PILATES

Guten Morgen meine freunde! Haha, jag tror det stavas så. Det kan ju bero på att jag och Mallan hade 70% frånvaro på tyskan... Men G, det fick vi! Med lite fjäsk och fakeleenden så går allt ;)

Jag har jobbat mellan 8-10, nu ska jag alldeles strax iväg till gymmet. Idag ska jag testa ett pass för första gången här, pilates får det bli. Jag är typ världens mest osmidigaste människa, men det här ska nog gå. Jag har ju övat lite hemma på vardagsrumsgolvet. Hehe.

Emelie, om du läser det här innan jag kommer hem så kan vi prata typ vid 20 din tid eller nått. Jag är hemma om ett par timmar!

Ha en bra kväll, puss!

HBO ON DEMAND

Hej!

 

Jag har precis upptäckt HBO on Demand. Där finns massa filmer och serier (bla Sex and the city- wohoo!) att välja mellan, och man kan se det precis när man vill. PERFEKT! :D

 

Dagen har bestått av många timmars jobb. Jag har jobbat väldigt mycket sen i torsdags, så nu är jag riktigt trött. Men jag ska inte jobba alls mycket under veckan, så då har jag tid att vila!

Under veckan ska jag också uppsöka en läkare, jag har ju som sagt inte mått så bra det senaste. Jag mår lite bättre idag men huvudvärken vägrar släppa och jag känner mig yr och illmående ibland. Så det är lika bra att kolla upp mina värden för att se om det är något fel. Jag orkar inte må dåligt längre!

 

Sorry för en tråkig blogg i helgen, men jag har ju jobbat mycket och har inte tagit några bilder. Men i veckan kommer det hända saker, så vänta ni bara! ;) Haha!

 

Nu börjar Desperate Housewives, god natt!


ROAME

Hej vänner!

 

Jag har precis käkat middag med mina värdföräldrar. Vi åt indisk mat, fy fan vad gott det är! Helt sjukt. Jag åt och åt och åt. Men det kan iofs bero på att jag knappt har ätit någonting under dagen! Gott var det iallafall.

 

Jag skulle egentligen börja jobba vid 10 idag, men S ringde och sa att jag inte behövde börja förrän 15.30 om jag ville. Perfekt eftersom jag har varit sjukt bakis idag!

 

Gårkvällen var väldigt rolig iallafall. Jag, Angelica, Juulia och hennes kompis drog till Roame och dansade hela natten och fick gratis drinkar som vanligt. Jag blev kalasfull vilket jag tycker är konstigt eftersom jag inte drack mer än vad jag brukar. Men aja, alla har sånna kvällar antar jag.
Jag gick hem vid 3-tiden eftersom jag trodde att jag skulle börja jobba vid 10 idag.

Har tyvärr inga bilder från igår, tog inte med mig kameran. Men jag ska be Angelica skicka de hon tog imorgon!

Nu ska jag lägga mig i sängen och slötitta på teve. Jag har spänningar i huvudet och mår ganska illa, hoppas verkligen inte det är migrän på ingång igen...

 

Puss på er!


THANKSGIVINGDINNER

Hej!

 

Vi kom hem för någon timme sen, eftermiddagen och kvällen har varit jättetrevlig!

Vid 16 tog vi en taxi till Upper east side till min värdpappas mamma och pappa, Nancy och Jan. Hemma hos dom fanns också deras vänner och Nancys mamma (hon är 97 år!!). Haha, den ena gubben som hette Elliot var den roligaste på länge! När jag var påväg att hälsa frågade han mig:
"Are we married?"
"Eeehm, not that I'm aware of.." svarar jag.
"Oh, too bad. I would be the luckiest man alive if we were. You are gorgeous, absolutely gorgeous!"
"Haha, thank you!" *tittar bort och försöker gå iväg på ett så diskret sätt som möjligt*

Haha, sån jäkla skön gubbe! Jag vet inte hur många gånger han tog tag i min arm och kallade mig gorgeous! :D

Middagen var väldigt god, Nancy hade lagat allt själv och jag var riktigt imponerad! Det blev ingen kalkon för min del, mår inte på topp idag så ville inte äta något främmande som kan få mig att må ännu sämre. Jag brukar faktiskt äta lite kalkon vid speciella tillfällen!

 

Vi satt och åt och pratade i ett par timmar och hade det väldigt trevligt. Men man märkte verkligen att alla är upper class- folk. Så automatiskt blev genast mitt språk bättre, jag satt rakare med ryggen och log sådär fint ni vet. Man blir som man umgås helt enkelt!

Damerna var riktiga societetslejon och männen var gamla veteraner, haha!

 

Vi kom hem vid 19.30 efter lite problem med L. Jag badade M och sen la S henne, så jag slutade vid 20.

 

Thanksgiving har varit riktigt mysigt, det kändes ungefär som Julafton! Perfekt, då får man fira två jular per år ;)


Såhär såg bordet ut innan all mat kom ut. De hade gjort det jättefint och mysigt!


HAPPY THANKSGIVING!

Heeeeeeeeej!

Idag är det Thanksgiving här USA! Jag har verkligen sett fram emot det, det är alltid kul att uppleva nya högtider.
Vid 16 ska vi åka till N:s mamma för att äta maaaassa mat. Yummie!

Under förmiddagen gick jag och M till lekplatsen på 2:a Avenyn. Hon gick hela vägen med sin lilla barnvagn! Helt sjukt hur hon har utvecklats sen jag kom hit!

Nu är jag ledig fram till att vi åker till N:s mamma, så jag ska ta det lugnt ett par timmar och sen börja göra iordning mig! Men vad fan ska jag ha på mig? N:s mamma är värsta societetsdamen, så man vill ju se respektabel ut. Men ändå inte för strikt.
Aja, vi får se vad jag kan rota fram i garderoben!


Undrar om det kommer se ut såhär? :)


BIO

Nu har jag jobbat ett par timmar. L ska sova över hos sina farföräldrar ikväll, så det vara bara jag och M!

 

Vi gosade som vanligt och läste massa böcker. Hon har blivit helt besatt av böcker nu för tiden, så jag läser typ 15 böcker per kväll! Men det är kul om hon tycker om det :)

 

Nu ska jag snart gå mot Union Square, jag ska på bio med Edwardo! Jag vet inte riktigt vilken film vi ska se än, det får vi helt enkelt bestämma när vi är där!

Jag mår fortfarande inte bra, men om jag inte gör någonting ikväll blir jag galen!

Vi hörs imorgon, puss


MIN NYA KOFTA!

Hej.

 

Jag har mått pissigt dåligt idag. Jag har varit jätteyr, ni vet när man inte kan fästa blicken någonstans. Skitjobbigt. Så hela dagen har spenderats i sängen med tidningar och teve. Jag somnade vid 15.30 och vaknade upp vid 17 och nu mår jag lite bättre, är inte lika yr längre iallafall. Men nu har jag fått huvudvärk också, jiiippie.

 

Jag fattar fan inte vad det är för fel på mig, jag har mått dåligt väldigt mycket sen jag kom hit. Så nu ska jag ta tag i det och gå till läkaren, för jag pallar verkligen inte mer. Jag tror det kan bero på att jag inte äter ordentligt. Jag är ju vegetarian och äter alldeles för lite bönor och sånt där. Jag ska iallafall kolla upp mina värden, prata med läkaren och hoppas på det bästa!

 

Nu ska ni förresten få se min nya kofta från Abercrombie & Fitch:

 



Fin va? :) Den kostade 88 $ kommer som sagt från A&F. Haha, fy fan, man ser att jag är sliten idag!


SKRIDSKOÅKNING I BRYANT PARK

Gooood morgon!

Jag har skitont i mina fötter idag. Igårkväll åkte jag som sagt skridskor med andra Au Pair- tjejer i Bryant Park. Det ligger på 42:a gatan mellan 5:e och 6:e Avenyn.

Jag var faktiskt bättre än vad jag trodde! Först såg jag ut som Bambi på hal is, men efter ett tag kom jag igång riktigt ordentligt och flöööög över isen (okej, nu överdrev jag...). Men kul var det!
Efter en timmes skridskoåkning gick jag och 4 andra tjejer till Starbucks och tog varsin varm choklad. Tre utav dom var finskar och de kunde prata lite svenska. Haha, jag älskar finsk dialekt!


De otroligt snygga skridskorna



Rosanne, jag, Christina och Juulia!


Nu ska jag snart iväg och träna. Mår inte på topp idag, mår ganska illa och är lite yr. Hoppas det går över snart!

 

 


DAGENS OUTFIT

Nu kommer det många inlägg på en gång! Men jag läste att blogg.se ska vara avstängd mellan 24 - 06 svensk tid, så det betyder att jag inte kan blogga ikväll.

