Zeeland. Jättetrevlig!

Ikväll ska jag egentligen på bio med Edwardo, men jag orkar inte. Jag tror jag börjar bli sjuk, känner mig ganska hängig och har ont i huvudet.



Många av mina favoriter och jag på världens bästa dag!


BRITTANY MURPHY DÖD...

Fy fan vad hemskt, jag läste precis att Brittany Murphy har dött.

Tjejen var 32 år, hur hemskt är inte det? Usch, tänker på hennes man och familj...

 

Idag har jag jobbat från kl. 10. Snart ska jag iväg till ett clustermeeting hos min counsler Jan. Jag är inte så jävla sugen på det, men jag har redan tackat ja så jag måste väl.

 


Vackra Brittany!


JAG SER DET SNÖAR!

Herregud, det snöar som fan här i NYC.

 

Helt sjukt, i förmiddags var jag ute och lekte med M, då var det till och med varmare än igår. Sen vid 15 när jag tittade ut så snöade det för fullt och under kvällen har det blivit typ snöstorm!

 

Idag har jag jobbat hela dagen. Zarah kom förbi vid 15 och stannade till 19 typ. Jag jobbade, men vi hade lite tid att prata iallafall, hon behövde egentligen bara en plats för att värma sig! :)
När jag slutade vid 20 gjorde jag iordning mig och vid 20.45 kom Zarah och Elin förbi. Vi väntade på Angelica som skulle ta en taxi från Queens, men hon ringde och sa att de var jätteförsenade för att alla jävla taxibilar har sommarhjul och det enda de gjorde var att glida runt... Så vi bestämde oss för att gå och käka utan Angelica för att det skulle bli alldeles för sent annars. Hahahaha, ni skulle sett oss (speciellt mig) påväg till restaurangen. Det var kanske 200 meter från mitt hem till restaurangen och det tog sin lilla tid kan jag säga. Alla hade högklackat och mina nya var SÅ JÄVLA hala att jag gled på varje steg. Haha, fy fan vad jag måste ha sett ut! Fuck bambi, jag har tronen som den värsta glidaren!

Vi käkade pizza och vid 11 skulle vi åka ända ner till 1:a gatan och 1:a Avenyn, alltså långt ner åt helvete och först gå till en bar där några andra skulle vara och sen vidare till en klubb. Jag hängde inte med, mina klackar var livsfarliga och jag kände inte för att vara ute i snöstormen en sekund till. Jag ska jobba rätt tidigt imorgon också, så det var nog lika bra att gå hem.

 

Det var sista gången jag träffade Zarah också, hon åker hem den 25:e. Himla tråkigt!

 

Nu ska jag titta på en film, sen sova.

GUTEN NACHT!

 


I förmiddags


Taget för några minuter sen. Lite skillnad, eller hur?
Usch, jag är fan inte mentalt beredd på snö än...............


IT'S FRIDAY AND I'M IN LOVE!

Äntligen fredag!

 

Som jag har längtat efter helg. Ikväll blir det utgång för hela slanten (egentligen inte, jag får ju allt gratis..)! Vi ska till Roame som ligger på 19:e och Broadway. 2 min från mig, perfa!

 

Idag har jag hittills jobbat mellan 8 - 9. Vid 10 drog jag till gymmet och sprang på bandet i 30 minuter. Det var riktigt gött!

 

Vid 13.30 ska jag och L iväg på hans kompis födelsedagsfest. Det ska visst vara baseballtema, jag kanske ska slänga på mig min halloweenoutfit? Haha!

Men det kommer nog bli kul, det brukar det alltid bli med alla galna ungar höga på socker.

 

Nu måste jag göra iordning mig!

Hörs senare, puss!

 

Jag och Elin under en utgång för någon månad sen!


MARILYN MONROE

God kväll!

 

Här sitter lilla jag med en sån jävla träningsvärk i ryggen. Jag körde stenhårt på Ki-box passet igår och idag gick jag på ett Total body conditioning (styrkepass) kl. 12.15. Och det tog ju en del kan jag säga! Världens jobbigaste ben- och rumpövningar. Men det behöver jag, jag kommer få en så snygg roompa om ett tag!

 

Idag har jag jobbat mellan 8-9 och 15-20. Mellan jobbet gick jag till Toys R us för att köpa en julklapp till L. Det blev ett Star Wars lego och en mugg med hans namn på. Jag tror han kommer bli mycket nöjd!

