HALLOWEENFEST I PARKEN

Hallå!

 

Ikväll har jag jobbat under morgonen och kvällen, det har gått bra som vanligt!

 

Under förmiddagen hade jag lite ärenden att göra, som att gå till gymmet och betala avgiften, lämna tillbaka och köpa lite saker på H&M och gå till banken bland annat.

 

Eftersom jag inte började jobba förrän 18 så passade jag på att laga spenatlasagne idag. Gud vad jag har längtat efter den rätten!! Den godaste maträtten genom tiderna enligt mig. :) Så nu har jag fem portioner i frysen som säkert kommer vara uppätna imorgon, haha!

Vid 15.45 var det dags för den årliga Halloweenfesten i den privata parken vi har här. Jag trodde det skulle vara en söt liten tillställning, men shit vad fel jag hade! Det var huuuur mycket folk som helst, uppemot 600 pers, mat överallt och framför allt utklädda ungar överallt! Det var verkligen helt sjukt...
Sarah och barnen hon tar hand om kom ner, så det var skönt att ha någon som man känner där! Alla sprang ju och hälsade på alla hela tiden.

Men det var riktigt trevligt och jag hade på min kostym i en mindre slampa- version, haha! Men ni får väl se den så här en dag innan den stora dagen, here you go:


Hihi, jag ska vara en liten baseballbrud! Men idag var jag det vääääldigt mycket mer barnvänliga versionen, imorgon blir det andra bullar. No pants, skitsnyggt hår och high heels! ;) Sound nice, huh?



Som sagt, det var myyyyycket folk!


Det fanns många goda cupcakes!



Nej, hörrni. Dags för en dusch och en riktig fixarkväll. Ni vet, raka benen, hårinpackning, fixa naglarna och allt sånt där.
Ha en bra kväll, PUSS!


HELLO, MY NAME IS OLGA!

God kväll!

 

Jag har precis lagt M och L, föräldrarna är ute på middag och kommer inte hem förrän 22.30 ungefär. Men vi har haft det jättemysigt, som vanligt badade jag dom tillsammans med N, tittade vi på ett avsnitt av Backyardigans, läste två kapitel från L:s bok och sen var det sängdags för båda två. I vanliga fall lägger jag inte M förrän 19.30-20.00 men hon är så himla förkyld och hennes tänder gör så ont så det var bättre att lägga henne tidigt.
Efter jag hade läst för L började hon gråta jättemycket, så jag gick in i hennes rum, tog upp henne från spjälsängen och lade mig bredvid henne i sängen och bara klappade henne. Hon lugnade ner sig direkt och vi låg och gosade i en halvtimme ungefär. Ännu en väldigt speciell stund med den tjejen, man kan inte annat än att älska henne! :)

Idag har jag jobbat mellan 8-9. Vid 10.15 mötte jag upp Sarah på Grand Central (42:nd street). Vi gick till 1:a Avenyn där FN-huset ligger. Vi gick in där och kikade, det var värsta säkerhetskontrollen. Som på en flygplats typ. Men det förstår man ju självklart!
Väl där inne så var det kanske inte så jättemycket att se, det var mest guidade turer. Och fattiga som vi är gick vi inte på det! Men det fanns ganska många bilder att titta på, bland annat på HIV/AIDS-positiva barn och ungdomar från Sydafrika. Det påminde mig om så många minnen från Sydafrika, när vi var i en kåkstad och gick runt. Fy fan, vi ska vara jäkligt lyckliga över det liv vi lever.

Efter det besöket gick vi lite och tittade i olika affärer, jag köpte en skitsnygg kjol från H&M. Visar imorgon!
Sen gick vi och åt lunch på ett jättebra ställe. Men mitt under lunchen märker Sarah att hennes mobil är borta så vi springer i panik tillbaka till H&M och som tur var hade en anställd hittat den i omklädningsrummet!

Jag har tyvärr inga bilder från idag eftersom min kameras batteri dog direkt... Men jag kan bjuda er på en väääldigt snygg bild på mig själv sen jag var på besök i New Jersey!


HAHAHAHAHAHA, "my name is Olga and I'm from Sweden and I'm innocent and stupid!"

Vad säger ni, ska jag satsa på den hårfärgen? I LOOK DAMN HOOOOOT!


NO MORE UTVÄXT!

Tja!

 

Angående gårkvällens inlägg så var jag inne i någon svacka. Jag hade hemlängtan och hade precis pratat med både mamma, pappa och Emelie. Jag var ledsen ett tag, men så tänkte jag till. Det är ju det här jag vill! Jag vill bo här, ett år iallafall, och uppleva kulturen här i NYC. Jag vill inte vara någon jäkla turist som är här i en vecka, ser typ Frihetsgudinnan och Central Park och sen åker hem och säger att de känner till NYC såååå väl. Nej, jag vill veta hur det är att bo här, vardagen liksom. Och ni ska inte tro att jag vill åka hem, jag vet att de jag älskar finns kvar när jag kommer hem och det känns så bra!

Något som jag är så JÄKLA LYCKLIG över är att nu har mamma och Emelie bokat en flygbiljett hit!!! :D D Jag längtar så himla mycket, jag vill visa dom allting här! Så mellan den 9:e och 13:e December kommer jag ha mina fina favorittjejer här! GUUUUUD VAD KUL DET SKA BLI!!

Idag har jag haft min lediga dag! Jag sov typ till halv elva, sjukt skönt. Vid halv ett gick jag till banken och öppnade ett bankkonto så min värdmamma kan sätta in min lön där istället. Det har regnat ganska mycket hela dagen idag, så det var inte många som var ute. Men jag gick ändå till Whole Foods vid Union Square och köpte Quorn och Hummus.
Vid 16 hade jag tid för att färga håret på Ink for Hair. Stället var väldigt fräscht och tjejen som färgade mitt hår var väldigt trevligt. Resultatet blev helt okej, inte lika bra som när Sara gör det (hon är bäst!) men det ser bättre ut än innan iallafall! Jag färgade med folie så det ser bra och naturligt ut. Men det kostade ganska mycket mer än i Sverige. För en färgning (highlights) kostade det 173 dollar för mig, plus typ 8 dollar dricks. Jag är van vid ganska mycket mindre, men jag förstår ju att det självklart är mycket dyrare här i New York. Jag funderar på om jag ska leta efter ett annat ställe nästa gång, men Ink for Hair var helt okej!

 

Kvällens planer var egentligen att laga min favoriträtt, spenatlasagne. Men jag tror min värdmamma glömde köpa några ingredienser, så jag får köpa de sakerna och laga imorgon istället!

Nej, nu ska jag laga till något till kvällsmat. Puss!


Ink for Hair


PALLAR JAG MER?

Idag har jag jobbat under morgonen mellan 8-9.

Pratade med Emelie under morgonen och gick till gymmet vid halv tolv. Där körde jag någon trappmaskin, som när man går upp för en trappa. Skitjobbigt! Sen sprang jag lite men hann inte så mycket eftersom jag skulle möta Sarah kl. 13 uppe hos henne och jag var tvungen att duscha och så innan.

När jag gick in i omklädningsrummet började må lite konstigt, men ignorerade det. När jag stod i duschen blev jag mer och mer yr och tillslut var jag säker på att jag skulle ramla ihop och svimma. Jag ville inte att alla skulle se, så jag lyckades svepa handduken runt mig och gå till en toalett. Där satte jag mig på golvet, drog knäna upp till huvudet och bara andades i typ 5 minuter. Det var så jävla läskigt, så yr har jag inte varit på länge...

Efter en stund kravlade jag mig upp från golvet och gick till mitt skåp. Jag började må bättre och åkte upp till Sarah ändå. Vi åt lunch på ett jättemysigt café på 83rd street.


Allting är så jävla jobbigt just nu. Jag vet varken in eller ut. Jag mår så jävla dåligt, under en månad har jag varit förkyld, haft feber, haft migrän, pågående huvudvärk i en vecka, yrsel och nu ikväll mår jag jätteilla. Jag pallar snart inte mer. Fan fan fan. Om jag inte mår bättre inom en månad kommer jag fundera på att åka hem.
Jag vill verkligen inte, men när jag mår som jag gör känns ingenting roligt och jag har inte mycket lust att göra något alls. Och det blir väldigt påfrestande när man tar hand om barn när man inte mår bra.

Tro mig, jag vill verkligen inte åka hem. Men när jag är sjuk vill jag vara hemma och just nu vill jag inget mer än att vara hemma. Jag saknar alla så jävla mycket och ikväll är den första gången som jag gråter pga saknad.
Imorgon kommer jag säkert läsa det här och tycka det är skitlöjligt, men jag känner så här just nu. Och är det inte det som är meningen med en blogg, att man ska skriva hur man känner precis i det ögonblicket?


Fan vad skönt det är att gråta ibland, det ska jag fortsätta med nu.

You don´t know what you've got until your missing it a lot. Jag saknar er så mycket älskade Emelie, pappa och mamma.