 

Här kommer iallafall dagens outfit. Bilden är tagen i Abercrombie & Fitchs omklädningsrum. Det får man ju inte göra egentligen, men what the hell! :)



Fuskpälsväst från H&M

Tröja från Hollister
Shorts från Bik Bok

Strumpbyxor från H&M

Stövlar från Forever 21

 

Snart ska jag iväg och åka skridskor. Vi har nämligen clustermeeting ikväll och då ska vi åka lite på isen vid Bryant Park. Det ska bli mycket intressant, jag har inte åkt skridskor på huuuur länge som helst!

 


UTSTÄLLNING FIFTH AVENUE

När jag gick på Fifth Avenue så hittade jag några skyltfönster som jag fastnade för.

Titta själva!


FIFTH AVENUE

Hej!

 

Idag har jag haft min lediga dag, otroligt skönt.

 

Jag sov till 11 tror jag, det känns som att det var år sen jag sov så länge! Men det behövde jag antagligen, jag har känt mig väldigt trött det senaste.

Under dagen har jag gått till banken och fixat lite saker. Sen tog jag tunnelbanan till 59:th street och gick till Abercrombie & Fitch. Där köpte jag min efterlängtade kofta! Jag ville köpa den igår när jag och Angelica var där, men då var S slut. Men en kille sa att den antagligen skulle finnas idag om jag kom relativt tidigt under dagen. Och tur nog snodde jag åt mig den sista! Så nu ligger den så fint i min lilla påse.

Jag passade på att ta en promenad hem som tog ca 45 min. Sedan dess har jag lagat mat, svarat på lite mail och läst People magazine. Otroligt givande läsning! ;)

Tog även lite bilder på Fifth Avenue:



 


MY BIRTH!

Hahahaha, måste bara visa er denna video som min kära syster gjorde till min födelsedag!

 

 

http://www.faceinhole.com/show.asp?id=b7d527d9b11d0e22b


Jag kunde visst inte lägga upp videon här, men klicka på raden ovanför så får ni se!


Haha, har jag sagt att min syster är störd?´


SVENSKAR BOR INTE BARA I SVERIGE

Hej!

Jag kom precis hem från Sarah, hon ringde innan och frågade om jag ville komma förbi en stund efter jobbet. Vi pratade mycket och tittade på tv, riktigt mysigt!

Det är lite jobbigt att man måste byta tunnelbana när man ska hem till henne, så det tar väl en 20 minuter från mig. Haha, det är en evighet här på Manhattan!

 

Idag har jag jobbat ganska mycket. Under morgonen jobbade jag 2 timmar, sen hämtade jag L i skolan vid 14 och hade en playdate med Christina och hennes pojkar i 1 och en halvtimme. Sen jobbade jag också mellan 18 - 20.

Vid 10.30 mötte jag upp Angelica vid Ground Zero. Vi kollade lite där (det var inte mycket att se, allt är liksom en byggarbetsplats) och fick någon broschyr av en snubbe som visade hur höga tornen var. Det var en byggnad brevid som jag tyckte var sjukt hög, och så säger han att tornen var mer än dubbelt så höga!! Helt sjukt. Det kändes så himla sorgligt att stå vid den platsen där ca 3000 människor förlorade livet.

Vi gick också till Century 21, en stor outlet. Det var väl inte så mycket att hurra för, jag tyckte det mest var kärringkläder. Men jag fick med mig ett par skinnhandskar iallafall!


Haha, det hände en så himla kul grej på tunnelbanan nyss. Jag steg på R-tåget där det var ganska lite folk på. In kom två killar i 25-årsåldern och de sätter sig en liten bit ifrån mig. Jag hörde direkt att de var svenskar, så jag smyglyssnade lite. Det är ju alltid kul att höra svenskar!
De babblade på om massa skit och sen när jag skulle gå av gick jag mot dörren där de satt brevid. Då börjar den ena killen säga "kolla den tjejen som kommer mot oss, fan vad het hon är". Den andra killen instämmer och båda ger mig ett sliskigt leende. När jag kommer fram till dörren och precis ska gå ut så säger jag: "Jag är svensk bara så ni vet, jag förstår preciiis vartenda ord ni säger. Hejdå, och tack! "
Killarna blir helt paffa och knäpptysta och jag bara skrattar och går ut.

Hahahah, fy fan vad jag skrattade för mig själv! Det roliga är att jag gör exakt likadant själv, kommenterar folk nu när jag bor i ett engelsktalande land. Men herregud, man träffar ju på folk från sitt eget land hela tiden och man vet aldrig vilka som kommer fatta det man säger! :)

Nu ska jag titta vidare på teve, sen blir det sängen!
Puss och godnatt


EAST RIVER

Hej!

 

Idag har jag jobbat i typ 9 timmar. Under förmiddagen tog jag med M i barnvagnen på en långpromenad på två timmar längs med East river. Det var jättefint väder idag också, strålande sol! Men man känner att det är höst nu, det är mycket kyligare än förra veckan. Snart ska jag bege mig ut på en löprunda längs med floden, det är verkligen underbart där!

När jag slutade vid 19.30 gick jag direkt till gymmet och sprang på löpbandet i 30 min. Det var riktigt skönt, jag körde på en hög nivå så det var jobbigt i slutet. Men det gillar vi!

Nu sitter jag här i sängen och har precis käkat lite kvällsmat. Har fått två förfrågningar om jag ville göra något ikväll. En från Francis som ville att jag skulle komma till någon bar och ta ett par drinkar. Och en från Edwardo som undrade ifall jag ville gå på bio ikväll.
Men jag orkar inte ikväll, men jag och Edwardo bestämde iallafall att vi ska på bio på onsdag kväll istället! :)

Nu ska jag titta vidare på American Music Awards, godnatt!




(Nu spelade precis Green Day "21 Guns". Fy fan vad bra dom är live! Åh, minnena kommer tillbaka när jag, Louice och Emelie var på deras konsert för typ 4 år sen)

 

 

 


CELEBRITYSPOTTING NR.5

Just det, det glömde jag ju berätta!

 

Vet ni vem jag sprang på idag? Han huvudrollen i Scrubs, JD heter han i serien.

Jag gillar verkligen den serien (det gör INTE Emelie, men jag tvingar alltid henne att se den. Hehe.) så det var jättekul att se honom! Han var ute och gick med sin underbart söta hund vid Union Square.

 

Nu är han alltså kändis nummer fem jag har sett sen jag kom hit. Undrar hur många jag kommer se under ett år? Den som gissar rätt får hundra spänn! ;) Haha.

 


Hahahahaha, livets bild! Zach Braff hette han förresten.


BUBBLEBATH

Gud vilken skön kväll jag har. Efter att barnen hade somnat och föräldrarna åkte iväg på en fest (jag ska jobba till 00) så åt jag lite god kinamat, tjatade med lite folk på msn och tog det lugnt.
Sen tappade jag upp ett bad med hallonbadskum, tände vanlijljus och bara njöt. Det var riktigt längesen jag tog ett bad eftersom vi inte har något hos pappa och mamma gjorde en dusch istället för ett tag sen.
Jag låg där tills jag blev ett russin. Men det roliga är att jag blir så himla uttråkad efter typ en kvart. Då blir jag som ett barn istället som ska vara under vattnet och testa hur länge jag kan hålla andan. Haha!

Nu har jag precis käkat lite B&J och dricker nu en diet coke. Livet är gött!

Imorgon börjar jag vid 8, så jag ska nog sova snart. Edwardo frågade om jag ville ta en drink med honom efter jag slutat ikväll. Det skulle jag jättegärna göra om jag inte började vid 8 dagen efter. Men det kommer fler gånger! :)



Förresten, har ju glömt att visa er min nya, snygga plånbok!

Den kommer ifrån DKNY och kostar 65 $



Detta nagellacket fick jag av Nancy (nannyn) i födelsedagspresent, plus 3 läppglans. Jag tror nog detta lacket kan vara snyggt till rätt kläder, det glittrar som bara den i verkligheten!



Nu ska jag titta vidare på Brokeback Mountain, jag älskar den filmen.

 

Godnatt!


18 DAYS TO GO...

God morgon!

 

Jag vaknade för någon timme sen och har precis käkat lite frulle. Det behövde min lilla mage eftersom jag inte har ätit sen lunch igår!

 

Igår jobbade jag till 19.30. Allt gick bra, vi hade en playdate med Christina och barnen hon tar hand om.

Efter jobbet gjorde jag iordning mig snabbt och tog sen en taxi till en mexikansk restaurang/bar som heter Diablo. Där mötte jag upp Edwardo, Sarah och hennes pojkvän som är här på besök, Fredrik. Vi drack ett par margaritas, riktigt gott! Det behövde jag efter en lång arbetsdag, haha!

Efter en stund kom även en fransk tjej som Sarah känner lite. Vid 23 mötte vi upp Francis och vi gick in på Rhoame. Men det sög där så alla gick hem till sitt redan vid 00.30. Fan vad jag stör mig på alla promoters, de är idioter allihop!