Sen kunde jag inte låta bli att smyga in på Victorias Secret. Där hittade jag en jättebra vardagsbh, en vanlig vit som satt skitbra. Mina boobs har växt lite tror jag, många gamla passar inte längre. Men jag klagar inte! ;)

 

Idag ringde jag förresten läkaren som jag var hos förra måndagen. Jag fick reda på testresultaten och allt såg bra ut. Jag undrar vad det kan ha varit? Jag mådde ju så sjukt dåligt i över en månad! Men just nu mår jag hur bra som helst, och jag är lycklig. Om man är sjuk ofta så uppskattar man de bra dagarna SÅ mycket mer.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och titta vidare på Grey's Anatomy. Godnatt!


En sjukt snygg bild på Marilyn Monroe från MoMA.


DIE, COW. DIE!!

Gooood morgon!

 

Jag sitter och kollar på Mina, jag & Irene just nu. Fy fan vad bäst den är! Speciellt när han ska döda kossan som lider, HAHA! :D

 

Idag har jag mensvärk så jag tror jag dör, men jag ska ut och köpa julklappar idag. Så är det bara. Jag orkar inte springa runt den 23:e (24:e blir det väl här) som jag alltid brukar göra tillsammans med alla andra sista minuten-människor.

 

Hihi, har ni sett min fina tomteklocka? Jag tyckte han passade in så bra nu när det närmar sig jul! :) Jag har också fixat så min statistik funkar igen, jag fattade ju att ni inte bara var 7 läsare per dag! Jag har också gjort lite små ändringar, kul med förändring!

Nej ni, nu ska jag göra iordning mig. Jag känner för att vara snygg idag!


BILDER PÅ SARAH JESSICA PARKER

Här kommer lite bilder från gårdagen (när jag träffade SJP och Hugh Grant), några har jag tagit och några har Sarah tagit!




Under intervjun




Sarah Jessica's söta väska!



SJP och Sarah! Shit vad stolt Sarah är över denna bilden. Jag förstår henne! :)



Det är jag med den blonda kaluffsen och SJP med lockigt hår.




Autografen! :)



Jag har fortfarande inte hört från den där killen som tog bilden på mig och henne, så jag kommer säkert inte få den... Men jag är mer än nöjd över att överhuvudtaget ha träffat henne. Det är inte många som kan säga det!

 


MY NEW, DAMN HOT SHOES

Hej gullungar!

 

Dagen har varit fullspäckad med roliga saker! Under morgonen jobbade jag en timme, chillade lite hemma och ordnade med lite saker, sen gick jag på ett ki-box pass kl. 12.15. Världens bästa instruktör! Nu har jag varit på 4 olika pass och alla ledare har varit hur bra som helst! Josefine är nööööjd.

 

Kom hem vid 13.20, sprang in i duschen, käkade min yummie spenatlasagne och begav mig sen ut på stan för att leta efter julklappar till mina värdföräldrar och lille pluttisnutti L.

Jag gick till Macy's vid Herald Square, VÄRLDENS STÖRSTA AFFÄR. Seriöst, det är världens största affär på riktigt. Och det märktes kan jag säga, stället hade 9 våningar. Herre jösses. Jag vet inte hur många gånger jag kom vilse i den där jävla affären och inte kom jag ut med någon påse inte. De hade typ inga leksaker och jag pallade verkligen inte gå runt där med alla julgalna människor.

 

Haha, det var en kärring och hennes 3 barn som skulle ta hissen ner. När hissen kom så var den full, men hon hade bestämt sig att åka med. Punkt slut liksom. Men då började människorna inne i hissen säga att det var fullt och att det var en barnvagn där inne som tog plats. Hon började skrika och säga att hon SKA komma med. Tillslut fick dom typ knuffa ut henne för dom fick verkligen inte plats. Man såg verkligen att barnen skämdes... Usch, alkokärring!

Men vet ni, jag kom inte hem med tomma påsar... Idag har jag köpt jordens snyggaste skor!! Åh, jag älskar dom sååå mycket. <3

Jag jobbade under kvällen mellan 18 tills nu. Jag skulle egentligen träffa Edwardo ikväll, men jag har en sån himla mensvärk så jag känner inte riktigt för att gå någonstans. Det får bli en annan kväll helt enkelt!