GÅRDAGEN

God morgon!

 

Jag skulle in och skriva ett inlägg igårkväll, men såklart var blogg.se avstängt mellan 00-04 svensk tid, och jag pallade inte att vänta så länge. Men nu ska ni få höra om gårdagen!

 

Jag jobbade bara två timmar under morgonen. Vid halv elva mötte jag upp Angelica som hade tagit tunnelbanan hit från Port Authority. Vi gick hem till mig och satt i mitt rum och pratade en stund. Vid 12 var jag tvungen att ha ett möte med min värdmamma och Jan, min counsler. Man måste träffas efter några veckor för att se att allt funkar bra och så, och det gör det ju!

 

Vi var klara vid halv två typ, stackars Angelica fick vänta snällt på mitt rum. Men jag tror hon klarade sig bra!
Vi drog ut direkt och gick först till Union Square för att luncha. Vi åt på ett ställe som heter Toasties, ett mysigt litet lunchställe som har ganska mycket att välja på.

 

Efter lunchen gick vi vidare till en kostymaffär som ligger på Broadway. Vi gav oss fan på att vi skulle hitta varsin kostym tills på lördag och efter någon timme var vi äntligen klara. Det är lite slampavarning på dom, men det gillar vi! Haha. Ni får se vad vi hade på oss på lördag! :)

 

Efter att Angelica hade varit och kissat på Starbucks vid Union Square såg vi en liten rosa typ minivan stå utanför med en del folk runt den. Vi trodde det var en fotografering eller någonting och ville bara titta vad som hände. Vi gick fram till ett par tjejer som höll i några ballonger och vi frågade vad som hände. Det visade sig att Mary-Kate och Ashley Olsen var där och promotade för deras nya klädkollektion. Så vi gick fram och tog varsitt kort med dom, lite kul! Lite kul att vi träffade just dom, eftersom jag och Angelica har snackat mycket om programmet Fullt Hus som de var med i när de var små.

Vi åkte sen vidare med tunnelbana till Central Park och bara gick runt och tittade. Det är helt otroligt vad vackert det är där nu med alla gula löv och den fina solen! Vi tog lite bilder, tittade på ett gäng killar som dansade och andades in helium från ballongerna och spelade in roliga filmer, haha! :)

Vi gick också till Rockefeller Center och kollade på folk som åkte skridskor. Dit måste jag bara snart och testa åka lite. Jag kommer vara som bambi på hal is, men det finns nog värre förhoppningsvis. ;)
Vi såg världens skönaste dam som vid ett hörn av isen och dansade och gjorde framträdanden till musiken framför en spegel typ. Vi spelade in det, jag ska be Angelica skicka den videon!

Angelica åkte hem vid typ 20.30 och jag åkte hem, tog det lugnt och försökte sova relativt tidigt. Men det gick verkligen inte, jag hade en konstig känsla under ett par timmar. Det kändes som att man har ett lyckorus ni vet, när hjärtat slår snabbt och magen pirrar. Skitkonstigt!

Nu ska ni få se bilderna från igår:


Mary-Kate, Ashley (tror jag) och jag







Det var helt otroligt vacker i Central Park igår!



Mysiga Rockefeller Center


Jag har massa roliga videos att visa er, men jag hinner inte lägga upp dom nu. Nu ska jag till gymmet och sen möta upp Sarah för en fika!

 


FEL STATISTIK

God morgon!

 

Jag har jobbat nu under morgonen och ska snart möta upp Angelica för lite shopping kanske.

 

Det är lite tråkigt det där med min statistik. Den har varit helt konstig sen jag kom till USA, den ligger på typ 2 - 9 unika läsare. Men jag vet att det är mycket, mycket mer som läser så något är fel. Det kanske beror på att jag inte befinner mig i Sverige? Jag vet inte.

 

Är det någon mer som har en statistik som krånglar?


TIME FOR BED

God kväll!

 

Slutade för en timme sen ungefär. Jag är helt slut efter en lång helg med 30 timmars jobb... Suck. Men nu är vardagen snart här och då är jag ledig vääääldigt mycket! Riktigt bra eftersom jag har massa att fixa denna veckan! Öppna ett bankkonto, färga och klippa håret, köpa kostym till Halloween, bestämma vilken fest vi ska på på lördag, träna, träffa massa kompisar m.m. Men det ser jag fram emot!

Idag har jag jobbat mellan 10-20. Dagen gick mycket fortare än igår, jag hade hand om M hela dagen då resten av familjen var iväg på kalas hos L:s vän. Jag känner att M börjar lita på mig mer nu och det känns jättebra! Jag börjar verkligen känna mig fäst vid henne.
Vid 16 mötte jag och M upp Elin, en tjej jag träffade på orientationen, vid vår park. Vi satt och snackade, det var jättekul att träffa henne igen! Hon var tvungen att gå efter en stund, men vi kommer ses på lördag igen!

Imorgon jobbar jag bara mellan 07.30 - 09.30. Sen har jag och min värdmamma ett möte med Jan, min counsler, klockan 12.30. Hon ska bara titta förbi och se så att allt funkar bra. Och det gör det ju!
Angelica kommer också hit imorgon, vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi ska iallafall till Central Park och strosa runt, nu när det känns som vår ute! Idag var helt fantastiskt, det kändes som att det var försommar. :)


Nej, nu ska jag ta en dusch och sen mysa ner mig i sängen. Det blir nog en relativt tidig kväll för min del, man blir trött av att ta hand om en 15 månaders bebis!

Jag kanske ska vara en devilwhore igen?
Och förresten, jag saknar min bästa vän Malin så otroligt mycket. Såhär länge har vi aldrig varit ifrån varandra sen vi lärde känna varandra. Tänker på dig älskling <3






TIMES SQUARE

Hej vänner!

 

Jag kom precis hem efter en trevlig kväll med Sara och hennes tre kompisar från Australien!

 

Jag har jobbat hela dagen, från 10 - 20. En riktigt lång och jobbig dag, jag vet inte vad det är med mig men jag får sånna impulser ibland att det skulle vara så skönt att vara hemma. Men det går oftast över ganska snabbt, jag tror det bara är en jobbig period just nu.

 

När jag slutade bytte jag bara kläder och hoppade in i en taxi till Times Square. Jag har bara gått förbi där en gång jättesnabbt, så det var kul att vara där kvällstid och gå runt och titta! Det är verkligen stort.

 

Taxin på vägen dit var den underligaste på länge. Taxichauffören började titta på mig liiite för länge för att kunna köra bil och jag fick säga till honom att titta på vägen. Sen frågade han massa konstiga frågor. Men den värsta var nog "are you in the entertainment industry?". Mitt svar var: "eeeeeh, what? Are you kidding? That's fucking rude of you even asking me that kind of question! Absolutely not!". Jävla asshole.

Anyway, jag mötte upp dom på en bar och vi gick ganska snart för att leta efter en restaurang. På vägen gick vi förbi den stora M&M- affären, en trevåningsaffär med bara M&M grejer. Helt sjukt, och så jävla löjligt egentligen! :P

Till slut hittade vi en så jävla cool restaurang som var i 50/60-talstema, servitörerna sjöng musikallåtar hela tiden och alla var så jävla bra! Det var många som hade fått roller på Broadway pga att de jobbade där, stället heter Ellens Stardust Diner. Jag tror det ligger på 52:nd och Broadway. Rekommenderas verkligen!

 

Jag tog förresten tunnelbanan hem för första gången på kvälls/nattid. Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, man förväntade ju sig en massa bråk och skit!

 

Här är lite bilder från kvällen:

 


Times Square




En av alla tre miljoner väggar med bara M&M:s



Jess och Michelle



Jag och en till Jess!



Alla tjejer tillsammans (och där har ni Sara till vänster)!



En mycket underlig drink tjejerna beställde in. Den smakade så jäkla mycket alkohol, usch!



Nej, hörrni. Nu är det dags för sängen. Jag börjar vid 10 imorgon, då blir det ännu en lång dag. Puss, saknar er där hemma!


EVEN CATS HATE CHEATING

God kväll!

 

Ikväll har jag varit ensam med barnen, föräldrarna är ute på middag och kommer hem vid 22 - 22.30-tiden. Det gick bra att lägga dom även fast M blev lite gnällig på slutet. Men hon är så jäkla bedårande så jag kan inte vara arg på henne! :)

 

Ikväll vet jag inte om jag ska hitta på någonting eller inte. Jag börjar kl. 8 imorgon, så det får ju inte bli en alltför sen kväll. Min huvudvärk sitter i fortfarande, så det kanske är bäst att bara ta det lugnt, ta en lång dusch och sen krypa ner i sängen. Jo, så får det nog bli!

 

Imorgon ska jag jobba hela dagen, mellan 8 - 20 med två timmars paus. Det kommer bli en lååång dag, haha. Men eftersom jag längtar hem skitmycket just nu så är det bäst att sysselsätta sig. Jag ska fråga Sarah om hon vill hitta på något sen på kvällen, men den lilla ungen kanske ska ut. Vi får se helt enkelt.