Idag börjar jag inte förrän 14, så det kommer bli en lugn förmiddag eftersom jag är otroligt trött idag.
Och det är sjukt vad jag saknar alla där hemma, jag vill att alla ska vara här nu! Jag måste erkänna att jag känner mig lite ensam, det är jobbigt att inte ha någon som man står nära här. Man har liksom bara bekanta här. Såklart jag har hittat nya, bra vänner men det är ju inte riktigt samma sak. Jag saknar att bara kunna gå upp på morgonen, slänga sig i soffan med Emelie och bara vara sig själv. Det kan man ju inte riktigt när man bor i en annan familj. Jag känner mig bekväm här, det gör jag, men det är ju självklart inte samma sak som hemma.

Men nu är det bara 18 dagar kvar tills mina favoriter kommer hit!! ÅÅÅH vad kul det ska bli :D


Dagens enkla outfit igår bestod av:

Kofta från H&M

Halsband från JC

Kjol från H&M

Stövlar från Forever 21 (nya)


KOMMENTARSSVAR

Jag fick en kommentar tidigare idag från en tjej som hade massa frågor men ingen blogg, så jag svarar här!

Postat av: fia

Hej har några frågor.
1. Trivs du i din familj?
2. skulle du rekomendera någon att åka som au-pair till just USA, varför? (förutom att det är ett fantastiskt land)
3. Hur långt är 5´7 i cm?
4. Kan du inte visa flera "dagens outfit"
5.Hur mycket tjänar man som ettårig au-pair? Du behöver inte säga vad du får utan mer det är ca .....yusen eller nåt, det vore kul om du kunnde svara i ett inlägg ;) ha det toppen i mitt drömland. hehe kram Fia


Svar: Hej Fia!

1. Jag trivs jättebra hos familjen, de är verkligen underbara! Ni ska bara veta hur nervös jag var under bilresan till familjen, jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så nervös. Hela jag skakade och jag fick verkligen ångest. Tänk om det inte skulle klicka och allt blir bara pinsamt?
Men när jag såg dom för första gången kände jag direkt att det var rätt. Och det känns bara bättre och bättre för varje dag som går. Jag tycker att jag har kommit nära barnen och de litar på mig nu, det känns jätteskönt!

2. Ja, det skulle jag verkligen göra! New York är en häftig stad (nu berättar jag bara om NYC eftersom jag bara varit där) om man tycker om att omringas av myyycket människor hela tiden och inte störs av ljudet. Jag är helt förälskad i NYC och skulle personligen kunna bo här hela livet!
MEN, att åka som Au Pair är ett jättestort beslut som man måste tänkte mycket och länge på att göra. Det är lätt att bara svepas med i tankesättet att allt kommer bli så jäkla underbart, jag ska flytta till USA och allt kommer vara perfekt! Men så är det inte kan jag lova er. Man måste vara beredd på att det känns ensamt ibland och att man kommer få små panikattacker för att man saknar sina älskade där hemma. Jag har lärt mig att uppskatta allt jag har, alla som älskar mig och väntar på mig där hemma!
Så ja, jag rekommenderar alla att åka som Au Pair om man är medveten om att allt inte kommer gå som en dans på rosor. För det är ju världens möjlighet egentligen, gratis boende och mat, boende med en familj som man förhoppningsvis älskar i ett helt nytt land!

3. Jag vet inte, men det är ganska kort. Kanske 170 eller något!

4. Haha, jo det kan jag väl. Men det är lite svårt att ta en bra bild på sig själv när man inte har någon som kan ta åt en! Men jag kan försöka :)

5. Jag tjänar 200 dollar i veckan, det blir alltså 800 per månad. 800 gånger 12 är 9600. Så jag tjänar 9600 dollar på ett år. Det är inte mycket, men jag får ju gratis mat och boende! Det enda man egentligen behöver betala är sina fritidsaktiviteter!


Hoppas svaren funkade, NU ska jag läsa min kära bok :) Godnatt!


BECAUSE I LOVE TO SHOP

Hej!

Slutade för typ 40 minuter sen. Jag skulle egentligen sluta nu vid 20, men S erbjöd sig att lägga M. Himla snällt!

Nu har jag precis käkat lite kvällsmat och ska snart avnjuta mina underbart goda hallon som jag köpte för ett par dagar sen. Fy fan vad gott det är, kommer nog bli beroende tror jag...

 

Dagen annars har varit bra! Jag jobbade till 10, mötte upp Sarah vid 11.30 och vi gick in på Abercrombie & Fitch för att shoppa lite. Jag var tyvärr tvungen att hålla i plånboken för jag är pank. Haha. Men jag får ju pengar imorgon så det är lugnt! Sarah hittade en skitfin kofta, men köpte den aldrig eftersom hon inte kunde bestämma sig för vilken färg hon ville ha. Jag är lite sugen på den också, men jag får se hur jag gör.

 

Vi åt lunch på något kinaställe, riktigt god mat! Det var typ den största portionen jag någonsin sett, så jag tog faktiskt en doggybag med mig hem för första gången. Jag kan nog äta den maten till lunch två gånger!
Sarah var tvungen att hämta flickan i skolan, så vi sa hejdå vid 13.30. Jag åkte hem, bytte om och drog direkt till gymmet. Väl där körde jag styrketräning och så gick jag en stund på bandet. Jag känner mig inte helt okej, så jag tog det ganska lugnt!

Jag lovade ju er att visa sakerna jag köpte i tisdags, så here you go:


Efter två månader i New York har jag äntligen köpt I <3 NY- tshirtar! 9 $ för båda.


En fin, kort kofta med coola pärlor vid axlarna från H&M, 24 $ om jag inte minns fel.


En vanlig, svart väska från Aldo, 50 $



Nej hörreni, nu ska jag fortsätta läsa Twilight. Okej, jag erkänner. Jag är fast!


ANTM FINAL

Goooood evening friends and family! (ja, jag vet att mina päron läser det här. HEJ MAMS AND PAPS!)

 

Jag mår en aning bättre nu, men det var nog bra att jag tog det lugnt under dagen. Efter det att jag skrev det senaste inlägget så var jag så jäkla trött att jag SOMNADE! Vad fan är det för fel på mig? Jag tar aldrig powernaps, men nu har jag gjort det två gånger sen jag kom hit.

Kärring, here I come?

 

Jag har precis kollat klart på ANTM cycle 13 tror jag, det var de där små modellerna iallafall. Det var final så nu vet jag vem som vann! Hehehehe, det vet inte niii! Eller det kanske ni gör, jag vet inte. Men USA måste ju vara före med avsnitten?

 

Jag ska fortsätta läsa Twilightboken nu, den började bra iallafall. Nu hoppas jag verkligen att den är så bra som alla säger, annars blir jag sur!!

 

Just det, jag glömde visa sakerna jag köpte igår. Visar imorgon, lovar!

Puss och godnatt!


Alla modeller var tvungna att vara under 5'7" denna säsongen!


EAST RIVER

Jag fryser. Och har rethosta. Det är jäkligt irriterande tycker jag.

Jag tror det är en liten bieffekt av vaccinet som jag tog i Söndags, men så farligt är det faktiskt inte. Man har ju hört om folk som får hög feber och sådär. Så jag ska inte klaga!

 

Imorse jobbade jag en timme under morgonen. Sen gjorde jag iordning mig, tog med mig min Twilight-bok och gick till East River och satte mig ner på en bänk för att läsa och njuta av det fina vädret.

Jag satt där i kanske en timme, sen gick solen lite i moln och då blev det genast kallt. Så jag bestämde mig för att promenera hem och laga lite lunch.

Nu sitter jag på mitt rum och ska nog ta det ganska lugnt innan jag börjar jobba igen vid 17.30. Jag är skitsugen på att träna, men det går ju inte. Jag ska bara glo på tv, läsa lite till och äta lite Swedish Fish.

Det låter faktiskt inte så illa i mina öron!

 


Förra gången jag promenerade vid East River. Idag var det kallare, men minst lika soligt!


THIS IS IT

God kväll!

 

Födelsedagen har varit bra, mycket bra.

Under dagen gick jag ända upp till 55:st street på Femte Avenyn, det är en bra bit från mig. Jag köpte lite saker från Aldo och H&M. Nu har jag äntligen köpt ett par I love NY- tshirtar också! :) Haha, jag vet att jag är seg...
Jag visar allt jag köpte imorgon!