HELLOOOO GORGEOUS!
Mina älsklingar är från Bakers och kostar 75 $

Nu ska jag gosa ner mig i täcket och titta på Bad girls club. Ren underhållning!


VAD FAN HÄNDE?

Alltså, jag tror jag dog lite idag.

 

Jag, Josefine Kisch, har varit med om något ikväll som jag aldrig trodde skulle hända.

 

Jag har träffat min största idol någonsin, Sarah Jessica Parker. Nej, det var inte så att jag bara såg henne. Nej, nej. Jag PRATADE med henne, TOG ETT KORT tillsammans med henne och FICK HENNES AUTOGRAF på locket av min Sex and the city-box.

Ni fattar nog att jag är i chock, jag kan fortfarande inte fatta det. Jag och Sarah sprang runt i Soho som två fjortisar som precis hade sett Darin eller något. Vi kunde bara inte sluta le, skratta och säga "Vad fan hände? Vad fan hände precis?".

Jag kanske ska berätta att jag träffade Hugh Grant också. De promotade deras nya film "Did you hear about the Morgans?" i Applestoren i Soho. Olga hade hört talas om det och frågade om jag ville hänga på. EH, JA?

Vi fick jättebra platser och satt och lyssnade när SJP, Hugh och regissören pratade om filmen. Det var helt sjukt, jag satt 5 meter från dom!
När det var klart märkte jag att Sarah stod i publiken bakom, hon hade kommit bara några minuter innan de slutade. Jag ville verkligen ha en autograf på min SATC-box, så vi stod och väntade i några minuter. Olga sa att de absolut inte skulle komma ut, så hon gick hem. HA HA!

Jag fick en bild med henne, men det var en annan kille som tog den med hans kamera. Vi bytte mail så skulle vi skicka varandras bilder. Men dock blev bilden helt fuckad, han hade zoomat in hur mycket som helst, så man ser bara halva mitt ansikte och halva hennes. Men det är en bild! :D


Jag berättar mer imorgon, nu ska jag försöka sova. Såhär lycklig har jag inte varit på länge.




Vilken dröm som har kommit i uppfyllelse! 



 


SÖNDAG 13/12

Så var det sista dagen mamma och Emelie var här, dagarna gick alldeles för fort!

 

Under morgonen åt vi frukost på hotellet och begav oss sen till Victorias Secret, där köpte vi lite småkrafs.

 

Det regnade HELA DAGEN, så det var inget shoppingväder. Men självklart sköt vi upp allt till sista minut, så vi sprang runt på 5:e avenyn för att köpa det sista. Jag fick min julklapp av mamma, ett par jättebra löparbyxor från Nike. Tack Mamma! <3

 

Efter en stund blev vi trötta på skitvädret, så vi satte oss och fikade på Starbucks. Vid den tidpunkten var vi så trötta så att vi blev hur flummiga som helst och tog massa fula kort (som inte är till för att ses av andra, haha!).

 

Sen gick vi tillbaka till hotellet, hämtade deras väskor och begav oss till Penn Station där de skulle ta ett tåg till New Ark. Det blev ett gråtkalas och det var riktigt jobbigt att säga hejdå. Speciellt till Emelie eftersom vi inte kommer ses förrän oktober. Mamma kommer förhoppningsvis till våren/sommaren.

 

Jag måste ha sett jävligt löjlig ut, jag grät hela vägen till tunnelbanan, på tunnelbanan och vägen hem. Usch, jag saknar dom redan hur mycket som helst.

 

Men jag hade inte så mycket tid att vara ledsen, familjen skulle precis åka till Brooklyn för att fira Hanukka och frågade om jag ville följa med. Självklart ville jag det, så vi tog en taxi dit.

Det var jättetrevligt, mycket folk och god mat! Hanukka är ungefär som jul för oss.

 


Jag och Emelie på hotellet


Min vackra mamma!

 


LÖRDAG 12/12

Dagen började med en god brunch på ett ställe som heter Park Café.

Det var verkligen knökafullt med folk, en del fick vänta en halvtimme bara för att få ett bord. Men vi hade turen att komma i precis rätt tillfälle när ett bord blev ledigt!

 

Där åt vi lite traditionell amerikansk frukost, pannkakor med sirap, omelett och bagels. Maten var riktigt god, så vi gick därifrån mätta och glada!

 

Det var en jättefin dag i New York, så vi bestämde oss för att gå till Central Park och strosa runt lite. Jag älskar verkligen den parken, jag skulle kunna gå runt där en hel dag!