Haha, jag känner att jag bara babblar på just nu. Jag är så jäkla trött att jag knappt fattar vad jag skriver.

Det är kanske därför jag garvade så jag grät (det gör jag iofs varje gång jag skrattar) till den här videon jag såg nyss:



Hahahahahaha, det bästa är ju helt klart när hon säger "I was a virgin.... WAS!!!" Hahahaha, jag dööör! Detta är låg humor som jag apskrattar till när jag är trött! :D


Nej, dags att hoppa in i duschen. KISSIKISSKISS!

FRIDAY

Hej!

 

Idag mår jag ganska mycket bättre, men jag har fortfarande lite huvudvärk och är lite trött. Men som sagt mår jag tusen gånger bättre!

 

Idag har jag jobbat mellan 8 - 10.30 och ska börja jobba igen nu vid 14.30 till 22. Efter jobbet ska jag kanske träffa Sarah och Maria för filmkväll, men det är inte säkert. Om det inte blir av blir det mys i rummet, jag känner att jag verkligen inte pallar gå ut ikväll, jag får helt enkelt spara mig till Halloween nästa helg! :) Då kommer det bli fest kan jag lova er!

 

Jag hade tänkt att skriva ut lite foton, ungefär 80 stycken. Men när jag skulle titta hur mycket det kostar här i New York så kostar det typ 90 dollar! Det är sjukt mycket för foton. Så jag ska bara skriva ut 3-4 stycken och rama in dom, albumet får vänta tills jag kommer hem!

Jag skriver mer ikväll, nu ska jag jobba. Hoppas ni får/har en bra kväll!


En av bilderna som ska ramas in!


MIGRÄNANFALL...

Hej vänner.

Det blev inget gym igårkväll, den där huvudvärken som jag klagade på trappades upp mer och mer och utvecklades till migrän under kvällen/natten. Jag har aldrig i hela mitt liv haft migrän så det var riktigt läskigt. Jag kunde knappt röra mig och när jag öppnade ögonen snurrade allting och det kändes som att jag skulle spy.

Så, jag låg i min ensamhet och försökte få tiden att gå snabbare genom att tänka på annat. Jag sov ingenting och vid 07.30 ringde alarmet och det var dags att gå upp. Det hade blivit lite bättre då, så jag släpade mig upp till M, väckte henne, bytte hennes blöja och gav henne mjölk. Sen kom N och tog över och jag gick direkt in i mitt rum och somnade. Jag har sovit från och till hela dagen men jag kan ändå inte bli av med den där jävla huvudvärken.
Så fort jag går runt i mer än 5 min blir jag jätteyr. Skitläskigt.
Jag ska försöka somna tidigt idag och hoppas att jag är bättre imorgon.

Nu börjar hemlängtan bli mer och mer påträngande. En sak som jag verkligen hatar är att inte vara hemma när jag är sjuk. Då vill jag ligga i min egen säng och känna mig trygg. Det är endast då jag verkligen har ett behov av att vara hemma. Så idag har varit lite extra känslosam, jag saknar verkligen min familj, mina vänner, min katt... Allt. Men jag vet att jag är så ledsen för att jag är sjuk, jag vet att det kommer kännas bättre när jag mår bättre. Men just nu är allt väldigt jobbigt. Jag vill ha någon jag älskar här som tar hand om mig. FAN VAD JAG SAKNAR ER!

 

För att göra detta inlägget lite roligare ska jag visa er vad jag köpte igår!

 


En stooor, mysig ziptröja från killavdelningen från Adidas, rea för 29 $ (50$ innan)



Superskön tröja från Hollister, 24.50 $



En till tröja från Hollister, 24.50 $



En vit, stickad tröja från Hollister, 18 $



En sak som gjorde mig lite gladare idag är att internet fungerar äntligen som vanligt igen! Nu kan jag sitta i min säng och blogga, lovely!

 

Nej, dags för lite kvällsmat och sen sova. Jag tänker på er där hemma, hoppas ni mår bra. PUSS och godnatt!


SOHO MED SARAH

Tja!

 

Mitt internet låg nere igår (igen) så jag kunde inte blogga. KATASTROF!

 

Igår jobbade jag bara en timme under morgonen, mellan 8-9. Vid 09.30 kom Sara förbi och vi gick till Gramercy Café och åt frukost. De har världens godaste varma choklad. Jag tror fan jag är beroende av det! Vi satt och tjatade till 11 då hon var tvungen att gå och hämta pojkarna i skolan. Jag mötte upp Maria och Sarah vid Union Square Park vid 11.30, vi åt lunch i parken och visade Sarah runt.

Resten av dagen gjorde jag bara lite ärenden och tog det ganska lugnt.

 

Idag har jag varit helt ledig! Sarah kom hit vid 11 och vi gick neråt Broadway och kom till sist fram till Soho-området. Det var jättemysigt där med massa bra affärer, tusen gånger bättre än Fifth Avenue! Fifth är så jävla turistiskt om det nu ens är ett ord, haha! Vi gick runt i massa affärer fram till typ 13.30, sen bestämde vi oss för att köpa med oss lunch och gå hem till mig och äta. Sarah skulle hämta barnen i skolan kl. 15, så hon var tvungen att åka. Men jag passade på att åka med henne Uptown och fixa ett Social Security number. Jag fick en address av Jan, min counsler, som låg på 102:a gatan mellan 1:a och 2:a Avenyn. Jag förstod inte innan att det var Harlem, men jag kände genast när jag kom fram att jag var där. Bara svarta människor och alla glodde på mig... Det var faktiskt lite obehagligt att gå där ensam, men jag kände mig inte hotat, bara uttittad.
Själva mötet tog en timme och jag kom hem vid 17, sen dess har jag pratat med pappa och tittat runt på lite bloggar.

Jag ska nog snart till gymmet och antingen ta ett pass eller bara styrketräna. Men jag har en riktig huvudvärk just nu, så jag ska nog ta det rätt lugnt.

Imorgon ska jag ta en flushot, jag som hatar sprutor! Jag funderar också på att ta Svineflue-sprutan, men jag är lite orolig över om det finns några bieffekter...

Jag skriver kanske mer ikväll, jag är så himla trött just nu. Puss!


Jag och Sarah i fredags

Jag visar vad jag köpte idag lite senare ikväll!


PERSONAL TRAINER

God kväll!

 

Jag sitter i köket med datorn just nu eftersom cpinternet vägrar fortfarande fungera i mitt rum. Det är något med sändningen i huset, det fungerar knappt på nedervåningen men på övervåningen funkar det hur bra som helst! Konstigt det där. Men det ska komma nån och fixa det snart, så förhoppningsvis kan jag sitta i min kära säng och blogga, det är mycket mer bekvämt!

 

Idag har jag jobbat under morgonen, bara mellan 8-9. Vid 10.30 hade jag ett möte med en personlig tränare på mitt gym. När man blir medlem så får man en gratis lektion med en PT så man kan ta lite mått och lära känna alla maskiner. Min PT hette Natasha och var hur trevlig som helst!

Vi satt först i hennes kontor, pratade lite om mina mål och vanor. Sen tog hon mitt blodtryck, vägde mig, och kollade min fettprocent och muskelprocent. Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, eftersom jag inte har tränat på ett tag så var jag lite orolig där ett tag! :D Jag har faktiskt gått ner 3 kg sen jag var på hälsoundersökningen i Sverige för typ 1 och en halv månad sen, så det var ju bra!
Natasha sa att fettprocenten var bra men att jag kunde bättra på min muskelprocent. Det visste jag redan eftersom jag inte har tränat regelbundet och hårt på ett bra tag.

Men nu är jag iaf motiverad att bli stark och hälsosam! Och om några kilon skulle ramla av skulle det bara vara en bonus. Det viktigaste för mig är att må bra och se bra ut, vågen spelar ju egentligen ingen roll.

Vid 14 började jag jobba igen och har jobbat fram tills 20. Imorgon och på Onsdag kommer bli jävligt sköna, jag jobbar bara 2 timmar på Tisdag och är helt ledig på Onsdag. Det ni!

 

Nej, nu ska jag gå tillbaka till mitt rum och titta på teve. Föräldrarna är ute och äter, så jag har ansvaret för barnen. Det betyder att jag inte får somna innan de kommer hem. Men det ska nog inte bli några problem, jag har ju mina Ahlgrens bilar! :)

 



Godnatt, eller ja, många av er där hemma sover säkert redan. Men snart kan jag ju säga god morgon till er istället! :)
Puss!


SATURDAY - NEW JERSEY

Jag kom hem vid 4 på morgonen och hoppade direkt in i sängen.

 

När klockan ringde vid 7 var jag som en zombie med världens bakfylla... Jag skulle ta bussen vid 9 till Angelica i New Jersey, men jag kom verkligen inte upp så jag tog en buss en timme senare istället.


