AVSLAPPNING INNAN FLYGET

Nu börjar jag bli nervös inför flyget. Som vanligt...

Jag som ändå har flygit ganska mycket borde väl ha vant mig? Men det är samma visa varenda gång. Det tar så sjukt mycket energi flera veckor innan...Men det är ju så jävla värt det!!

För att lugna ner mig lite har jag precis tagit ett bad i mammas underbara badkar. Där låg jag ett tag och funderade och log för mig själv när jag tänkte på vilken underbar månad det här kommer bli. Jag kommer få träffa min "andra" familj som jag saknar så det gör ont, jag kommer få träffa mina vänner i NY, jag kommer strosa runt på Soho's gator i högklackat, jag kommer shoppa sjukt snygga kläder och skor, jag kommer gå på så många roliga fester. Jag kommer helt enkelt ha det så jävla kul och det är välbehövligt!

Nu blir det inga mer inlägg innan New York, men ni är mer än välkomna att följa med på mina äventyr in the big apple!
Puuuuuss!



I badkaret alldeles nyss


Ps. Om något händer så älskar jag min familj, mina vänner och min katt mest av allt i hela världen!

TOMORROW!

Heeeeeeeeeeeej!

Gud vad det har varit glest med uppdatering de senaste dagarna, men jag har varit väldigt upptagen.

De senaste dagarna har bestått av jobb, vänner och packning. I måndags kom Louice till mig och stannade hela dagen och natten, så mysigt! Hon har varit ute i Australien och Asien och rest i 4 månader och hon har verkligen varit saknad!! På kvällen kom Ellen, Emma, Linnéa, Malin och Hannah till mig och vi lagade hemlagad pizza. Det blev skitgott!
Och gud vad jag och Louice kämpade med den där jäkla pizzadegen. Vi hade ingen degblandare eller vad fan det heter så vi fick använda det gud gav oss - händerna! Men efter en halvtimmes kämpande fick vi både en fin deg och liiiite starkare armar!

Kvällen var verkligen hur mysig som helst! Vi snackade massor och sa hejdå för ett tag. Igår åkte jag och mamma hem till henne i Gbg. Och imorgon vid 06.55 avgår mitt plan mot New York!! :)

Ni anar inte hur mycket jag ser fram emot det här, det ska bli så skönt att få komma hem till den staden jag trivs bäst i!


Jag på Brooklyn Bridge i somras

JOSEFINE AKA THE HURTBULLE

Gud vad jag har varit hurtig idag!

Jag vaknade vid halv åtta (jag vet, kärringvarning), käkade lite frukost och kollade på lite teve. Vid nio kände jag för att dra ut på en löprunda i det fantastiska vädret, så det gjorde jag. Första gången utomhus i år!

Efter att ha duschat klart storstädade jag hela lägenheten så nu skiner den och luktar jääääättegott! Sen gick jag till Ica Maxi och storhandlade och när jag kom hem lagade jag min älskade linssoppa.

HERREGUD vad jag är bra!

Nu ska jag möta upp Malin på Willys, vi ska laga tacos och ha en filmkväll. Riktigt nice!


Jag just nu!

Ps. Om exakt en vecka är jag i New York!!

FIN DAG

Puh, nu är jag äntligen hemma efter en fullspäckad och rolig dag!

Jag jobbade mellan 7 - 13 på dagis idag, det som jag har jobbat på hela veckan. Det gick jättebra idag med, trivs verkligen där!
Efter jobbet tog jag bussen till Mullsjö där jag hälsade på Emma i hennes nya lya. Vi fikade, promenerade med hundarna och snackade massa. Det var så otroligt kul att träffa henne eftersom det var allt för längesen vi sågs, INTE bra!
Hennes lilla gravidmage hade växt gaaaaaanska mycket sen sist, jag fick känna när lille bebben sparkade och hade sig i magen, så jäkla coolt! :)

Jag tog 19-tåget hem och gick direkt till George's där Malin och Ellen satt. Det blev lite gott snack i någon timme innan alla begav sig hemåt. Nu har jag äntligen fått i mig lite soppa. Jag var vrålhungrig och undrade ett tag varför.. Kan det bero på att jag inte ätit sedan 11.30? Njaaa, jag tror inte det va? ;)

Nu ska jag kolla lite på teve innan jag går och lägger mig. Imorgon blir det mycket jobb, 7 - 13 på dagiset och 15 - 19.30 på City Gross. Men pengar är ju alltid roligt att tjäna, eller hur?


En trött Josefine som är mer än redo för sängen!