Sen, jaaa, vad gjorde vi sen? Jag tror vi shoppade lite va? Emelie, vad gjorde vi?
Just det, vi gick till Times Square sen och handlade lite julklappar till en viss liten Jonte och en present till Emelies kompis. Jag HATAR Times Square, så jag ville därifrån så snabbt som möjligt. Men självklart hittade vi inte till en speciell affär förrän efter en timme typ.. Men till slut kom vi ur folkmassan, trodde vi. När vi skulle gå tillbaka till hotellet gick vi på 6:e avenyn, där var det verkligen helt sjukt med folk! Det gick knappt att ta sig fram, undrar om det var något speciellt där. Det var iallafall massa Elmosar (från Sesame Street) som jag och Emelie tog kort tillsammans med. Men jag har ju inte de bilderna eftersom puckot har tappat bort kameran...

Under eftermiddagen åkte vi hem till mig, handlade ingredienser till lussebullar och började baka. De blev väl inte sådär jättebra, torrjästen som vi använde ville inte fungera... Men vi frös ner dom iallafall, jag kommer väl bli desperat efter ett tag! :D

 

Under kvällen beställde vi hem indisk mat och tittade på tv. Så himla mysigt!

 


Mammsen och Emelie under brunchen.



De otroligt tjocka pannkakorna!


Min goda omelett med spenat och fetaost



Vackra Central Park!


FREDAG 11/12

Då var det fredag och mycket stod på schemat.

Under morgonen ville mamma till MoMA (Museum of Modern Art), så jag och Emelie gick lite på 5:e avenyn medans hon var där. Vi gick neråt och tittade på lite olika julskyltningar vid Rockefeller Center.
Det var riktigt kallt ute, så vi bestämde oss för att gå in på New York Public Library. Jag har inte varit inne där innan, så det passade perfekt.

Där inne var det verkligen hur fint som helst! Taket var jäääättehögt och när man hade gått upp ett par trappor så kom man till själva biblioteket som var gigantiskt!
Jag var självklart tvungen att berätta för Emelie om alla scener från Sex and the city-filmen som spelades in där. Vi stod där Carrie blev nobbad av Big och så såg vi själva rummet de egentligen skulle gifta sig.

När vi var klara där ringde mamma och sa att Tim Burton hade en ascool utställning på MoMA, Emelie tycker om honom jättemycket så vi gick dit. Och hans utställning var verkligen helt fantastisk! Om ni kommer till New York innan April (det är då utställningen slutar), GÅ OCH KOLLA!

Efter det gick vi till Rockefeller Center för att åka upp för Top of the Rock. Väl där uppe efter 70 våningar med hissen så var vi uppe och om vi tyckte att det blåste där nere på marken så var det inget mot där uppe. Vi höll på att blåsa bort, haha!
Men det var en klar, fin dag så vi såg över hela New York och mycket av Brooklyn och sådär. Det var fint, Emelie och mamma ville verkligen åka upp dit.

 

När vi äntligen kom ner gick vi tillbaka till hotellet och tog en välbehövlig paus. Framåt 18.30-tiden gick vi till Bryant Park för att åka skridskor! Det var jättemysigt trots alla människor. Ingen av oss ramlade iallafall, det är ju alltid bra! ;)

Efter någon timme där tog vi tunnelbanan hem till mig, käkade min goda spenatlasagne och kollade på film i min säng. The Wrestler, skitbra!

De åkte hem vid 23-tiden efter att Emelie inte mådde så bra.

En väldigt rolig och intensiv dag!

 


Emelie vid en av de stora lejonen utanför NYPL.


Och lilla Rödluvan (ja, det var svinkallt!)


Haha, jag var sååå stolt när jag stod där Carrie blev nobbad av sin käre mr. Big!


Det fina taket, dock en crapy bild.


En av de gigantiska pluggsalarna


Haha, jag försöker se smart ut. Sen märkte jag att boken var upp och ner...


Försök ett till en fin familjebild uppe på Top of the Rock. Vinden slet (bokstavligen) tag i mitt hår.


Försök nummer två. Jag blundar och mamma har ett halvt ansikte, guuuud vad vackert!





Skridskoåkning i Bryant Park


TORSDAG 10/12

Dagen började med att Emelie och mamma kom ner till mig, de tog tunnelbanan till 23:e och 5 Avenyn. Där mötte jag upp dom och vi gick mot Union Square.