Jag slängde på några kläder på golvet, försökte täcka över de mörka ringarna under ögonen med massa smink och begav mig mot Port Authority med en taxi vid 09.30. Bussen gick som sagt vid 10 och tog ca 40 min. Angelica hämtade mig på stationen och vi åkte hem till hennes hus. Det var riktigt fint, väldigt amerikanskt! Hela området var som jag hade tänkt förorterna i USA med fina hus, stora träd och små gulliga affärer.


Efter ett tag åkte vi till IKEA tillsammans med hennes värdmamma och den ena pojken som är 9 år. Vi spenderade typ 3 timmar där inne och jag hittade 2 fina fotoramar och massa ljus! Jag köpte också ett decilitermått för framtida matlagning och bakning, jag fattar verkligen inte det där med cups.


Det var trevligt, men jag blev svimfärdig efter ett tag och var yr hela tiden. Det berodde säkert på bakfyllan, att jag inte hade druckit tillräckligt med vatten och värmen.
Men sen åkte vi hem igen och var lite i Angelicas rum. Vid typ 16 åkte vi till ett SKITSTORT shopping mall! Helt sjukt. Där gick vi runt och tittade på skor och Halloweenkostymer. Vi funderade på vad vi ska vara på Halloween under kvällen då det blir fest, och jag kan ju säga att det fanns en del att välja mellan! Vi funderade på att vara ägg och bacon, haha! Men jag tror jag vet vad jag ska vara, men det får ni inte veta innan Halloween. ;) Det blir någon sluty iallafall, såklart!


Jag åkte hem vid 20 och spenderade sedan kvällen med att slöa och titta på teve. Det blev en tidig kväll på grund av att jag sov 3 timmar natten innan.



Idag har jag varit på ett Clustermeeting kl. 13. Det var en Scavangerhunt-tävling med ganska många grupper som tävlade mot varandra. Vi fick olika frågor om ställen i New York och man skulle ta reda på det så fort som möjligt och den som vann fick pengar tror jag. Men allt var väldigt oorganiserat, så vi visste till sist inte vem som vann. Men jag träffade iallafall en trevlig tysk tjej som jag ska ta en fika med i veckan!

 


Det enorma shoppingmallet!


Angelica i bilen! :)

Det var skitkul att träffa Angelica igen, jag tycker verkligen hon är skitskön! Vi får träffas snart igen Angelica, så kan vi slå klackarna i taket här på Manhattan! ;)

Nu ska jag äta en väldigt sen lunch, sen ska jag ta det lugnt. Det kommer bli en hektiskt vecka!

Puss på er, hoppas ni mår bra!


FREDAGENS CRAZYNESS

Hallå!

 

Denna helgen har varit min lediga (man får en helg ledig varje månad) så jag har verkligen inte hunnit med att sitta framför datorn, för mycket roligt har hänt!

 

Jag har ganska mycket bilder att visa er, så jag delar upp fredag och lördag i två inlägg!

 

I fredags jobbade jag hela dagen fram till 20. Under eftermiddagen pratade jag med Sara och hon sa att hon och ett par tjejkompisar skulle ut på kvällen och undrade ifall jag ville följa med. Självklart ville jag det, jag hade ju inte varit ute i NYC än!
Jag mötte upp dom på 14:th Street och 9 Avenue. En av de två tjejerna som Sara tog med var en tjej som heter Maria. Det roliga är att hon hittade min blogg och vi skulle ses nästa vecka för en fika, men så visade det sig att hon var en vän till Sara också! Ett riktigt sammanträffande.

Vi gick först till ett hotell som hade en bar högst upp med underbar utsikt! Där tog vi ett par glas vin, satt vid uteserveringen och pratade ett par timmar. Vid 12-tiden mötte vi upp Eduardo, en Mexikansk au pair, och vi gick vidare till någon bar jag inte minns namnet på. Vi hade riktigt kul, det blev mycket skratt och många sjuka bilder! Det blev också lite dans och jag såg den största man jag någonsin sett. Han var svart och typ 3 meter lång och kom fram till mig och ville börja dansa. Jag nådde liksom upp till hans navel, haha. Så som ni kanske förstår så gick det inte så bra, men han gav inte upp och följde efter mig!

 

Jag hade en awesome kväll och fick träffa många nya vänner och det är alltid kul! Dock var det inte riktigt lika kul att gå upp morgonen därefter, men det tar vi i det andra inlägget...

 

Här kommer lite (läs: mååånga) bilder från den galna kvällen!



My outfit


Jag och Sarah på taket på hotellet



Vi hade det mysigt på uteserveringen med vin och ljus!



Utsikten som ALDRIG ser lika bra ut på bild som i verkligheten




Någon irländsk tjej vi snodde ett bås från, Jennifer, jag, Sarah och Eduardo!




Sen började det spåra ur...





Hahaahahaahhahaha, jaaaa som sagt!




Sarah, Jennifer och min sko!




Som sagt, en riktigt kul och utflippad kväll! ;)


KOMMENTARSSVAR

Jag tänkte börja med att svara på de flesta av kommentarerna här istället så det är lättare för er att se. Annars är det ju lätt att missa att jag har svarat er som inte har blogg längre bak i arkiven.


Från inlägget "TIIIIIIIRED"


Postat av: linda


hejhej! skummläste igenom din blogg som hastigast! härligt du verkar ha det! Nu är det så här att i januari ska jag också börja som au pair på manhattan, vi kanske kan höras av? vart på manhattan bor du?



Svar: Hej Linda! Vad kul att du också ska jobba som Au Pair i New York, jag lovar att du inte kommer ångra dig! ;) Ja, det är klart vi kan höras av. Det är alltid kul att träffa någon från ens eget land! Jag bor nära Union Square Park om du vet var det ligger? Vart ska du bo? Kram!

 


Postat av: Emma & Ellen


Heeeeej gumman! Hoppas du har det underbart. Verkar ju så, hur kan man ha tråkigt i NYC liksom? ;)
Såå, när får vi girls komma och joina dig för en utgång på manhattan? Vi vill ju också leva i en dröm!! :)
Ha det bäst, vi saknar dig.
Puss och Kram


Svar: Heeeej älsklingar! Vad kul att ni skriver, jag saknar er massor! Jag har det hur bra som helst, det har blivit en hel del shopping och strosande på Fifth Avenue. :) Familjen är underbar, jag känner mig som hemma här!

Haaaallååå, ni är välkomna anytime! Kom hit nu så kör vi en riktig jävla utgång som bara vi kan! Älskar er, hoppas ni mår bra, PUSS! <3


Från inlägget "BUSY DAY"

Postat av: Karolina

Hej!
Jag hittade din blodd idag. Jag har äntligen bestämmt mig för att bli au pair, jag vill till manhattan, älskar new york. Min fråga till dig är om du åkte med organisation och i så fall med vilken? hur hittade du din familj? tacksam för svar =) med vänliga hälsningar


Svar: Hej Karolina! Vad kul för dig, detta är verkligen en fantastisk stad. Ja, jag åkte med en organisation. Den heter Skandinaviska Institutet (Au Pair in America i USA). Jag hittade min värdfamilj med hjälp av dom, de skickade ut min ansökan till de familjer som de trodde skulle kunna passa mig så fick de skicka ett mail till mig och de var intresserade. Det som är bra med SI är att man får välja sin egen familj (det får man inte med tex. Cultural Care) så jag kunde bara enkelt skicka ett "tack, men nej tack"-mail till de familjer som jag helt enkelt inte var intresserad av. Den familjen som jag är hos nu var nog den sjätte som hörde av sig och det kändes rätt direkt. Så mitt tips är att följa din magkänsla, då kan det oftast inte gå fel. Lycka till, och hör av dig när du kommer till Manhattan så kan vi kanske ses! :) Kram


WE HAVE SOME CATCHING UP TO DO

Hej på er!

 

Sorry för den kassa uppdateringen, men det är faktiskt inte mitt fel denna gången! ;) Internet har varit helt fucked upp här i huset, så jag har inte kunnat gå in på flera dagar. Och jag kan ärligt säga att det var skitjobbigt! Hur klarade man sig utan internet förut? Jag skulle nog dö om tv:n gick sönder!

 

Jaaa, vad har hänt sen sist? Massor! Dagarna går så fort och så mycket händer att jag knappt har koll på vilken veckodag det är (jag var säker på att det var onsdag idag tex...).

Jag har jobbat mycket. Inte så mycket att berätta om där förutom att jag känner att jag kommer närmre barnen för varje dag som går!


