VEGETARISKA BIFFAR MED FETAOST OCH SOLTORKADE TOMATER

 
 
Här kommer ett litet recept som jag testade idag till lunch, nämligen vegetariska färsbiffar!
 
Du behöver:
 
 
- 300 gram quornfärs eller sojafärs (jag använde sojafärs)
- 2 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 + 1/4 dl ströbröd
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- Salt
- Svartpeppar
- Oregano
- 1/2 paket fetaost
- Soltorkade tomater
- Rapsolja till stekning
 
1. Blanda ut mjölken med 1/2 dl ströbröd och låt stå och svälla en liten stund. 
 
2. Blanda färs, ägg, 1/4 dl ströbröd, vitlök, salt, peppar och oregano. Tillsätt sedan mjölblandningen och blanda ordentligt. 
 
 
3. Skär fetaosten och de soltorkade tomaterna i bitar och blanda i färsblandningen. 
 
4. Forma ca. 6-8 st biffar (beroende på hur stora du vill ha dom), försök att få dom ganska kompakta då de annars lätt faller isär.
 
 
5. Stek biffarna i medelhög värme
 
 
6. Enjoy! Gjorde bara en enkel sallad och kokade morötter till. Den perfekta lunchen!

TIME FOR WORK

God morgon kompisar!
 
Jag ska alldeles strax bege mig till jobbet, idag har jag jouren och jobbar till 22.15. Är egentligen helt slut i kroppen, men jag är ledig imorgon så jag får försöka överleva denna dag och kväll! 
 
Imorgon ska vi fira min älskade farfar som har fyllt år och jag ska ut och springa. Det var allt för längesen nu och jag behöver verkligen det känner jag! Jag mår verkligen inte bra när jag inte tränar ordentligt. 
 
Igår hade jag och Emelie pizzakväll, vi gjorde egen pizzadeg som blev ALLDELES för tjock, haha! Men det blev ganska gott ändå...
 

AMAZING SUMMER DAYS

helgen var jag som sagt i Halmstad med Louice och hennes vänner. Vi bodde på Hotel Mårtenson mitt i stan vilket var perfekt eftersom de har en av Halmstads största klubbar så det var bara att gå ner för trappan så var man framme!
 
Vi hade världens bästa helg, vi festade verkligen hela dagen och natten så man kan ju säga att vi var halvt död på söndagen. Helgens bästa var helt klart after beachen på Tylösand på lördagen, vädret var helt perfekt, det var knökafullt med folk och allas humör var på topp! 
 
Det har hänt mycket galna grejer i helgen, men det håller jag nog för mig själv och mina vänner, haha!
 
Jag och tjejerna på after beachen i Tylösand
 
Jag och min fina låtsassyster Louice som kom hem förra veckan efter ett år i Australien!
 
Passade på att hänga med min monkey Lindsey en sväng på after beachen
 
På väg hem från Tylösand hittade vi några killar som kunde köra hem oss. Vi var 9 personer (!) i en vanlig bil. Tre fram, fem där bak och en i bagageluckan, haha!
 
 
 

HALMSTAD!!

Nu drar jag till Halmstad för andra gången denna månaden!
 
Är helt söndertaggad, behöver lite galenskaper för att överleva att vara kvar i Sverige en månad till. Längtar så mycket till mitt älskade New York!
 
Men i helgen är det fest, fina vänner och after beach som gäller och det kommer bli awesome!!
 
Jag och Lindsey på after beachen på Tylösand för två veckor sedan
 
 
 
 

TILL MINNE AV GIBSON LÉS QISCH

Jag har inte orkat skriva om detta förrän nu, men idag är det en månad sedan vår älskade Gibson somnade in. 
 
Jag tror jag fortfarande inte har förstått det än, jag kan fortfarande komma på mig själv med att förvänta mig att han ska komma ner för trappan och hälsa på mig när jag kommer hem och att han ska lägga sig på mig och vara irriterande hela natten. 
 
Det började med att han var här hemma i några dagar och slutade helt plötsligt att äta sin kladdmat (som han brukade vara besatt av innan) och efter ett par dagar till slutade han att dricka nästan helt. Vi åkte in med honom till djursjukhuset på söndagen och han var jätteuttorkad och hade förlorat mycket vikt under de dagarna han inte åt. 
De röntgade honom och hittade en prick vid njuren som de inte kunde svara på vad det var. Han fick sova över på djursjukhuset och ta massor av prover och få dropp.
 
På tisdagen den 19:e Juni ringde de pappa och sa att det inte fanns något mer att göra och vi var tvungna att åka in och avliva honom. Jag kan inte ens förklara hur det kändes, jag minns inte så mycket och var nära att svimma flera gånger.
 
Men jag kommer ihåg att jag fick säga det jag ville säga till honom, pussa honom en sista gång och klappa honom medan han somnade in med sina närmsta omkring sig. Det såg nästan ut som han var redo, han var väldigt lugn och jag tror att han förstod att något var på gång. Fina, älskade vän. 
 