 

Vi gick förbi Sephora för att Emelie och mamma skulle köpa parfym till sig själva plus ett par vänner som hade beställt av dom.

Vi åt frukost på ett jättemysigt ställe som heter The grey dog eller något sånt. De har skitgod frukost. Jag åt yoghurt med deras egna müsli med färsk frukt!

 

Efter frukosten gick vi ner mot Soho för lite shopping. Det blåste så in i helvete den dagen, jag frös ihjäl i min lilla väst... Det blev inte så mycket shopping, vi tittade mest runt. Vi var inne i den stora maskeradaffären som jag och Angelica köpte våra halloweenkostymer i, den är så jäkla cool! Emelie var helt fascinerad, haha! Det är verkligen sjukt stort där inne. Självklart passade vi på att smygfota lite även fast man inte får, hehe...

Efter ett tag blev vi trötta och tog tunnelbanan tillbaka till hotellet. Där vilade vi en stund och gick sen på 5:e Avenyn och gick förbi Rockefeller Center innan vi tog tunnelbanan hem till mig för att äta middag med min värdfamilj. Vi hade en så himla mysig middag, S hade gjort jättefint vid middagsbordet och vi fick en god soppa med bröd och sallad och citronpaj till efterrätt!
Va hade det jättetrevligt, det var väldigt skönt att de kom överens och tyckte om varandra.
Mamma och Emelie åkte hem vid 22.30-tiden och jag stannade hemma.


Mamma och Emelie vid Union Square


 
Jag och Emelie under frukosten


Fina mamma!








Vid Rockefeller Center

 

Fredag, Lördag & Söndag skriver jag om sen, nu ska jag på ett Pilatespass!


ONSDAG 9/12

Mamma och Emelie landade kl 12.40 på New Air Airport.

 

Under tiden de gick genom tullen och tog tåget till Penn Station lagade jag en spenatlasagne (som blev asgod) för att lugna mina nerver. De hörde nämligen inte av sig förrän 2 timmar efter de landade, då trodde jag automatiskt att de hade kraschat eller nått.

 

Vid 15.30-16 åkte jag till deras hotell som låg på 55:e mellan 5:e och 6:e Avenyn. Det var så kul att se dom, lite konstigt också. Men allt var som vanligt och vi pratade en stund på hotellrummet.

Efter ett tag gick vi till Times Square som låg nära och bra. Där strosade vi runt en stund, tog lite kort och sådär.

 

Efter en stund blev vi hungriga, så vi började leta efter restauranger och hittade en italiensk bara 50 meter från deras hotell. Bistro tror jag den hette. De hade världens godaste hemgjorda pasta! Emelie och mamma var så himla trötta efter resan och hade jetlag, så jag åkte hem redan vid 19.30.

Emelie var nervös över vilken färg hon skulle bli i M&M affären på Times Square, haha.


Hon blev Light Blue...


och jag blev Peanut Butter Mix!


(Emelie har mer bilder, men den jäkla ungen glömde SJÄLVKLART kameran på toan på Landvetter, så nu vet vi inte om vi kommer få tillbaka den. Jättebra, verkligen. Det var hon som tog mest bilder...)


UNDERBARA DAGAR

Hej vänner!

 

Ja, var ska jag börja? Det har hänt otroligt mycket under de dagarna mamma och Emelie har varit här, så jag delar nog upp dagarna i olika inlägg eftersom jag har en del bilder att visa! ;)

 

Det var iallafall underbart att träffa dom igen, jag har saknat dom så sjukt mycket!

 

Snart kommer mer inlägg, vänta bara!


TOMORROW!

Heeeeej!

 

Jag är glad idag, otroligt glad. För nu är det inte många timmar kvar innan min kära mor och syster landar i New York (14 närmare sagt)! Shit vad skönt det ska bli att få umgås med mina älsklingar, vad jag har längtat efter det här!
Men mamma, som kanske inte är smartast i världen, har råkat stava Emelies efternamn fel på flygbiljetten. Vi är nu rädda att hon kanske inte får åka med eftersom namnet inte stämmer överens med passet.
FÖRHOPPNINGSVIS är de snälla och låter henne åka med. Om inte... så tar jag fan livet av mig. Usch, jag vill inte ens tänka på hur deprimerad jag kommer bli om de inte kommer.
Ni vet säkert känslan när man har sett fram emot något så länge och så blir det inte av. Tänk er då i min situation när jag inte har sett någon av min familj eller vänner på över två månader....