I förrgår mötte jag upp Sara, en svensk au pair som bor uptown, på Fifth Avenue och vi bestämde oss för att kolla in den svenska kyrkan. Först hittade vi den inte, men till sist såg Sara en liten svensk flagga och då fattade vi att vi hade kommit rätt! Först blev jag lite chockad över hur litet det var, jag förväntade mig en stor kyrka ni vet, med massa rader bänkar och jesus och allt sånt där. Men det var som ett litet café på nedervåningen och ett kapell (heter det så?) på övervåningen.
Vi träffade på en trevlig kille som stod i kassan, han var svensk och har bott i New York i 7 år. Vi pratade med honom en stund och jag köpte två stooora Marabous! MMMMMMH, jag har verkligen längtat efter svensk choklad. Även fast jag typ aldrig äter Marabou så fick jag ett sug efter att ha ätit amerikansk choklad. Fy fan.

Vi gick också in på Sephora (en sminkkedja) och fick testa på någon ny sak som "airbrush-ade" på foundation, rouge och highlighter. Det var faktiskt riktigt bra! Man kanske skulle passa på att köpa det. Det kostar typ 250 dollar för själva airbrushen och 50 dollar styck för produkterna. Kanske inte....

Jag har också under de senaste dagarna hunnit med att i medlem på ett gym! Det fick bli New York Sportsclub, det finns ett två min härifrån. Det andra gymet (som kommer ha en pool) har skjutit upp öppningsdatumet sen Maj, så jag känner inte riktigt för att vänta på att de ska öppna i evigheter. Men jag fick en guidetur genom gymmet och det var riktigt fräscht! Inte som Friskis hemma i Jkpg direkt. ;) Så i tisdags tränade jag hårt som bara den, 30 min styrketräning och 40 nonstop löpning på bandet. När jag sprang på bandet så kände jag verkligen hur mycket jag har saknat att träna de få veckor jag varit här. Så det är riktigt skönt att börja!

 

Ja jag vet, det blev myyycket text nu, men så blir det när man är borta från my precious blogg i några dagar!

Jag har inte tagit så mycket bilder de senaste dagarna, bara på barnen. Men i helgen är jag ledig och då kan ni räkna med MASSA bilder. Fan vad kul jag ska ha i helgen!




Just det, i förrgår gick jag och Sara förbi Abercrombie & Fitch. Jag fick med mig hem en skjortklänning (tusen gånger snyggare i verkligheten!). 78 $ gick den på.



Nu är det dags för sängen, imorgon väntar en ny jobbdag!
Hoppas ni mår bra där hemma, saknar er oerhört mycket <3


CENTRAL PARK ZOO

Detta inlägget skulle egentligen publiceras den 12:e Oktober, men mitt internet har legat nere så jag har inte kunnat publicera det.

H
ej!

 

Nu har jag slutat för dagen (okej det var 2 timmar sen, men ändå) och har tills nu käkat mat med mina värdföräldrar. De skulle beställa sushi, så de beställde lite vegetariskt till mig med avocado och massa andra konstiga saker. Men det var faktiskt ganska gott! Jag tror aldrig det kommer vara någon favorit för mig, men då och då kommer nog gå bra.

 

Igår var jag helt sjukt trött. Jag lekte med L under förmiddagen och jag höll på att somna när vi byggde en tågbana, haha! Under eftermiddagen var jag ute och gick med M jättelänge och vi var även på lekparken på 2:nd Avenue. Hon älskar den lekparken och jag tog massa söta kort!

Idag har också varit en otroligt hektiskt dag. Men jäklar vilken rolig dag det har varit! Jag och L åkte upp till Sara (en svensk au pair) för att ha en playdate med hennes barn som hon tar hand om, en pojke på 4 år och en flicka på 5 år. Vi var där vid 10 och barnen fick leka lite hemma hos dom. Saras familj är också svenskar så det var skönt att få prata lite svenska! Deras barn pratar också svenska, så L var den enda som inte förstod så vi retade honom hela tiden med vårt "hemliga" språk! :)

Vid 11-tiden gick vi till Central Park (som var heeeelt underbart!) och gick en bra bit till Central Parks Zoo. Barnen var superexalterade och vi gick först in i barnzoo:et. Där fanns det massa djur man kunde mata, typ får, lamor, grisar och getter. De hade jättekul och ville knappt sluta mata djuren!
Vi åt sen vår medtagna lunch och gick sen vidare till det stora zoo:et. Där fanns massa roliga djur, pingviner, snöleoparder, sjölejon, fåglar, apor, ormar (som jag VÄGRADE gå in till) tex. Barnen hade jätteroligt och även jag och Sara!
Vi sprang runt där enda till 15, sen kände vi att det var dags att gå hem. Men när vi kom till Fifth Avenue så märkte vi att de var en stor parad (det är Colombusday idag) med massor av italienska människor, så vi blev kvar där ett tag och tittade.

Till slut tog jag och L tunnelbanan hem och jag fick vara ledig ett par timmar. Nu på kvällen har jag lekt och läst lite med L och lagt M, hon är fortfarande lite sjuk så hon blir väldigt gnällig innan läggdags.

Här kommer lite bilder från dagen, och som sagt är de flesta bilder på barnen så jag kan inte lägga ut dom.


L matar ett får






En isbjörn som precis hade vaknat. Han var så jäkla trött...


... att han gick typ två meter och somnade om!




En orkester från något high school på paraden (har en cool video med dom som jag ska visa när mitt internet är lite snabbare)




Några tjejer som hackade tänder. Det var svinkallt den dagen, kul att gå runt med trosor i flera timmar liksom.



När jag och L hoppade av tunnelbanan vid 23:rd och Fifth Avenue hittade vi denna vackra brud och hennes framtida man fotograferandes. Hon var riktigt vacker!




Som sagt, en riktigt bra dag. Nu ska jag sova, vi hörs imorgon! Puss




TIIIIIIIRED

Jag är heeeelt slut, vilken dag.

 

Pallar verkligen inte skriva ikväll, lovar att uppdatera er om vad som händer imorgon!

 

PUSS <3


INTREPID

Good evening!

 

Jag ska antagligen möta upp Angelica snart för lite fest, hon ska höra av sig snart. Så jag passar på att uppdatera här lite innan jag går! :)

 

Idag har varit en vääääldigt upptagen dag. Jag är sjukt trött!

Dagen började klockan nio när barnen vaknade. Vi satt och åt frukost och bestämde vad jag och L skulle hitta på. Vi kom fram till att vi skulle åka till ett stooort skepp som heter Intrepid, man krigade med den under andra världskriget.

Jag och L åkte dit vid typ 10.30 med en taxi. Väl framme så lös L ögon upp direkt, han älskar det där skeppet! Vi gick runt och kollade på allting, satt i en helikopter, ett flyplan och ett "rymdskepp". Vi hade det hur kul som helst och vi spenderade tre timmar till att bara gå runt på de olika våningarna och kolla på allting. Det var faktiskt intressant hur allting fungerade och så. L var SÅ stolt när han fick sitta i kaptenstolen, haha! Jag har en bild där leendet går upp till öronen :) Han är så söt!

 

Vi kom hem vid 14.30-tiden och jag fick ta ett par timmar ledigt för att vila och äta. Vid 16 tog jag och M en promenad till en lekpark på 2:nd Avenue så hon fick leka av sig lite. Hon älskar att gunga och åka rutschbana! Vi var där i en halvtimme ungefär, sen gick vi i ytterligare en halvtimme runt Union Square Park. De har en marknad där varje lördag med massa goda, lokala grönsaker och frukt. N gick dit tidigare under dagen och ska laga god mat av det.

När vi kom hem åt barnen lite mat, sen var det dags för bad och sova. Jag skulle egentligen lägga M vid 19.30-19.45, men hon är förkyld och var väldigt gnällig, så det fick bli läggdags redan klockan 19.

Nu sitter jag som sagt och väntar på att Angelica ska ringa. Vet inte om jag ska ut eller inte, det beror på om hon ska till Brooklyn och förfesta eller inte. Jag pallar verkligen inte åka dit eftersom det kommer bli jättesent då och jag ska börja jobba klockan 8 imorgon. Så jag tror faktiskt jag taggar mer nästa helg då jag är helt ledig. Då blir det en riktig utgång i NYC! :)

Här är lite bilder från idag! De mesta bilderna är på L och M, så tyärr kan jag inte lägga ut dom.


NEHE, nu gick det inte ladda upp bilder bara för det. Ni får se dom imorgon!

 

Angelica messade nu, hon drog till Brooklyn iallafall. Så ingen utgång iallafall!

Puss, vi hörs imorgon!


TITANICMUSEUM

God kväll!

Jag har precis ätit lite mat med S och N. S lagade en äggröra med fetaost, tomat, spenat och lök och till det åt vi bröd. Hur gott som helst! Eftersom jag inte är så van vid att äta så mycket som de flesta amerikaner gör på kvällarna, så var det gott att äta något lite lättare nu framåt kvällen.

Och låt mig bara säga en sak, herreguuuud vilken dag jag har haft! Jag är slut i hela kroppen.
Idag är det fredag och det betyder att L var ledig från skolan idag. Fredagar kommer bli våran dag då vi kommer hitta på något kul bara vi två! Idag bestämde vi oss för att hälsa på hos N:s kontor och sen gå till Titanicmuseumet som öppnade för inte så längesen på Times Square.
Allting gick bra på kontoret, jag blev ganska så jäkla imponerad av byggnaden N jobbar i! Riktigt lyxigt.