Vid 17 knackade L på och när jag öppnade min dörr var hela köket släckt och alla började sjunga "Happy birthday". En jättefin tårta med ljus stod på bordet och de hade partyhattar på och gav mig en. Jag blev så himla glad! Jag blåste ur ljusen och vi käkade den goooda tårtan. Av L fick jag ett Svampbob Fyrkant-kort där han hade skrivit själv "Happy Birthday Josefine. I love you / L". GULLUNGE!! <3
Av S och N fick jag ett fint kort och jag får också välja en valfri föreställning/konsert att gå på med en vän. Världens bästa present! Jag får liksom välja precis vad jag vill gå på och vem jag vill gå med. TACK! <3

Jag har också sett allas gratulationer. TACK, TACK och åter TACK! Jag har pratat med pappa, Marica och Emelie på Skype idag. Gibson och Foxie var ju självklart tvungna att säga grattis också. Fan vad jag saknar er!

Vid 19.30 mötte jag upp Sarah på Times Square för bio på Regal. Vi såg Michael Jacksons "This is it". Den filmen var verkligen helt fantastisk! Jag satt som klistrad helt förundrad över vilket musikaliskt geni han faktiskt var och filmen gav mig inspiration att göra något storslaget och följa min passion. Men det fick mig också att tänka på hur modig jag är, som vågar ta det stora klivet att flytta till typ andra sidan världen, utan familj och vänner och till en ny familj som jag knappt kände. Det kallar jag modigt! Och jag är riktigt stolt över mig själv.

 

Nu ska jag snart sova, det är en ny dag imorgon!

 


MY B-DAY!

Nu är jag äntligen 19 år! Känns bra.

 

Har fått massa gratulationer på fb, över mail och sms. Tack så mycket allihop, jag ska svara så snart jag kan. Typ ikväll.

 

Nu ska jag iväg på en shoppingrunda, en liten födelsedagspresent till mig själv. Jag håller förresten på att förbereda ännu en liten present till mig själv, mycket snart... hehe.

I eftermiddag blir det firande av familjen och ikväll blir det bio med Sarah och Edwardo!

Saknar min familj otroligt mycket, speciellt idag... Önskar ni vore här! <3

 


Jag på min 18-årsfest. Herregud vad tiden går fort!


SOON, VERY SOON...

Woho!

 

Nu är det min födelsedag, hemma i Sverige iallafall! Här är det typ 3 timmar kvar så än får ni inte gratta mig. ;)

Fast jag såg på Facebook att jag redan hade fått typ 7 grattismeddelanden! :)

 

Idag har dagen börjat med lite jobb i ett par timmar. Jag tog M till Walgreens för att ta hennes passfoto, nu ska hon äntligen få ett pass lilla pluttan! Tjejen som tog kortet var världens mest otrevligaste bitch någonsin, usch på sådana. Om man arbetar inom servicebranschen ska man fan i mig vara trevlig!

Vid 11 mötte jag upp Sarah och Edwardo vid Union Square och vi gick till ett ställe och åt lite lunch. Vi satt och snackade i typ två timmar, sen gick vi till Madison Square Park med varsin varm choklad och satte oss mot en vägg och bara njöt av det underbara vädret det har varit i NYC idag. Det kändes lite som sommar när vi satt där när det var helt vindstilla, underbart!

De åkte/gick hem vid 14.30-tiden och jag gick runt och kollade lite i några affärer på Fifth Avenue. Jag hittade inga jättefina saker, så jag kom hem tomhänt. Men imorgon (på min födelsedag, WOOOOHOOO! Haha) ska jag nog unna mig en shoppingrunda. Jag har ingenting speciellt inplanerat under dagen, då ska jag nog bara shoppa, träna och blir lite firad av familjen förhoppningsvis. Men på kvällen ska jag, Sarah och Edwardo på bio!
Jag har velat gå på bio sedan jag kom hit (den jag gick på med L räknas inte, barnfilm ju! ;)) så det ska bli jättekul! Vi ska nog se Michael Jacksons film, men jag vet inte om den fortfarande går. Jag ska kolla upp det!

Nej, nu ska jag titta vidare på Gossip girl.

Godnatt, glöm inte att skriva grattis imorgon! Haha. Puss!


SVINEFLUUUUUE, GO AWAY!

Hej på er!

 

Det blev inte en så lugn dag som jag trodde.

Jag mötte upp Angelica vid 14-tiden nere på Astor Place. Jag tog en varm choklad på Starbucks, sen fick jag ett sms av min värdmamma om att det var sista chansen på ett tag att ta svininfluensvaccinet. De hade någon vaccineringsplats på en skola uptown. Jag och Angelica bestämde oss för att åka upp dit och ta den, det var lika bra. Kön var huuuur lång som helst, så vi trodde att vi skulle få vänta i timmar. Men det gick faktiskt fort, vi stod bara i kön typ 15 minuter eller nått.

 

Väl där inne var det massa folk och man var tvungen att fylla i en blankett. Jag blev jättenervös (hatar sprutor) men det var faktiskt inte så farligt. Jag vet inte om jag ångrar mig eller inte, men nu är det gjort iallafall. Jag mår just nu lite konstigt, är lite yr och har ont i huvudet. Vi får se om jag får någon feber som många får. Hoppas inte det!

 

Efter sprutan åt vi på Subway, det var sjukt längesen jag åt där! Det var riktigt gott och vi satt och tjata om allt från bajs till sex och lågstadieerfarenheter. Haha!

Angelica åkte hem för en stund sen och nu sitter jag hemma. Jag ska ta det väldigt lugnt pga sprutan och att jag är väldigt sliten från två dagars festande och springandes runt på stan. Jag ska ta en lång dusch och måla naglarna. Mys!



Hahahaha, vi var lite ledsna och upprörda efter den traumatiserande upplevelsen....


 


FESTKVÄLL NR. 2

Jaha, det blev ännu en utgång igår!

 

Sex tjejer träffades på TGI Friday's vid Grand Central, jag, Angelica, Angeliqa, Sarah, Jennifer och Frida. Vi käkade mat som smakade piss, haha. Det var verkligen inte gott. Så det slutade med att vi satt och lekte med maten, jag och Angeliqa gjorde en mycket intressant blandning av broccoli, smör, baileys-drink, sås och massa skit!

 

Vi satt där till 21.30-tiden och gick vidare till en kille som hade en hemmafest. Angeliqa och Frida åkte hem, och vi mötte upp tre andra tjejer som också var au pairer. Killen som vi gick till bodde i en skitfin lägenhet med världens snyggaste utsikt! Han bodde så högt upp att man såg typ allting. Hur coolt som helst! Där bjöds vi på lite vin och vi minglade lite med folket.

 

Vid 00 skulle alla gå vidare till Nikki Beach, men vi (jag, Angelica och de tre andra tjejerna) bestämde oss för att dra till samma ställe som vi var på i förrgår, Roame tror jag det heter. Där hade vi skitkul, gratis drinkar hela kvällen och dans hela natten! Jag var hemma vid halv 5 tiden tror jag, så det var en riktigt bra kväll!

Idag är jag helt död, så det kommer bli en lugn dag idag. Jag kanske ska möta upp Angelica och luncha eller något. Men lugnt, det ska jag verkligen ta det.

Lite bilder från igår:

 



Min outfit igår bestod av min fina klänning från Nelly.com.


Angelica och Sarah på TGI Friday's

 
Jennifer och jag


Angeliqa med hennes goooooda drink :)


Frida, som precis har kommit till New Jersey från Washington DC!


På Roame


Haha, våra nya vänner ville ta lite egobilder med min kamera ;)


HAHAHA, den här bilden är då alltså tagen klockan halv 5 imorse. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var så jävla kul att jag hade en stor bula på översidan av foten. Vet inte hur den kom dit, men jag skrattade apmycket för mig själv i typ 10 min. Allt blir kul när man är full! ;)


Nu ska jag fortsätta vara bakis och möta upp Angelica för lite shopping. Det blir väl fönstershopping för hennes del, hon är broke ;) Hehe.

 

Puss på er mina vänner, jag saknar er  mycket!

 


FREDAGEN DEN 13:E

Kvällen igår var helt okej!

 

Vi gick till någon nyöppning på en klubb som jag inte minns namnet på, det låg iallafall på 21:a och Broadway, typ 2 minuter från där jag bor. Perfekt! Där fick vi gratisdrinkar för hela slanten, stod och dansade i vip-avdelningen och hade allmänt kul.

 

Efter ett tag gick vi vidare till någon annan klubb typ 3 minuter därifrån. Även där var det gratisdrinkar och dans.

Jag gav upp vid 3-tiden när mina fötter bokstavligen började blöda. Fy fan vad ont jag hade. Killar, ni ska bara veta vad vi går igenom för att vara lite snygga för er!

 

Blev inte alls mycket bilder från igår, men här har ni några:

 





Mitt hår såg för övrigt för jävligt ut, det regnade igår och det förstördes, big time.


Nu ska jag möta upp Angelica, Elin och Zarah. Vi ska shoppa lite i Soho!
Ikväll kör vi igen, då blir det lite firande av mig med middag och utgång.