Men nu ska vi tänka positivt, självklart kommer de komma, eller hur? :)

Dagen har bestått av ett pass kl. 10.30 med Sarah på mitt gym. Vi körde ett Steppass med världens härligaste instruktör!

Sen gick vi hem, duschade och lunchade på Bravo. Riktigt god pizza! Sarah åkte hem vid 14.30 och jag gick till en affär och köpte lite julklappar. Nu under kvällen har jag jobbat mellan 17 - 22. Jag ska sova snart, jag vill vara pigg till imorgon och till hela denna vecka! Den kommer bli otroligt hektiskt, det är mycket Emelie och mamma vill se :)

 

Vi hörs när vi hörs, jag bloggar säkert imorgon innan de kommer. Men räkna inte med någon bloggning under veckan, jag kommer vara för upptagen med att umgås med min kära familj!

 

WOOOOHOOO! Puss från en glad Josefine!

 


Min älskade mamsi och jag på min student!


Jag och min andra halva på hennes 20-årsdag!


FARBROR DOKTOR

Okej, nu är det gjort.

 

Jag har äntligen varit hos farbror Doktor! Det har krävt MYCKET arbete att ens få tag i en läkare. Jag ringde runt till typ 5 olika kliniker från en lista som jag hade fått av min counsler. Ingen av dom sa att de accepterade min försäkring. Suck...
Till slut hjälpte min värdmamma mig att ringa runt och fick tag på en klinik som sa att det gick bra att jag kom dit.
Jag gick dit 11 i förmiddags, fyllde i massa papper och gick fram till receptionen. Killen frågade efter mitt försäkringskort, tittade på det och sa att de inte accepterar min sorts försäkring. Förstår ni att jag höll på att börja lipa av frustration?
Jag ringde min värdmamma och hon blev såklart förbannad på den kliniken.

TILL SLUT fick vi tag på en läkare som sa att jag var välkommen till honom. Så, jag gick dit och fick hjälp direkt! Så himla skönt. Först pratade jag med läkaren om mina symptom, sen fick jag följa med en sköterska till ett rum för att ta EKG. Sen fick jag kissa i en kopp, de tog blodtrycket på mig, vägde och mätte mig. Sen var det dags för det jag har fruktat i veckor, BLODPROV. De gör det annorlunda än vad jag är van vid hemma, de spänner ett gummiband ashårt runt armen och så får man squeeza en gummiboll med handen.
Det var riktigt obehagligt, de tog tre stora tuber med blod och det tog sin lilla stund eftersom jag spände mig så mycket.

Det sista vi gjorde var att läkaren gjorde en fysisk undersökning. Sen snackade vi lite och kom överens om att jag ska ringa honom på fredag för provsvaren, sen ska jag antagligen tillbaka nästa vecka.
Jag gillade läkaren direkt, det är otroligt viktigt för mig eftersom jag har lite sjukhusskräck.

Jag var klar vid 13.50, sprang till L:s skola och hämtade upp honom. Vi gick med Christina och hennes pojkar till den nya lekparken på Union Square och lekte en stund. Vi var bara där någon timme, sen blev det för kallt.

Just nu har jag rast och ska börja jobba igen kl. 18. Har precis pratat med min kära far och Marica. Snart ska jag prata med Emelie, hon är skitnervös inför flygresan på onsdag. Men jag vet att det kommer gå så bra, så det så!

Buhu, poor Josefine :/


Ps. Vad varm jag blev i kroppen av min älskade Johannas kommentar i förra inlägget. Min lilla snutt, jag saknar dig så att det gör ont i hjärtat! Tänker på dig ofta, hur glad du gör mig, hur mycket jag älskar dig och på alla galna saker vi har hunnit med under de 3 år vi har känt varandra. Älskar dig Michael!
Och tack till AnnaTherese för din söta kommentar :)


SNÖ?

Jag har precis lagt M och L. De är så söta när de är trötta. De vill verkligen inte sova, men ibland nickar de till för att de är så trötta. Haha, gullungar!

Idag har jag jobbat från 11.30. Jag hade rast i två timmar under eftermiddagen och begav mig ut för första gången idag. Det var ju en miss kan jag säga! Fy fan vilket skitväder det är i NYC idag, snöblandat regn. Den värsta sorten av väder! Det märks, det var inte alls mycket folk ute på gatorna.
Jag sprang fram och tillbaka till affären. Det enda jag kom hem med var en apelsin och en burk med inlagda persikor. Haha, nödvändigt liksom!