Vid 13-tiden gick vi till museumet (det låg bara några kvarter bort), köpte biljetterna och skulle gå in. Men precis i början var det ganska mörkt och L blev genast rädd. När vi gick längre in där sakerna fanns var det fortfarande ganska mörkt, bara upplyst där själva sakerna låg. L är rädd för mörker, så han ville gå hem redan efter en minut. Jag försökte prata med honom ett tag men han ville promt gå hem. Det var väldigt tråkigt för mig eftersom jag verkligen hade sett fram emot att se alla saker som har legat på botten av havet i så många år, men självklart stannade vi inte kvar.

Vi träffade på en snäll vakt som sa att vi kunde få gå in bakvägen och iallafall se det stora isberget. Det ville L så vi gick in en liten stund och tittade på det gigantiska isberget (det var verkligen is!) och gick sen ut igen. Vi köpte iallafall en liten souvenir, en isbitgörare som är formad som titanicskeppet och isberg. Han älskar den!

Vi kom hem vid 14-tiden och sedan dess har jag tagit det lite lugnt och gått på en playdate med L. Huset (ja, ett hus på Manhattan!) som vi gick till ligger inte alls långt härifrån och det var nog det mest otroliga och lyxiga jag någonsin sett!! Helt sjukt, de ägde liksom ett helt hus som egentligen ska vara massor av lägenheter, de har 5 (!!) våningar med världens lyxigaste inredning. Jag var i chock när jag gick igenom rum efter rum! Herregud.
S sa att det är bland det största huset på hela Manhattan, så då förstår ni att det var stort!

Jag passade också på att gå runt lite, tycker alltid det är lika härligt. Tyvärr har min kameras batteri varit död hela dagen, så jag har inga bilder från idag. Ni får se mer imorgon helt enkelt! :) Då ska jag gå ut med Angelica, hennes vän och Elin. Kommer säkert bli skitkul!

Okej, dags för sängen snart. Jag är hur trött som helst...

Hoppas ni mår bra, vill också säga att jag saknar min älskade syster Emelie vääääldigt mycket. Jag saknar henne mest, no doubt about it! Älskar dig storasyster, längtar tills du kommer hit! <3


Jag vet att du hatar den här bilden, men det gör inte jag, så deal with it ;) Jag & min syster förra sommaren.


Puss och godnatt, vi hörs imorgon!

MY ROOM

Hej gullungar!

 

Just nu sitter jag och tittar på The real housewives of Atlanta, vilka sjuka människor det finns! Haha.

Kvällen har spenderats med mina värdföräldrar. Vi beställde hem indisk mat från ett ställe på 28 th och 129 Lexington tror jag. Det var riktigt gott, vi åt något bröd med en jättegod blandning i, linssoppa och massa olika såser (de åt kyckling också). Jag älskar indisk mat!

Idag har jag som sagt varit ledig. Hur skönt som helst! Jag planerade att sova riktigt länge idag, men jag väcktes flera gånger av M som var ute i köket och åt frukost med N. Hon grät hela tiden, jag tror hon har ont pga att tänderna börjar komma, så det var lite svårt att sova då.

Klockan 11 mötte jag upp Jan, min counsuler, på ett Starbucks vid Union Square Park. Hon var så jäkla trevlig! Och så fräsch! Haha. Men allvarligt, hon och jag klickade verkligen. Vi kom verkligen överens och hade så kul ihop. Hon är en sån person som jag skulle kunna sitta och prata med i timmar och prata om ALLT. Det känns riktigt bra att jag nu har en sån person här i New York!
Efter en och en halv timme var hon tvungen att gå, så vi skiljdes åt och jag gick hem. Där passade jag på att städa mitt rum och tvätta all den tvätt jag har samlat på mig sen jag kom hit. Jag kom på en sak, fan vad gött det är med en torktumlare! Vi har inte det hemma i Mullsjö, så pappa, detta är en hint till dig bara så du vet! Kläderna blir ju sådär varma och gosiga av det. :)

Under eftermiddagen gick jag till Forever 21 (ta det lugnt, jag köpte ingenting) och lämnade tillbaka en skinnväst och bytte stövlarna (bild typ två inlägg ner) till en större storlek, jag får inte riktigt plats med ett par jeans.
Det dåliga är att när man lämnar tillbaka allting så får man inte pengar tillbaka, utan ett presentkort. Väldigt dåligt!

Nog om mig, hur har er dag varit?

Förresten, jag lovade ju er att jag skulle visa er hur mitt rum ser ut. Så here you go!




Min lilla garderobshörna


Datorplatsen. Fast jag sitter aldrig där, jag halvligger alltid i sängen med datorn i knäet. Orka sitta som på ett kontor liksom!



Sängen/soffan



Min lilla och söta teve!





Lite foton, Sex and the city-boxen och självklart SNURF! <3






Badrummet





Det var mitt rum. Visst ser det mysigt ut? :) Jag tycker om det jättemycket!

 




På tal om ingenting så såg jag den här grejen idag vid Union Square Park. Jag fattar verkligen inte vad det är och till vänster om bilden är det någon slags nedräkning eller något. Är det någon som vet vad det är?




Nu ska jag sova, ska börja jobba vid 9. L är ledig från skolan, så då ska han och jag ut på äventyr!

Puss


CANDY, BABY!

God kväll!

 

Nu sitter jag här helt slut efter en hektiskt kväll. Ikväll har jag nämligen lagt barnen helt själv för första gången! Föräldrarna är på kvällsmöte med en potientiell skola som L ska börja på nästa år. De kommer inte hem förrän ca. 22 så jag har ansvaret över barnen från 18 - 22.

Allting gick relativt bra. N var med och badade dom, sen åkte hon hem. Så vi tittade på ett avsnitt av Backyardigans och sen läste vi som vanligt två kapitel ur en bok. L saknade mamma lite, men det gick över efter en kram och lite pussar. :)

 

Idag har annars varit en ganska lugn dag. Jag gick som vanligt upp vid åtta och väckte M, gav henne mat och sen kom hennes talterapeut vid 9. Jag hade hela dagen ledig fram till 17, så jag passade på att gå lite mer uptown längs med Fifth Avenue, jag har bara gått ganska långt downtown. Jag passade på att gå till Victoria´s secret på 34:th och Sixth Avenue eftersom den som ligger nära mig hade slut på en bodymist som jag ville ha. Det slutade med att jag gick hem med tre stycken!

När jag var på väg hem såg jag en till liten kändis, nämligen Matt Czuchry från Gilmore Girls. Ni vet, den där blonda rika killen som var tillsammans med Rory? Han gick precis framför mig och när han gick in i en affär och tittade bakåt kollade han faktiskt på mig upp och ner och log. Haha, en liten flörtare! Men han var faktiskt riktigt söt i verkligheten, dock ganska kort.

Imorgon är jag helt ledig! Det ska bli så himla skönt att få sova ut, det behöver jag. De enda planerna jag har inför morgondagen är att ta en fika med Jan, min counselur. Det ska bli kul att äntligen få träffa henne!



Empire state building ligger ett stenkast från min lägenhet



Dagens outfit bestod av jeansskjorta & solbrillor från Gina Tricot, skärp från H&M och...




... mina älskade skor från Scorett!



Jag körde på mittbena idag, bra eller anus?




Body mist från Victoria´s secret. Det fick bli två Candy, baby och en Appletini. Båda doftar underbart (speciellt candy, baby)!



Matt Czychry, den lilla flörtaren! ;)


Nu ska jag ta min Ben & Jerry´s och lägga mig i sängen och titta på teve. Jag är hur trött som helst!

Puss och god natt!


BUSY DAY

Hej!

 

Nu har jag äntligen tid att sitta framför datorn en stund, det har varit en fullspäckad dag!

 

Dagen började vid 08 med att väcka M och ge henne frukost. Vid 09 kom Sara, den tyska tjejen jag snackade om för ett par dagar sen, förbi för att ta en snabb frukost innan hon skulle hämta pojken hon tar hand om i skolan kl. 10.20. Vi gick till ett ställe bara runt hörnet och gick sen tillbaka hit och åt och snackade lite. Vi bestämde att vi skulle åka till IKEA i Brooklyn snart, jag längtar efter lite Marabou och kanelbullar! :)

Jag fick också ett mess från Susanna, hon frågade om jag ville hänga med på baseball någon gång snart nu innan säsongen är över. Det kommer säkert bli jättekul!

 

Vid 10.30 tog jag tunnelbanan uptown till 80:th och Broadway. Där mötte jag uppe en svensk au pair, Sara. Hennes familj och min familj känner varandra, så de ordnade så vi träffades. Vi satte oss på ett café, tog varsin varm choklad och snackade massa. Hon var verkligen supertrevlig och vi kom väldigt bra överens! Vi ska antagligen träffas på fredag då pojkarna ska ha en playdate.