Han har lämnat ett tomrum efter sig som aldrig kommer fyllas, han var min bästa vän och stöd genom många jobbiga stunder. Jag är så glad över att jag fick 9 fina år med honom <3
 

Nu är du äntligen återförenad med din bror, min fina vän <3 Du är för all tid älskad och saknad! TACK för all lycka du har gett mig genom alla år!
 
 
 

TIME TO GET A TAN!

Jag kom precis hem efter att ha varit och handlat lite och solat solarium.
 
Jag har inte solat solarium på säkert ett år och nu är jag så trött på att det aldrig är fint väder så jag unnade mig lite D-vitamin. Jag är lika blek som jag är på vintern och så ska det inte vara när det är mitten av Juli!
 
Idag har jag jobbat hela dagen. Det har gått seeeegt, men en sak som är rolig är att Sahar äntligen är tillbaka från semestern, då blir jobbdagarna lite (läs: mycket) roligare!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra lunch tills imorgon. Jag har aldrig längtat så mycket till helg som jag gör nu!
 

FRUSTRATED

Idag har jag jobbat hela dagen, och det är helt fucked up på jobbet just nu och jag är så trött på det. Ingen organisering överhuvudtaget och det gör mig ganska frustrerad. 
 
Nu när jag har kommit hem är jag fortfarande sur, försöker tänka på annat och fixa saker men ibland är det ingen idé så nu har jag bestämt mig för att ha en lugn kväll med datorn och min bok Scar Tissue som jag började läsa för några dagar sedan.
 
Längtar tillbaks till Halmstad förra helgen, men som tur är ska jag antagligen dit i helgen igen!

GRILLKVÄLL MED TJEJERNA

I måndags efter jobbet åkte jag hem till Emmas föräldrars hus i Habo för en grillkväll med tjejerna.
 
Det var fint väder (för en gång skull) så vi satt ute hela kvällen och pratade i flera timmar. Mysigt!
 

FÖRSTA MÖTET MED NOAH

Jag kom precis hem från Jonna, hon är på besök här hemma med sin fantastiska lilla son!
 
Det var första gången som jag träffade lille Noah som han heter, och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Han är världens snällaste bebis och sov i min famn nästan hela tiden men jag fick se hans fina ögon i några sekunder iallafall! ;)
 
Jag är så glad för Jonna och Patrics skull, kan inte ens föreställa mig hur det känns att få barn. Det är verkligen den största händelsen i ens liv. Jag längtar <3
 

WEEKEND IN HALMSTAD

Jag kom hem från jobbet för en liten stund sen, är verkligen helt slut. Börjar känna mig sjuk, har ont i halsen och är allmänt slö...
 
I helgen har jag varit ledig, och då passade jag på att hälsa på mamma i Göteborg och Lindsey i Halmstad!
Jag tog tåget hem till mamma efter jobbet i fredags och vi spenderade kvällen med att laga mat och spela spel. Jag tog mitt obligatoriska långbad som jag alltid tar hos mamma för hon har världens bästa badkar!
 
Under lördagen tog vi en morgonpromenad och käkade god frukost efteråt. Lindsey kom och hämtade mig vid 14-tiden och vi åkte direkt ut till Tylösand och mötte upp hennes bror Ludwig på after beachen där det var en konsert och massor av rosé!
 
Efter någon timme där åkte vi hem till Lindsey, gjorde iordning oss och åt middag med henne mamma och hennes man. Vid 21-tiden åkte vi hem till Ola, Ludwigs vän, där vi förfestade till tolv och åkte sen till Tylösand igen och festade hela natten. Det slutade med efterfest hos Ola igen till sex på morgonen!
 
Söndagen spenderade vi hos David, vi solade (hade sjukt nice väder!), drack och badade innan jag åkte hem på kvällen.
 
Det var en crazy helg på många sätt, men jag hade så jäkla kul! Har saknat Lindsey så otroligt mycket!!
 

KANOTPADDLING I KYRKEKVARN

God morgon!
 
Är så sjukt trött idag trots att jag var ledig igår. Idag blir det jobb mellan 10-19 men jag är bara sugen på att ligga hemma och sova ett tag till... Men det är väl bara att suck it up!
 
Har glömt att lägga upp bilderna från i torsdags! Jag, Malin, Ellen, Emma och Hannah var ute i Kyrkekvarn utanför Sandhem och paddlade kanot! Det är något vi har varit sugna på att göra länge så jag är glad att vi hittade en dag som nästan alla kunde (det är typ omöjligt att matcha en dag som alla kan pga jobb)!
 
Vi åkte ut vid 14-tiden eftersom Malin hade jobbat natt och paddlade till typ 19. Vi åkte norrut på Stråken och stannade på vägen hem och grillade mat som vi hade tagit med oss. Det var verkligen världens mysigaste dag, älskar mina tjejer så jävla mycket!! Uppskattar dessa dagar till tusen då jag inte är hemma i Sverige så ofta.
 

THE BEST PARTS OF LIFE

Det finns inget bättre sätt att starta en ledig dag än på hästryggen <3
 

RSS 2.0
Test