Ikväll ska jag jobba, föräldrarna ska till en fest någonstans. Lite surt, men det är ju en ganska bra kväll att vara hemma. Det regnar fortfarande...

Hoppas det är bra väder när mamsi och systeryster kommer hit. Det är trots allt bara 3 DAGAR KVAR!!! WOOHOOOO :D

 

Nu ska jag göra mig en fruktsallad. Jag ska börja äta otroligt nyttigt ett tag, jag tror jag har gått upp ett par kilo sen jag kom hit. Och det känns verkligen. Svullo-Jossan! :/ Hårdträning nästa!

 

God natt mina älsklingar!


BIO MED TJEJERNA

God kväll!

Det känns som det var en evighet sen jag skrev här. Det kanske beror på att det har hänt så mycket!

Gårdagen var väldigt lugn med tanke på hur jag mådde under onsdagen. Jag försökte få tag på en bra privatläkare för att ta lite tester. Hur enkelt som helst tänkte jag, det är bara att ringa någon på listan. Men inte fan visste jag att USA:s sjukvårdssystem var komplicerat. Alla privatkliniker är olika gällande försäkring osv. Jag blir så trött!

 

Idag har jag och L gjort något väldigt roligt, nämligen gått på ett födelsedagskalas på Toys R Us på Times Square! L:s kompis fyllde år så de hyrde ett privat rum med utsikt över den enorma affären! Det var robottema, så alla barnen fick välja alla olika delar till en robot och bygga ihop den själva! Sen kopplade man i den i en dator och skrev vad man hette och vad roboten skulle heta. Så när man trycker på en speciell knapp så säger den: "This robot belongs to L and its name is CJ". Så jäkla coolt! :)

 

Under kvällen har jag, Sarah och Jennifer varit på bio. Vi såg The Blind Side. Så jäkla bra film! SE DEN! Men jag måste säga att Precious som jag och Edwardo såg förra veckan är snäppet bättre. En utav de bästa filmerna jag sett i hela mitt liv.
Det var iallafall en trevlig kväll med tjejerna! Nu är klockan över 01 här i NYC, så jag ska sova snart. Imorgon ska jag jobba från 11.30 till ganska sent på kvällen, så det blir en lugn kväll för mig imorgon! Men det behöver jag faktiskt, jag ser fram emot att ta hand om mig själv lite.


Det bästa med den här filmen är att den är verklighetsbaserad.




Här är den riktiga familjen, Michael Oher är en framgångsrik fotballspelare! Vilken fantastisk familj, så godhjärtade.


MAGKATARR?

Hej vänner.

Dagen har varit väldigt kul samtidigt som den var den värsta på ett tag.

Imorse jobbade jag en timme, sen mötte jag upp Sarah på Times Square för att ta tunnelbanan downtown.
Vi skulle nämligen ta färjan till IKEA! När vi kommer fram till piren där färjan ska gå ifrån upptäckte vi att den inte skulle börja gå förran kl. 14. Vi var där vid 11 liksom.
Så det var bara att gå tillbaka till tunnelbanan och åka till Brooklyn, där IKEA ligger.

Vi tog en taxi till IKEA från tunnelbanan i Brooklyn. Väl där inne var vi som små barn på julafton, det är alltid kul att komma till något svenskt när man bor utomlands!
Jag fick med mig hem julpapper, julsnören, ljus, pepparkakor, en marabouchoklad, ahlgrens bilar och julmust. Haha, typ bara julsaker!
Den egentliga anledningen till varför jag överhuvudtaget åkte dit var för att hitta en adventsljusstake. Tror ni de har det? Självklart inte. Fan vad sur jag blev, det är ju svensk tradition!

Vi käkade lunch där och tog färjan hem vid 14.20. Det var coolt att se Manhattan skyline och frihetsgudinnan på så nära håll, det har jag inte gjort förut!