Jag åkte hemåt vid typ 13.30 och tillbringade de närmsta timmarna på Fifth Avenue. Det slutade med att jag fick hem en skitcool fake pälsväst och armband från H&M och ett par skor (surprise!) från Forever 21.
Jag passade också på att gå till The Whole Market för att köpa lite Quorn, det finns typ ingenstans förutom där. Jag tycker verkligen om den affären, det är nästan bara organisk mat och jättefräscha grönsaker och frukt!

Förresten, när jag var påväg till The Whole Market träffade jag på Keenyah från Americas Next Top Model säsong 4 tror jag. Hon var ute och sprang. Det såg inte ut som att hon hade gått ner så mycket sen programmet. ;) Haha, nej nu var jag elak. Hon såg faktiskt bra ut i verkligheten!

Kvällen har spenderats med barnen, imorgon ska jag vara helt ensam med dom eftersom föräldrarna ska på något möte om en skola som L kanske ska gå på. Jag hoppas allt kommer gå bra imorgon kväll med badet och när jag lägger dom. Hoppas inte det som hände idag händer imorgon, nämligen att M bajsade i badkaret! Haha.


Min nya, asballa pälsväst från H&M, 59.95 $



De nya skorna från Forever 21, runt 30 $. Jag har inte bestämt mig om jag älskar eller hatar dom. Vad tycker ni?



Armband från H&M, 6.90$



Keenyah





Nu ska jag titta lite på teve och duscha, hoppas ni mår bra där hemma!

JUST DET! Min statistik har gått ner förvånansvärt mycket. Från typ 25-30 till 3?! Det kan väl inte stämma, eller? Jag hoppas verkligen det är något fel, annars är det väldigt tråkigt.
Kan ni inte bara lämna en kommentar så jag vet hur många som läser? Det skulle jag uppskatta!

PUSS!


VICTORIA`S SECRET

God kväll!

 

Internet låg nere under kvällen igår, så jag hade ingen möjlighet att blogga. Men här är en liten resumé av vad som hände igår:

 

Jag vaknade ganska sent och tog det lugnt under morgonen. Jag gick ut och shoppade lite, men ganska snart ringde det en tysk au pair, Sara, som bor lite mer downtown. Vi bestämde att hon skulle komma hit och hämta mig vid 14 och sen skulle vi gå till Union Square Park och käka lite lunch och sådär. Vi hade verkligen jättetrevligt, "våra" pojkar som vi tar hand om går i samma klass så det var S som hade hjälpt mig ta kontakt med henne!

Vi satt i Union Square Park och snackade lite och lyssnade på live musik. Efter någon timma mötte Saras vän Susanna upp oss. Susanna är svensk och 27 år och Sara är som sagt från Tyskland och är 25 år. Susanna visade sig också vara hur trevlig som helst! Vi gick och köpte pizza till Susanna (bakisfood) och senare efterrätt och satte oss och snackade om allt och ingenting. Vid 18- tiden gick vi till Fifht Avenue och tittade i lite affärer, tex Urban Outfitters. Riktigt grym affär! Jag köpte ingenting, men nästa gång jag går dit och har ordentligt med tid att leta igenom allting så kommer jag säkert komma hem med en kasse eller två!

Jag åkte hem vid typ 19- 19.30 med tunnelbanan. Det var faktiskt lite läskigt, jag började inbilla mig att någon hade en bomb eller pistol eller nått och skulle döda alla. Men det är ju bara jag och min fantasi, haha!
Men dagen/kvällen var riktigt trevlig, jag kom verkligen överens med de tjejerna!


Idag var min första riktiga jobbdag! Jag väckte M vid 08, bytte blöja, gav henne mat och sådär. Under dagen följde jag med N (nannyn) för att lära mig alla rutiner och hur de gör i vissa situationer.
Vid 14 hämtade jag och S L på hans skola. Där fick jag träffa alla hans vänner, vilket var väldigt kul! Vid 15.30 gick jag, barnen och N på en playdate precis runt hörnet. Jag stannade där i en timme ungefär, sen sa N att jag inte behövde stanna och skulle passa på att shoppa lite. Och den som känner mig vet att jag aldrig tackar nej till shopping! ;) Så jag gick förbi Victoria´s secret och H&M. Jag skulle nog köpa ALLT på VS om jag kunde, men såklart kan jag inte det. Idag fick det bli ett par supersköna pyjamasbyxor (jag har letat och letat efter ett par perfekta!) och tre par söta trosor.
Jag hittade jättemycket saker på H&M, men hade inte riktigt tid att verkligen bestämma mig eftersom jag skulle vara hemma vid 17.30 så jag ska gå dit imorgon istället. Hittade en skitsnygg kappa som jag kanske ska köpa!

Nu under kvällen har jag och L byggt Legot jag gav honom och bara myst med barnen. De är underbara! Jag har säkert sagt det flera gånger innan, men jag trivs verkligen! Jag trodde aldrig det skulle kännas så bra, jag tänkte att jag skulle lipa efter ett par dagar eftersom något hade hänt eller jag hade hemlängtan, men icke! Visst saknar jag alla där hemma, men det känns riktigt jävla bra just nu! JAG ÄLSKAR NEW YORK!

Imorgon ska jag göra den vanliga morgonrutinen, väcka M och ge henne mat. Sen vid 09.15 ska jag möta upp Sara från igår för lite frukost och kaffe på ett mysigt café i närheten. Kommer säkert bli kul!

Jag är helt slut efter dagen, haha. När man inte är van vid att ta hand om barn hela dagarna, så blir man jäkligt trött på kvällen. Men det är så det ska vara, då har man haft kul!




Mina nya fina, rosa pyjamasbyxor. VS, 34 $



Tre par stringtrosor som fanns i en miljon färger, 30 $ för 3 st



Väldigt avslappnad outfit idag, vi har gått mycket. Koftan är från Gina Tricot. Där får ni förresten se liiite av rummet. Bakom är en del av garderoben. Och visst är tapeten fin?



Kram på er, nu ska jag mysa ner mig i sängen och titta på teve!


ABERCROMBIE & FITCH

Hej på er!

 

Jag kom hem för någon timme sen, har varit ute hela dagen! Jag mötte upp Angelica, hennes vän Petra och Petras vän och hennes mamma från Sverige vid 56:th och 1:st Avenue. Vi åt lunch på ett italienskt ställe som heter Puttanesca (tror jag det stavas), det var verkligen jättebra mat där! Jag åt en panini med mozarella, basilika och tomat. Vi satt där i säkert tre timmar och efter ett tag såg man att personalen nästan ville ha bort oss, haha!

 

Vi gick sen runt och kollade runt om, Trump Towers och biblioteket där Carrie i Sex and the city filmen nästan gifter sig ni vet? Skitfint, men de håller på att bygga om just nu så man såg inte allting.

Vi gick också till Abercrombie & Fitch, det är en jättekänd amerikansk affär på Fifth Avenue. Det jobbar typ bara unga snygga människor där och jag kan ju säga att killarna var MUMMA! Man möttes av två söta killar i ingången och lite längre in fanns det en SKITSNYGG kille med bara ett par jeans på sig (no underwear ;)). Fatta vilken drömaffär? Det fanns fyra våningar så vi gick runt och tittade på kläderna (läs: killarna) i någon timme!

Jag tog en taxi hem sen eftersom jag hade rätt ont i fötterna efter att ha gått i högklackat hela dagen. Jag skulle egentligen ta tunnelbanan till the meatpacking district men jag kom heeelt lost i där nere, så jag sprang upp och tog en taxi istället, haha!

Det har varit en underbar dag här, jag trivs mer och mer! Barnen är verkligen underbara, M skrattar hela tiden och L frågar hela tiden när vi ska börja bygga Legot jag gav honom. Så söta!
Strax ska vi äta middag, det blir nog inte så mycket för mig ikväll eftersom det blev en ganska sen lunch och jag åt mycket. Men jag ska iallafall göra S och N sällskap!

Förresten, jag fick en kommentar från en tjej som heter Malin igår tror jag. Hon frågade om jag kunde ta mer bilder på lägenheten och hur mitt rum ser ut. På grund av en lag så får jag inte ta kort på varken barnen, föräldrarna, husets utseende utifrån och lägga ut på internet. Det spelar ingen roll om familjen går med på det, det är bara inte tillåtet.
Men jag tror det ska gå bra att lägga ut lite bilder på mitt rum och kanske ett par på hur det ser ut i resten av lägenheten, ska bara höra med familjen först. Så det kommer isåfall upp här i bloggen om ett par dagar!

Här kommer lite av dagens bilder:


Söta Angelica på Puttanesca



Petras vän, kommer inte ihåg vad hon heter (jag är så jäkla dålig på namn!)



Petra och jag



Trump Tower...



...var väääääldigt högt!