PUSSSS


DON`T BE TARDY FOR THE PARTY

Jag har precis avnjutit lite kvällsmat, himla gott var det. Bara så ni vet.

Gymmet gick jättebra idag, jag styrketränade igenom varje stor muskelgrupp och sen sprang jag på löpbandet i typ 25 minuter. Jag är nöjd!

Jag började jobba vid 16 och slutade nu. Eller ja, jag jobbar fortfarande tekniskt sett eftersom föräldrarna är ute och äter middag, men jag behöver ju inte göra någonting. Ska alldeles strax sätta på en tvätt och poppa lite popcorn. Det var längesen jag åt det, och det har ju inte så mycket kalorier. Perfekt! :)

Jag sitter och tittar på The real housewives of Atlanta. Haha, nu sjunger Kim sin hitlåt, "Dont be tardy for the party". Hahahahahaa, livet!

Imorgon blir det antagligen utgång, på lördag också. Då ska vi ju fira mig! Jag fyller år på tisdag. 19 unga år blir jag! :) Känns som att jag har varit 19 ett bra tag nu, så det är skönt att faktiskt bli det.
Man måste ju passa på att gå ut nu när jag är ledig hela helgen och allt!


En galen utgång med Sarah & co. för några veckor sen!


091112

Gooooood morgon!

 

Jag har jobbat en timme under morgonen, alltid lika mysigt!

Jag har precis käkat lite frulle, jag har blivit helt besatt av gröt med mjölk och banan. Hur gott är det inte liksom?

 

Alldeles strax ska jag bege mig till gymmet och köra ett pass, sen blir det en välbehövlig dusch.

Hoppas ni har en bra dag, det ska jag ha! PUSS


Jag och min kära vän Empire igår.

 

 


MITT FÖRSTA VIDEOINLÄGG!!

Jag är stolt för nu ska jag lägga upp mitt allra första videoinlägg! Det kanske är dags nu efter 2 och ett halvt år typ, haha!

 Det är då jag och Sarah uppe på Top of the Rock. Enjoy! ;)

 


TOP OF THE ROCK BABY!

Hej på er!

 

Jag är så sjukt trött! Efter att ha jobbat typ 10 timmar varje dag sen i lördags så får man faktiskt lov att vara trött. Idag har jag inte heller haft en lugn stund, men kul har jag haft!

 

Imorse jobbade jag mellan 8 - 10. M vaknade inte förrän 09.30, så det blev typ en halvtimmes jobb, haha! Direkt efter slängde jag på mig kläder och tog tunnelbanan till Rockefeller center där jag mötte upp Sarah. Vi hade nämligen bestämt oss för att äntligen åka upp för Top of the rock! Och jäklar vad coolt det var. Både jag och Sarah är höjdrädda och det blev ju inte bättre av att taket på hissen blev genomskinlig när man åkte upp, och snabbt gick det. 67 våningar på 48 sek. Inte illa pinkat!

 

När vi väl var uppe blev jag helt paff. New York är så jäkla stort och så fantastiskt vackert! Det var riktigt häftigt att se det från en av New Yorks högsta byggnader (jag tror bara Emipire är högre?).
Vi sprang runt och tog lite kort och sa hela tiden "fy fan vad häftig, titta på alla pluttebilar". Haha!

Vi var där uppe i en timme kanske och åkte sedan ner, gick in på H&M och tittade lite. De har renoverat den på 5:e avenyn (ligger på 50:e eller nått) och det är så himla snyggt! Den affären är nog den finaste H&M butiken någonsin.
Vi tog sen en snabb lunch och båda begav sig hemåt eftersom jag skulle börja jobba vid 14 och Sarah vid 15.
Eftersom N fyller år idag planerade jag och L att baka något till henne. Jag föreslog chokladbollar och han blev helt lyriskt, han har tjatat om att baka något "svenskt" jättelänge nu! Så vi sprang förbi ett supermarket för att köpa de ingredienser som inte fanns hemma och började knåda ihop en deg. Hela han var täckt av chokladsmet i slutet, men det är så det ska vara! :) Han tyckte iallafall de var "delicious" och vi får hoppas att N tycker om dom också, hon var inte här idag pga det som hände igår.

Under eftermiddagen tog jag och M en långpromenad, sen var det helt plötsligt dags för middag, bad och sovdags.
När båda barnen sov käkade jag middag med S och N, alltid lika trevligt! Och nu fick jag visst höra att de planerar en liten semester i Januari, vi får se vart det blir! ;)

Jag och mina gamla arbetskolleger (mitt ex tredje från höger...). Det var tuffa tider ska ni veta, hur vågade jag egentligen?



Underbart fina Central Park!



Empire state building



Haha, jag zoomade in så gott jag kunde. Men där ser man en skymt av Frihetsgudinnan herself!



Taxibilarna såg inte så kaxiga ut från där jag stod...



Ja, det blåste. Och det påpekade även en kille som kom fram när vi gick en våning upp och sa att vårt hår såg roligt ut när det stod rakt upp när det blåste (båda hade tofs). EEEEEH, okej tack för observationen?


Idag var det Veterans Day här i USA och då stängde de av 5:e Avenyn och hade en parad.



Haha, så sött! :)


Nej kära vänner, nu somnar jag när som helst. Vi hörs imorgon!


CHOCKAD

Hej!

 

Dagen har varit lite upp och ner om man säger så.

 

Jag jobbade under morgonen och började igen vid 12. Mellan jobbtiderna hann jag gå till Sephora för att köpa lite nytt smink. Jag kom hem med foundation, puder, ögonskuggor och läppglans. Mycket nöjd!

Jobbdagen gick bra, men det hände en väldigt tråkig dag under kvällen. N (Nannyn) skulle klä på L sin pyjamas, men han var väldigt jobbig och sprang bara runt i rummet och ville inte klä på sig. När han stod nära henne tog hon tag i honom och skulle sätta på han hans byxor. Då knockade han henne precis under ögat, vid det där benet ni vet. Självklart gjorde det hur ont som helst, hon började gråta och var nära på att svimma, så hårt slag var det. Jag blev hur arg som helst och helt chockad, det förväntade jag mig verkligen inte av L. Visst att han har temperament, men detta var lååångt över gränsen.
Så vi slängde in L på hans rum och tog hand om N. Det såg inte så himla kul ut, det var väldigt svullet och rött. Usch, tycker verkligen synd om henne. Hon fyller år imorgon och får gå runt med en blåtira. Jag hörde också att S pratade med N:s man innan och de skulle in till sjukhuset. Varför vet jag inte, hon mår antagligen inte bra.
L var iallafall väldigt ångersfull, men jag och hans föräldrar har suttit ner och pratat och från och med nu är det noll tolerans till alla aggressionsutbrott.
Sånt här får bara inte hända, och jag tycker så synd om N eftersom hon är så nära med L, hon har tagit hand om L sen han var 2 månader, och hon grät mest eftersom hon var så chockad. Hon var väldigt ledsen när hon åkte hem eftersom hon verkligen inte förväntade sig det av L.

När jag slutade vid 20 mötte jag upp Christina, en ny Au Pair här på Manhattan. Sarah kom också och vi gick till Starbucks och köpte varsin dryck och satte oss i Union Square parken. Det var kul att träffa Christina, hon var jättetrevlig!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag jobba mellan 8 - 10, sen ska jag och Sarah åka upp för Rockefeller Center!


HUVUDVÄRK

God kväll!

 

Jag slutade jobba för en halvtimme sen ungefär efter jag la M och L. Idag var faktiskt första gången jag sa "I love you" till M. Jag har inte velat säga det för tidigt, men ikväll fick jag en såndär varm känsla i hela kroppen och jag blir så himla lycklig när hon ler mot mig och springer iväg med osäkra steg. Hon sa såklart inget tillbaka, tjejen kan ju inte snacka än, men hon visar det genom att vilja gosa lite extra länge på morgonen och kvällen. Underbart! <3

 

Mellan jobbtiderna gymmade jag som sagt och snackade lite med mamma och Emelie på Skype. Idag är det exakt en månad tills dom kommer hit! DET ÄR INTE LÅNG TID KVAR!! :D Jag längtar så himla mycket.

 

Jag har haft huvudvärk idag efter träningen som vägrar att släppa. Jag tog till och med en powernap innan! Det har inte jag gjort sen... aldrig? Nej, men jag blir jämt tröttare av det, men nu orkade jag verkligen inte vara vaken. Men det hjälpte såklart inte heller så det får bli en tidig kväll för mig så får jag se om det är bättre imorgon.

Nu ska jag titta vidare på One Tree Hill, älskar den serien!

Godnatt!


WORK IT, WORK WORK IT!

Jag kom hem från gymmet för en stund sen, sprang på löpbandet i 30 minuter ungefär på ganska hög nivå. Riktigt skönt!