På färjan började jag få en molande värk i övre delen av magen och det blev bara värre och värre.
När jag kom hem la jag mig i sängen och kunde knappt röra på mig. Jag pratade med Emelie under tiden och beskrev hur jag mådde. Hon trodde att det var magkatarr och det tror jag nog med att det var. Smärtan var verkligen olidlig! När jag pratade med Emelie fick jag en sån jävla hemlängtan, allt jag ville var att vara hemma i min egen säng. Under tiden när jag pratade med henne knackade min värdmamma på och frågade hur jag mådde (jag hade sagt att jag hade ont i magen innan) och då började jag storlipa. Jag sa som det var, att jag aldrig har mått såhär dåligt fysiskt på så kort tid.
Hon blev orolig och sa att imorgon ska vi sitta ner och hitta en bra läkare till mig. Det känns skönt att hon verkligen bryr sig!

Nu måste jag verkligen skärpa till mig och börja ta hand om mig själv. Om det har gått så långt att jag får magkatarr så är ju någonting fel. Jag måste lära mig att stänga av vissa saker och inte stressa upp mig. Magkatarr får man ju till viss del av stress.
Så, imorgon ska jag gå på ett yogapass för att se om det är något för mig. Hoppas det, jag har hört att det är rätt avslappnande!

Jag glömde förresten min kamera, så jag har inte tagit några bilder idag. Men ni får se när Sarah har skickat sina! :)

Måste bara tillägga att min syster är bäst, jag älskar henne mest av allt på denna jord och hon hjälpte verkligen mig idag när jag nästan fick en panikångest. Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne, min ääääälskade Emelie! Fan vad skönt det ska bli att träffa dig om 7 (!!) dagar. 


Lägger upp denna bilden bara för att den gör mig glad. Det behöver jag just nu!

 


NEW MOON

God kväll!

 

Jag har precis kommit innanför dörren. Jag har nämligen varit på bio ikväll igen! Jag, Sarah och Christina gick på New Moon. Jag hade inte ett så stort behov av att se den, men Christina ville det och det är väl lika bra att se den eftersom alla tjatar om den.
Men jag tycker den var helt okej! Spännande ibland och Jacobs kropp var ju heeeelt sjuk! Hur gammal är killen? 16?

Men fan vad jag ogillar Bella. Hennes skådespeleri är inte trovärdigt nånstans och jag fattar inte hur de kunde välja henne som huvudroll. Det förstör halva filmen för mig.

Men det var en trevlig kväll med tjejerna!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag jobba ett par timmar under morgonen och kvällen och under dagen ska jag och Sarah till IKEA! Vi ska ta färjan över till Brooklyn och shoppa loss. Jag är mest sugen på julmust, mmmh.
Sen ska jag försöka få tag på en adventsljusstake också, det måste jag ha för att känna julkänslan!




Puss och godnatt!


BILDER FRÅN I FREDAGS

Jag har precis kommit in från ovädret utanför. Okej, det är inte oväder men det regnar och är mörkt och trist.

Riktigt tråkigt, man vill liksom inte spendera någon tid ute överhuvudtaget!

 

Men jag var tvungen att göra lite ärenden. Först gick jag till Sephora för att köpa en ny mineralfoundation från I.d. Min tog precis slut! Sen gick jag vidare till Walgreens för att egentligen bara köpa balsam och tvål. Men det slutade med att jag fick hem en ny sorts schampo och balsam, Tre Semmé. Jag har hört mycket bra om det märket, så jag har höga förväntningar!
Till sist sprang jag förbi mitt gym för att betala avgiften för December månad.

I förmiddags skulle jag ju egentligen gå på ett pilatespass vid 12.15. Men när jag kom dit såg jag att det var ett spinningpass samtidigt så jag bestämde mig för att testa det istället! Jag har inte kört spinning på över ett år, och jag kan säga att JÄÄÄÄVLAR vad jobbigt det var. Jag svettades som en gris och mina ben brände som aldrig förr. Men det är en skön känsla att ta i allt man orkar, man känner sig så himla stolt efteråt! Spinning är verkligen något jag kommer fortsätta med någon gång i veckan, det är riktigt skönt!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, det blir nog en myskväll med ljus och en bra film. Imorgon blir det förhoppningsvis IKEA med Sarah, om jag får tag på henne någon gång! UNGE, om du ser detta så ring mig! ;)

 

Jag är mycket glad idag! För idag har jag pratat med både min mamma och min syster PLUS att det bara är 10 dagar kvar tills dom kommer hit! :D :D Ååååh, vad skönt det ska bli att träffa dom <3

Snodde förresten några bilder från Angelica sen i fredags:




Puss på er!



RSS 2.0
Test