Biblioteket där Carrie nästan gifte sig



En av de många drop dead gorgeuos killarna som var på Abercrombie & Fitch



Nu blir det mat, sen sängen. Hoppas ni mår bra!

 


LUNCH AT THE MEATPACKING DISTRICT

God morgon!

 

Jag mådde lite dåligt igårkväll, blev lite yr och hade lite huvudvärk. Så vi skippade Supermarket och jag gick och la mig väldigt tidigt istället. Idag mår jag bättre, mycket bättre! Jag sov nästan 12 timmar, så jag är ordentligt utvilad nu och redo för en ny dag i NYC!

 

Om ett par timmar ska jag möta upp Angelica (en tjej jag träffade på orientationen) och hennes svenska vän som är en gammal au pair i hennes hem. Vi ska luncha i Meat Packing district området, om jag nu klarar av att ta mig dit! :P Det är en liten bit, men S har förklarat hur jag ska ta mig dit så jag hoppas inte det kommer bli några problem. Annars får jag väl ta en taxi eller nått i nödfall, om jag lyckas komma ut till Brooklyn eller nått! :D

Idag fyller min allra bästa vän i heeeela världen 19 unga år, nämligen älskade Malin! Jag önskar verkligen jag kunde vara där och fira dig och go crazy som vi alltid bruka göra när tjejerna samlar ihop sig. Men är man runt halva jordklotet så är det inte så lätt. Men jag tänker på dig snutt, och ett litet kuvert är på väg hem till dig! Love you!


Nej, nu måste jag börja sminka mig och välja vilka kläder jag ska ha.

Ha en bra kväll ni där hemma i Sverige, PUSS!

 


Jag och my love på studenten!


NEW YORK CITY!

God eftermiddag!

 

Jag har precis lagat och ätit lite mat. Bulgur, vegetarisk biff och tomater fick det bli. Nyttigt och enkelt! Jag tror faktiskt inte jag kommer börja äta sådär jätteonyttigt, jag mår verkligen inte bra av det. Visst kommer jag säkert äta lite mer onyttigt än vad jag gör nu, men det kommer bli mestadels nyttiga saker!

Idag sov jag ända till 10.30! Det betyder att jag har börjat komma in i dygnsrytmen nu och kan sova lite längre på morgonen, det känns bra. Jag vaknade upp med väldigt igentäppt hals att jag knappt kunde prata... Men det blev lite bättre under dagen.

Käkade lite frukost och gjorde iordning mig för att se mig omkring i NYC! Och jag kan bara säga OH MY GOOOOD vilken stad! Det här är verkligen min stad, jag stortrivs! Alla människor, skyskraporna, hela atmosfären, I FUCKIN LOVE IT!
Jag strosade runt i tre timmar på Broadway och Fifth Avenue. Jag var helt fascinerad, den här staden är verkligen otrolig. Så det blev inte mycket shopping idag, jag spran bara in på en drugstore och köpte lite halstabletter, nån slemupplösande vätska (fräscht, eller hur? ;)) och såklart US Weekly!

 

När jag kom hem vid 15- tiden började jag packa upp mina stooora väskor med massor av saker i. Det tog typ en och en halvtimme, men nu är det mesta iordninggjort och rummet börjar kännas mer och mer som mitt rum vilket är otroligt skönt.

Nu sitter jag i rummet och mailar lite folk, L (pojken) och M (flickan) kom precis hem efter en heldag i parken. Det första L sa när han såg mig var "thank you sooo much for the Lego that you gave me! I can't wait until we will start building it next week.". Han är så otroligt charmig och söt! :)

Nu ska jag ta det lugnt en stund, sen ska jag och S (mamman) till en Supermarket och handla lite mer saker till mig.






I LOVE NEW YORK!



En ekorrjävel som attackerade mig i Madison Square Park! Den har bott i storstaden allt för länge, var verkligen inte ett dugg skygg...



Mitt allra första köp på Starbucks! Dock var det äpplejuice, men ändå ;)




Mina nya skor från
Forever 21. Jag älskar dom (och ett stort plus för priset)!


Det blir mycket bilder nu, hoppas ni tycker om det! :)
Hoppas ni har det bra där hemma, puss!




FRAMME HOS FAMILJEN!

Hej på er!

 

Jag är nu framme hos min värdfamilj. Familjen skickade en bil som hämtade upp mig på hotellet och resan på 45 min var nog de mest nervösa i mitt liv. Jag har inte varit sådär jättenervös, bara lite orolig och förväntansfull liksom. Men när jag väl var påväg till familjen så började magen vända sig upp och ner, andningen ökade och jag kände mig nervös, illamående och panikslagen på samma gång.

 

Men när jag väl kom från Bronx och såg Manhattan (som var heeeelt amazing!) så lugnade jag mig helt plötsligt. Allt kändes helt naturligt och jag kände verkligen att det här är staden med stort S för mig. Jag tror och hoppas på att jag kommer trivas hur bra som helst i den här fantastiska staden!

Familjen är helt underbar! Mamman är hur trevlig som helst och jag kände mig verkligen välkommen i deras hem. Pojken, som är 4,5 år, var lite blyg i början men när vi gick in i hans rum blev han genast mer pratsam och ville visa alla saker han hade! Den lilla flickan, som är 15 månader, var helt underbart söt och var ganska stor för sin ålder, och hon sprang runt hela tiden! :) Pojken blev jätteglad för sin present, han fick ett stort Lego att bygga, 3 stycken maskiner. Flickan var mer intresserad av presentpappret, haha! Men hon fick en jättesöt nallebjörn som var hur mjuk som helst!

Pappan i familjen kom hem lite senare och han var verkligen supertrevlig, en riktigt rolig man!
När barnen gick och la sig vid 19.30- tiden åt vi en god soppa och pratade en bra stund. Vi kom överens väldigt bra, det känns verkligen som att den här familjen är rätt för mig!

I helgen kommer jag vara helt ledig, så jag ska inte börja jobba förrän Måndag. Så jag har mycket tid att hinna packa upp, gå runt i området och titta runt, göra mig hemmastadd och så ska jag träffa Julia på Lördag. Det kommer bli väldigt kul!

Klockan är typ 22 här nu och jag ska snart sova. Jag såg precis på Greys Anatomy, den nya säsongen har ju börjat i USA nu!

Men innan jag går och lägger mig ska ni få se några bilder jag har tagit de senaste dagarna!


På flygplatsen i Frankfurt




Hotellrummen var riktigt fräscha!



I ett omklädningsrum på Forever 21





Jag fick en välkomspresent skickat till hotellet av värdfamiljen. Så himla gulligt!




Skyskraporna var stooora och hööööga!


Jag har inte tagit så mycket bilder än, måste skärpa mig med det! Men dagarna på orientationen har varit så otroligt hektisk, så det fanns inte så mycket tid över. Imorgon ska jag bege mig ut och låta kameran gå varm!

 

Godnatt, jag älskar er där hemma! <3


SHOPPING!

Hej!

 

Jag är nyss hemkommen från en shoppingrunda på något shoppingcenter bara 5 minuter härifrån med Elin, Nathalie, Zarah och Angelica. Men eftersom vi försöker anpassa oss till den amerikanska kulturen så passade vi självklart på att få skjuts till centret! Det tog typ 2 min med bilen, så jäkla onödigt men så jäkla kul! ;)
Jag inskaffade mig en skinnväst typ och ett par skitsnygga skor från Forever 21 (som jag för övrigt äääälskar!) och lite presenter till barnen. Pojken ska få Lego och flickan ska få en jättesöt, ultramjuk nalle. Föräldrarna ska få lite godis från min hemstad, Mullsjö, nämligen Ryforskolor! Jag hoppas de kommer tycka om dom, annars äter jag upp det! ;)

 

Jag har det bra här på orientationen i Stamford. Stamford ligger ungefär 45 min - 1 timme från Manhattan, så jag har nära och bra till min värdfamilj.

Idag kom Röda Korset och informerade oss om barns säkerhet och hur man gör CPR och sånna där saker. Jag lärde mig otroligt mycket! Dagarna är fullspäckade här och man känner verkligen av det i kroppen. Jag har ju oturligt åkt på en riktig förkylning direkt när jag kom hit, så nu sitter jag här med en snörvlande näsa och lite feber. Jag hoppas det värsta går över tills imorgon, då ska jag ju träffa familjen! :)

Jag är faktiskt väldigt nervös inför imorgon. Kommer det bli pinsamt? Vad händer om dom inte tycker om mig? Kommer barnen tycka om mig? Det är typ sånna saker jag går runt och tänker på.
Men det bästa är egentligen att ta det lugnt och vara sig själv, mer kan man inte göra! Samtidigt längtar jag verkligen att träffa hela familjen, det ska bli så himla kul!

Klockan är typ 22.30 här nu och jag ska snart sova. Det kommer bli en låååång dag imorgon, så jag måste vila och hoppas att förkylningen blir lite bättre tills imorgon!

Tänker på er alla där hemma, saknar er!

Puss

 


RSS 2.0
Test