 

Sedan dess har jag duschat och ätit den sista biten av den goda spenatlasagnen jag lagade förra veckan tror jag. Men det kommer nog inte dröja länge innan jag lagar en till, det är fan den godaste rätten någonsin!

 

Jag jobbade imorse mellan 7 - 10. Jag har aldrig jobbat så tidigt förut, men det beror på att S är i Frankrike fortfarande och N var tvungen att åka till jobbet tidigt. Självklart vaknade L vid 7 (han brukar vakna vid 8) så jag fick börja jobba tidigare.

Nu ska jag snart jobba bara typ en halvtimme medan N hämtar L i skolan. M sover, så det enda jag behöver göra är att ha min dörr öppen för att höra på monitorn om hon vaknar. Gött jobb va? ;)

 

Lite senare ska jag kanske träffa Christina, en ny Au Pair här i området. Hon är hos den familjen som Sara var hos. Det ska bli trevligt att träffa henne och se ifall man kommer överens! Det är alltid lika spännande.

Nej, det var nog allt jag hade på hjärtat. Vi hörs ikväll!




PERFECT DAY IN NYC

God kväll!

 

Jag sitter och kollar på den två timmars långa programmet om Khloe Kardashians bröllop. Mycket intriger, det gillar vi! :)

Idag har jag jobbat mellan 10 - 20. Det har varit en helt otrolig dag idag, så jag och M passade på att ta en lång promenad undr förmiddagen. Vi gick ut till floden och gick längs med den i ungefär en timme. Alltså, det var nästan för varmt för en vanlig långärmad tröja. Det kändes som försommar, heeelt sjukt! Men jag klagar absolut inte, det är helt fucking underbart att det är sånna dagar här i November!

Jag skulle egentligen följa med hela familjen till N:s föräldrar för att äta middag under eftermiddagen, men jag fick så himla ont i magen så jag bestämde mig för att stanna hemma och vila. Nu är det bättre som tur är, men jag funderar på att gå till läkaren i veckan för att få reda på vad det är.






Fint va? :) Det fanns inte ett enda moln på himlen!
Dit ska jag definitivt gå tillbaka för en springrunda eller något.


Nej, nu ska jag titta vidare på Keeping up with the Kardashians, godnatt!


BILDER FRÅN IGÅR

Kvällen igår var trevlig.

 

Jag åkte upp till Angelicas, Elins och Jennifers hotell vid 21-tiden efter att ha gjort iordning mig. Vi köpte lite alkohol och förfestade på deras rum.

Vid 23.30 tog vi en taxi till World Trump Tower på första avenyn. Det skulle vara ett cocktailparty där och det var det. Men det var inte sådär jättemycket folk, så det blev mest att sitta och snacka med varandra och lite andra människor. Men man tackar ju aldrig nej till gratis drinkar! ;)

Vid 03 skulle vi gå vidare till Kiss & Fly med några promoters, men jag kände att det inte var någon idé eftersom de var sega och jag skulle upp och jobba morgonen efter. Så jag tog en taxi hem och var så duktig att jag kom i säng innan halv 4!



Moi igår. Ny klänning från Forever 21.

 


Jennifer, jag och Elin på World Trump Tower.


Angelica



Gratis är gott!




Det var iallafall kul att träffa tjejerna igen, det får vi göra om mer gånger! :)

Visar bilder från idag senare, det har varit en underbar dag här i NYC!
Puss

 


PAAAAARTY

Hallå!

 

Just nu har jag en liten paus från jobbet, så jag passar på att svara på lite mail och sånt där. Jag har jobbat sedan kl. 10 och slutar vid 20. Det har faktiskt gått bra hittills trots att S är i Frankrike. Som jag trodde så är N lite oorganiserad, så han ska fan vara glad över att han har mig. Haha! :D
Men jag och M spenderade förmiddagen med att gå en lång promenad med Lucy (hunden). Vi gick på 1:a avenyn och hittade en mysig park som vi gick runt i. Träffade världens snällaste par som vi började prata med. De var nog hemlösa, det såg ut så på deras kläder. Men efter mina erfarenheter så är oftast de som är hemlösa så otroligt trevliga och denna gången hade jag inte fel heller. De frågade om M var min, haha undrar hur många som tror det när jag går runt med henne på stan? Det är nog några stycken trots att vi är väldigt olika. Men iofs kan hon ju vara lik pappan!

Ikväll blir det fest! Vi har fått en inbjudan till en fest som heter "Meet the models at Trump World Tower". Det är något ställe på 1:a avenyn. Det ska tydligen komma en del modeller (daaah, det heter meet the models?) så det ska bli riktigt kul! Det ryktas även om att Derek Jeter eller vad han heter kommer också. Yankees vann ju ligan för några dagar sedan så han ska väl ut och fira! Så ikväll måste jag se riktigt bra ut om jag ska få tag på en liten modellpojke. Haha! Seriöst, jag skulle nog inte vilja ha en modellkille. Jag skulle känna mig så ful brevid honom!

Nu förfestar väl många av er, hoppas ni har det trevligt där hemma!


En av många fester med mina heta brudar!


THE BITCH IS IN NEW YORK

Jag slutade för en halvtimme och ska nu avnjuta mina Swedish Fish- godisar som jag hittade i en affär idag. Jag har redan tjuvsmakat, de var helt okej faktiskt. Men om man är svensk så måste man faktiskt stödja Sverige! Eller hur? ;)

 

Idag jobbade jag mellan 8-9 under morgonen som vanligt. Efter N kom och tog hand om M och L gick jag en sväng till gymmet för första gången på någon vecka (jag har ju varit sjuk). Det var riktigt skönt att få svettas lite. Dock körde jag styrkeräning idag och inte så mycket kondition så jag svettades väl inte sådär jättemycket, men ni fattar. Det är skönt att ta i lite.
På gymmet har dom något som kallas Expressline, det är åtta stycken maskiner som tränar igenom alla stora muskelgrupper på typ 22 minuter eller var det var. Det var faktiskt riktigt bra!

När jag kom hem duschade jag och ringde till Ink for Hair, hårsalongen som slingade mitt hår förra veckan. Jag blev ganska missnöjd redan samma dag jag hade slingat håret eftersom rötterna inte var lika ljusa som det andra håret. Idag fick jag nog och ringde tillbaka till dom. Jag sa som det var och hon gav några lama ursäkter varför det inte blev lika ljust. Men fan vad konstigt att min frisör i Sverige kan få det se naturligt OCH lika ljust överallt på en gång? Det är inte som att jag har svart hår, det är ju bara mörkblondt.


Vi diskuterade en stund och kom fram till att jag skulle åka dit så fick hon titta på håret. Så jag åkte dit, visade det och var jävligt bestämd att jag inte skulle betala ett enda öre till. Först sa dom att de kunde göra en toning i rötterna för att ljusa upp det, men det skulle kosta mellan 30 - 60 dollar. NO WAY!
Jag blev förbannad så till slut gav dom med sig att ljusa upp rötterna gratis.
Det blev bättre, absolut inte lika bra som Sara gör det, men det funkar. Klart som fan att kunden ska bli nöjd!
Nej, dit går jag inte igen!


Hehe, the bitch is back! Hon var borta ett tag, men nu tittade hon äntligen fram. ;)




THE REAL HOUSEWIVES

Heeeeeeeeeeeeeej!

 

Jag "slutade" jobba för ungefär en timme sen, men jag jobbar fortfarande eftersom föräldrarna är på någon fest. Då har jag ju ansvaret över barnen när de sover. Det räcker med att jag har dörren öppen så kan jag göra vad jag vill!

 

Kvällen har varit otroligt mysig med de vanliga kvällsrutinerna. Jag tycker verkligen om de barnen!

Jag mår verkligen mycket bättre nu, så imorgon är det tillbaka till gymmet som gäller. Jag har så jäkla mycket överskottsenergi, inte konstigt eftersom jag har varit inne i tre dagar i rad. Dock gick jag på en promenad med Lucy, familjens hund, innan. Men den hunden är så jävla liten, så jag kunde inte gå med henne i mer än 30 min.

Nu ska jag titta på The real housewives of Atlanta, livets realityserie!




LISTA



1. Hur gammal är du om fem år? 23, snart 24.
2. Vem var den senaste du träffade? M & N
3. Hur lång är du? 167 cm.
4. Vilken var den senaste film du såg? Öhm, Sex and the city filmen tror jag.
5. Vem ringde du senast? Sarah.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Hej, förlåt för igår! Jag mår fortfarande inte bra, ska nog gå till läkaren imorgon om det inte blir bättre. Tänkte bara önska en trevlig resa, hoppas ni får det jättekul! När var det du kom hem nu igen? Puss"
7. Vad är dagens planer? Vila och gå till parken och läsa lite.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på, jag älskar att prata i telefon. Men när det handlar om något man vill veta snabbt så är ju sms jäkligt smidigt.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Den 28:e September, när vi sa hejdå på flygplatsen.
11. Vilken ögonfärg har du? Melerade.
12. När vaknade du idag? Vid 07.30, men snoozade till 07.50.
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja. Jag, Sara och Isabelle hittade en död katt vid vägkanten en gång om det räknas? Kommer ihåg att vi sprang och knackade på varenda hus runt om, djurälskare som vi är!
4. Vilken är din favoritplats? Det spelar faktiskt ingen roll, bara man är med dom man älskar.
15. Vilken plats föredrar du minst? Fängelse kanske? haha.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jadu, det var en bra fråga. Då har jag förhoppningsvis ett eller två barn med någon jag älskar, är färdigutbildad och har ett fint hus.
17. Vad skrämde dig som barn? Trollet som jag drömde mardrömmar om!
18. Vem fick dig att skratta senast? Pappa, med sina lama skämt igår!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, men jag äger inte några iallafall.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Trosor.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två stycken.
23. Har du någon gång spytt på fyllan? Yes!
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor tror jag. Barfota på sommaren!
25. Är du social? Ja, det tycker jag!
26. Vilken är din favoritglass? Antingen choklad eller krossad choklad.
27. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara en väldans massa för lägenhet och sånt där, sen skulle jag bjuda mina vänner och familj på en fet resa!
28. Tycker du om kinamat? Sådär, det är helt okej.
29. Tycker du om kaffe? Nej.
30. Vad dricker du till frukost? Vatten eller juice.
31. Sover du på någon särskild sida? Höger.
32. Kan du spela poker? Jag kan reglerna, men jag har inget pokerface nånstans!
33. Tycker du om att mysa? Ja, såklart!
34. Är du en beroendemänniska? Jag tror inte det. Eller jag vet inte?
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
36. Vill du ha barn? Ja!
37. Kan du några andra språk än svenska? Engelska.
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej.
39. Föredrar du havet eller en pool? Havet!
40. Vad spenderar du helst pengar på? Skor och kläder, tyvärr ;P
41. Äger du dyra smycken? Nej, bara några lite dyrare jag har fått av släktingar.
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En macka, utan något på.
43. Vem är den roligaste människan du känner? Hm. Jag kan inte bestämma mig. Alla är ju roliga på olika sätt. Måste säga min syster, vi har samma humor.
44. Välj ett ärr på din kropp? Ett långt med åtta stygn på min handled efter operationen där jag satte in en platta för att stabilisera benet (den sitter fortfarande kvar). Jag ramlade med snowboarden första gången jag åkte, hehe.
45. Vad har du för ringsignal? Sugarplum fairy - She
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Den där t-shirten som man fick på det där discot när man var liten. Fan, jag kan inte komma på vad det heter. Emma, vad heter det nu igen? Det är ju din t-shirt, haha!
47. Flirtar du mycket? Ja, det är kul!
48. Vart togs din profilbild för din blogg? Hos Johanna under en förfest.
49. Kan du byta olja på bilen? Japp, det lärde jag mig dagen innan uppkörningen!
50. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
51. Vilken var den senaste bok du läste? How to make love like a pornstar - Jenna Jameson
52. Läser du dagstidningen? Det är inte ofta.
53. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
54. Dansar du i bilen? Haha, ja ibland!
55. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Jag lyssnar typ aldrig på radio.
56. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Jag målade med M för någon timma sen!
57. När var du i kyrkan senast? I Febuari, på Johans begravning.
58. Vad ska du göra nu? Göra iordning mig!

GETTING BETTER

God morgon!

 

Idag mår jag mycket bättre (thank god!) men det blir nog en lugn dag till för att bli riktigt bra. Men jag ska försöka komma ut lite iallafall, jag har inte gått utanför dörren på två dagar! Jag har fan abstinens av solljus! Jag funderar på att gå till den privata parken, ta med mig Twilight-boken och sitta där och läsa ett par timmar. Jag har fortfarande inte börjat läsa den, får aldrig tummen ur! Men nu är det faktiskt dags, jag köpte ju faktiskt den i måndags.

Jag har inte så mycket roligt att berätta just nu eftersom det inte händer så mycket. Jag har bara jobbat nu under morgonen i två timmar, och jag älskar verkligen att gå upp till M:s rum när hon har vaknat, hon är så himla gosig och extra söt då. Mornarna och kvällarna är de bästa!

 

Kommentarssvar:


Postat av: lillaann


hej!! vill också jättegärna åka som aupair till usa när jag går ut gymnasiet i vår, men det blir ju lite trist ifall man inte kan gå ut alls och så. undrar bara hur du kommer in på olika klubbar och barer och så? för det är väl 21årsgräns egentligen? supertacksam för svar :)


Svar: Hej! Vad kul att du har bestämt dig för att åka, vilken stat vill du helst komma till?
När jag går ut lånar jag en tjej som jag har lärt kännas leg. Vi är båda blonda och ser väl ganska lika ut på bilden, så det funkar hur bra som helst! Vakterna är inte noga med att kolla på bilden som de är i Sverige utan de tittar bara på födelsedatumet. Men det har hänt att jag inte ens behöver visa leg, speciellt om man går in med en promoter på en fest.
Så om du har en syster eller vän som har ett gammalt leg och de är över 21, låna det! Det brukar fungera. Sen är det ganska lätt att få tag på ett falskleg här också ;)
Ha det bra, kram!

Postat av: Maja


Hej! Sökte runt lite på google och hittade till din blogg. Jag är superintresserad av att åka som au pair. OCh efter att ha varit i NYC i höstas är jag helt inne på att vilja åka dit. Jag undrar mer om du trivs ? Vilken förmedling du åkt med och allmänt hut du har det. Skulle va jättegulligt om du ville svara till min mail. Sköt om dig !



Svar: Hej! Jag trivs jättebra här i New York, det är verkligen en fantastisk stad med MÅÅÅÅNGA möjligheter. Jag har redan fått lite erbjudanden här och där! ;P Själva staden känns perfekt för just mig eftersom alla stadsdelar är så olika och varje gång man går till ett nytt ställe så blir det som en chock! Det är också så jäkla bra att man kan gå överallt! Jag tänkte först åka till L.A, men jag kom senare på att jag skulle få panik av att köra bil överallt!
Jag trivs med mitt jobb, familjen och jag har redan skaffat några nya vänner! Jag lever livet helt enkelt samtidigt som jag har ett otroligt givande jobb!
Men jag säger verkligen inte att allt är perfekt, för det är det inte. Jag utgår från mina egna erfarenheter och personligen har det varit jobbigt för mig eftersom jag har varit sjuk en del gånger sen jag kom hit. Så hemlängtan kommer och går, men jag kommer alltid ihåg att det är det här jag vill!
Sen är det ju väldigt svårt för en del att komma till en ny familj och anpassa sig efter deras rutiner och livsstil. Men som tur är är jag en väldigt anpassbar person, så det har gått hur smidigt som helst.

Jag åkte med Skandinaviska Institutet (det heter Au Pair in America i USA) och jag rekommenderar verkligen det organisationen! De har hjälpt mig genom allt. Ansökan när jag ringde sjuttioelva gånger per dag för att fråga om saker, resan hit, orientationen, familjen, ALLT! Plus att jag har fått världens skönaste counsler, Jan. Det känns verkligen bra!
Hoppas detta svaret blir bra. Som sagt, jag berättar bara från min egen synvinkel och det är helt upp till dig och den familjen du kommer till som avgör hur ditt år blir. Kram!

Jag i Central Park för någon vecka sen


SJUUUUK, IGEN

Hej på er.

 

Jag är sjuk, AGAIN. Denna gången har jag riktiga problem med magen, har haft det till och från sen i lördags. Men idag har jag verkligen inte mått bra. Jag har knappt kunnat äta någonting, bara lite yoghurt och vatten + vätskeersättning.

Jag ska jobba ikväll, mellan 18 - 20. Jag vill egentligen inte det eftersom jag inte vill smitta barnen, men båda föräldrarna ska på ett viktigt möte ikväll och någon måste ju lägga barnen. Jag mår bättre nu så det ska nog gå bra! Jag har vilat hela dagen idag och det var värst under morgonen/förmiddagen så jag hoppas jag är bra imorgon! Om inte så åker jag nog till läkaren och kollar ifall det är någon bakterie eller något.

Och innan när jag var lite ledsen (som alltid när jag är sjuk) så piggar alltid min älskade pappa upp mig, han får mig alltid glad med sina lama skämt! :) Jag älskar dig pappis! <3

Nu ska jag fixa till mig lite och försöka äta något, hoppas ni mår bättre än mig!


Åh, kom hit nu brudar så bjuder jag på en riktig utgång! LOVE YOU ALL!


TWILIGHT

God kväll!

 

Det verkar som P Diddys fest inte blir av för min del, det strulade sig med lån av leg osv. Men jag klagar faktiskt inte, det kommer hela tiden nya fester och eftersom jag inte är på topp idag så är det bättre att vila! Jag ska ju ändå börja jobba vid 8 imorgon.

 

Haha, idag är nog den slappaste dagen hittills här i New York! Jag har knappt gjort någonting, mest suttit framför teven och datorn, pysslat lite med rummet, hämtat korten och duschat typ. Men jag kände att jag behövde en sån dag även fast det räcker nu. Jag är inte en sitta-på-sitt-rum-hela-dagen-och-göra-nada -typen av tjej, men det är skönt för omväxlingsskull!
Imorgon blir det nya tag, då ska jag jobba, träna och eventuellt träffa Sarah innan hon åker till Frankrike med sin värdfamilj. Hon ska på samma bröllop som min värdmamma ska. Så jag kommer bli ensam med min värdpappa och barnen i helgen. Eftersom S är den person här i hemmet som styr upp allting och N är den som goes with the flow så känner jag på mig att detta kommer bli en mycket... intressant helg. Haha, men det kommer nog bli kul och spontant också!

Förresten, nu har det blivit stopp i min toalett två gånger medans jag har varit här. Jag bli fan galen! Pappret fastnar i hålet och jag blir lika förbannad varje gång! Sveriges toaletter är MYCKET bättre, där har vi iallafall hål som får plats med toalettpapper. Det har man tydligen INTE här i USA. Så det så. Jag kände att detta var en viktig punkt att ta upp i dagens protokoll!

Igår köpte jag förresten den första boken av Twilight-serien! Jag har inte börjat läsa än, men jag har hört många historier om att man inte kan slita sig från den när man väl har börjat läsa. Vi får väl se om det blir så för mig!

Nu ska jag äta och sen ge boken en chans. Puss och godnatt!


FINA BILDER

Hej vänner!

 

Idag är min lediga dag för den här veckan. Min mage krånglar och har gjort det sen i lördags så jag har tagit det lugnt idag.

Men idag har jag iallafall hämtat ut de bilder jag beställde över nätet! De blev jättefina förutom ett som är ganska suddigt. Men det skiter jag i, för vi är snygga ändå! ;)

 

Ikväll blir det som sagt antagligen P Diddys fest! Det kommer bli så jäkla kul, jag såg nu att Rihanna och Jay Z kommer också. Herregud, vad ska jag ha på mig?! Just det, jag köpte en fin klänning från Forever 21 igår. Eller så tar jag en annan partyklänning som jag tog med mig hemifrån.

 

Nej, nu ska jag börja rota i garderoben och leta efter klänningar!

 


Min fina familj och jag står nu på mitt nattduksbord!



Jag och min älskade, älskade, ÄLSKADE vän Malin som snart är uppsatt på väggen! (Hon tog förresten körkort i förrgår, GRATTIS!! <3)



Och mina andra vänner, var inte oroliga. Jag har framkallat bilder på er också, måste bara köpa lite mer fotoramar så ni kan vara uppsatta på väggen också! :)


Ni ska banne mig också upp på väggen snart! ÄLSKAR ER ALLA! <3


P DIDDYS FEST IMORGON KANSKE?

Hallå!

 

Jag kom precis hem från Sara, den tyska au pairen som jag har lärt känna under mina veckor här. Det tråkiga är att hon åker imorgon. Inte hem, men hon ska på sin resemånad nu. Hon kommer tillbaka under två dagar i slutet av månaden men då hinner vi bara ses över en fika. Riktigt tråkigt, hon åker precis när vi lärde känna varandra!

 

Vi hade det iallafall trevligt, Susanna var där också och det var kul att träffa henne igen! Vi färgades Saras hår och snackade massa. Hon kommer åka till så jäkla många städer här i USA under denna månaden och jag är så avundsjuk! Jag längtar redan efter min resemånad, då jäklar ska jag uppleva det riktiga USA, haha! :)

Men nu till lite mer saker som ligger lite närmre i tiden. Imorgon ska jag eventuellt på P Diddys födelsedagsfest! Han fyller 40 år och det ska firas på någon klubb som heter Kiss & Fly tror jag. Jag ska dit med Susanna och hennes vänner. Det kommer säkert bli grymt!

Och vet ni en sak. Jag är lycklig. Jag insåg det igår, jag är så jävla lycklig. Tänk vilket underbart liv jag har med den fina familjen jag har kommit till, boende i den staden jag alltid velat bo i och jag har lärt känna massa underbara tjejer! Och samtidigt veta att de jag älskar väntar på mig där hemma. Jag var orolig för att alla skulle typ glömma bort mig under detta året, men när jag tänker efter så vet jag vilka som älskar mig och alltid kommer finnas kvar. Det känns otroligt bra.

Så nu jäklar taggar jag till PIMP DADDY (som Susanna trodde han hette, haha!) imorgon och ser fram emot ett fucking great år här på Manhattan!!

Eftersom jag är på så bra humör just nu bjuder jag på lite mer bilder från i lördags:



En ledsen Josefine efter olyckan med kepsen...



Så jag var tvungen att dricka mig gladare



In the caaaaaaab!



Hudson Terrace



Jag och Angeliqa!


Nu ska jag titta vidare på teve, jag är ledig imorgon så jag planerar att vara uppe sent och sova läääänge imorgon!

PUSS mina söta små kycklingar där hemma!


HALLOWEEN BABY!

Helloooo!

 

Jag jobbar fortfarande, ska jobba mellan 12-22, men det goa är att efter 20 behöver jag inte göra något annat än att sätta på en tvätt, lägga den i torktumlaren och vika! Det tar typ MAX 15 min. Gött jobb jag har!

 

Jaha, nu är ni väl alla väldigt nyfikna på hur gårkvällen var. Vi hade sjukt kul!

 

Jag slutade vid 19, gjorde iordning mig på rekordtid, tog en taxi upp till Angelicas och Elins hotell och började förkröka lite där. Vi tog sen en taxi till en bar som Sarah, Elin och Jennifer var i. Där tog vi varsin drink och gick vidare till en annar bar, tog en till drink och blev fotograferade av folk när vi gick där 8 utklädda (och slampiga) tjejer på Times Square!

Vid 12 drog vi till Hudson Terrace där det var så jävla mycket folk!! Helt sjukt. Vi hade det kul, fick sitta vid ett vipbord med en promoter med gratis drinkar, nice! Vi fick se ett sånt jävla slagsmål också, det var fan helt jävla sinnes. Jag trodde seriöst någon hade dött eller något för det var några tjejer som bara skrek och skrek, sen såg jag att alla sprang ifrån en viss plats där slagsmålet var. För en sekund trodde jag verkligen att det skulle ligga någon där och jag fick kalla kårar längs med hela ryggraden tills jag fattade att det var många maffiakillar som pufflade lite på varandra!

Allting var jättebra, vi dansade och dansade. Jag såg en jättesöt kille där (svensk) som jag pratade lite med. Precis innan jag skulle gå fram till honom en andra gång fick jag hur ont i magen som helst, det kändes som att jag skulle spy och svimma på samma gång. Det blev inte bättre, så jag tog en taxi hem vid halv 3 tiden. FAAAN, jag som skulle fråga efter hans nummer. DAMN.

Aja, jag mådde bättre redan under natten och nu mår jag prima ballerina. Skitkonstigt.

Men nu vet ni att Halloween var skitlyckat iallafall, here comes the bilder!


Såhär såg jag ut igår. JA, jag vet att klänningen är som en topp typ. Men dock saknas min keps på den här bilden, anledningen till det är att jag tappade den i en stor jävla pöl. Det var fan som i en dålig film, jag stod och viftade på en taxi när vinden tog tag i min keps och svepte ner den i en jävla fucking pöl! Och inte nog med det, en taxi körde över den. Men den lilla kääääpan torkade efter ett tag och användes halva kvällen, så var inte oroliga!




Angelica var söta lilla oskyldiga Rödluvan




Den andra Angelica var en baseballbrud med onormalt långa ögonfransar, Zarah var en katt typ som inte hade sminkat sig än och Elin var... Jaaa, vad var Elin? Äh, hon var snygg iallafall!




Sarah var Batwoman, Elin var Superwoman...




...och Jennifer var polis gone bad!






HAHAHAHAHAHA, världens bästa kostym, EVER! Det roliga är att han var så jävla blyg, det förväntar man sig liksom inte av en "kvinna" som går klädd så! ;)




Moi och Angelica på Hudson Terrace!




Jag hade lösögonfransar för första gången i mitt liv, det var wierd.



Som ni ser hade vi jäkligt kul! Idag har jag varit aptrött men spenderat den med M och hon gör alltid mig så glad. Så det är lugnt.

Nu ska jag titta vidare på Desperate Housewives, godnatt!




RSS 2.0
Test