SUNSET

Igår när jag och Malin gick runt Munksjön var himlen så fin att jag var tvungen att ta en bild! Vackert, eller hur?




DAG 21 - ETT ANNAT ÖGONBLICK

Jag kommer ihåg en gång då jag var 14 år. Jag var hos min dåvarande bästa kompis tillsammans med några andra vänner. Vi hade fest och drack äcklig hb och all sorts sprit som vi snott från våra föräldrar. Alla var skitfulla och glada. Men sen hände det något som gjorde att jag blev skitledsen och jag minns känslan som om det vore igår.

Jag kände mig så sviken, ensam och förvirrad. Ingen i denna värld skulle någonsin kunna förstå mig hur mycket jag än försökte förklara så enligt mig var det ingen idé att ens försöka. De skulle inte förstå ändå.

Jag minns att jag tog min cykel och cyklade så fort jag kunde ut till min speciella plats mitt ute i skogen där ingen kunde hitta mig. Där satt jag tills det blev morgon och det var okej att komma hem igen. Jag satt och grät, funderade på vad som var fel på mig, varför jag inte kunde vara som alla andra.

Vad jag inte förstod då var att många andra 14-åriga tjejer tänkte så om sig själva och att jag var inte ett freak som ingen kan älska.

Men trots att mina livserfarenheter hittills har utvecklat mig som person så fruktansvärt mycket, så kommer alltid den lilla 14-åriga tjejen inom mig påminna mig om att hon alltid kommer finns kvar under mina svaga stunder i livet.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Sju sanningar.

HELGEN I KUNGSBACKA

God afton!

Jag har precis myst ner mig i soffan med en kopp te. Jag är helt slut efter dagens jobbpass och imorgon börjar jag vid 7 så det blir en tidig kväll för min del ikväll!

Helgen hos mamma i Gbg var jättemysig! Vi shoppade, åt god mat och bara mös. Deras hus ligger lite utanför Kungsbacka och är hur fint som helst! Det har en typiskt shabby chic- stil med vita golv och romantiska tapeter och fina krukor och möbler. Jag blev verkligen kär!

Under söndagen fick jag så ont i huvudet så jag trodde jag skulle svimma, så igår var jag hos läkaren och kollade upp ifall jag hade bihålsinflammation. Jag verkar inte ha det, så det måste vara något annat. De tog ett blodprov (USCH!!) för att kolla om jag hade några bakterier eller virus i blodet men det hade jag inte. Så vi får hoppas att det blir bättre snart! Vi ska iallafall göra en större utredning om min huvudvärk efter jag kommer hem från USA, så det känns skönt.


Övervåningen på mammas hus är högt i tak, så himla fint!


Mitt fina plåster efter blodprovet. Det finns nog inte något så obehagligt som att få en nål inkörd i sin ven...



NU TAR JAG HELG!

De senaste dagarna har varit fulla med jobb. Dagis tar verkligen på krafterna så det ska bli skönt att ta helg nu.

Om en timme drar jag till Mullsjö där vi ska fira farmor som fyller år idag! Och imorgonbitti åker jag och brorsan till Göteborg för att hälsa på mamma hela helgen. Hon flyttade ju dit i Januari och jag har fortfarande inte hälsat på, så det är verkligen dags nu! Speciellt eftersom jag åker till New York om två veckor (!!).

Hoppas ni får en fin helg, ta hand om er!


Jag och Hannahs urgulliga katt Helmer!

I'M COMING HOME

Alltså, ni förstår nog inte hur glad jag är just nu!

Jag har ju skrivit att jag har lite planer i April som jag ser väldigt mycket fram emot. Jag har inte velat berätta om det förrän det är 100% säkert, men jag bokade mina biljetter i eftermiddags så nu är allt klart.

JAG SKA TILL NEW YORK HELA APRIL!!

Jag ska bo hos min värdfamilj och bara chilla, festa, shoppa och umgås med vännerna och familjen. Jag behöver verkligen komma bort från Sverige ett tag och då drar jag självklart till mitt favvoställe, mitt andra hem - Manhattan, New York.

Flyget går den 1:a April och jag åker hem den 27:e. Åååååååh, lyckan är total!!
Och det bästa är att Sarah kommer ner den sista veckan och när vi är tillsammans händer bara en sak - craziness! DETTA KOMMER BLI SÅ AWESOME!!


En av de kvällar med Sarah som jag aldrig kommer glömma (eller ja, de delar jag kommer ihåg vill säga...)





KOMMENTARSSVAR

Anonym: Hej. Kan inte du visa lite bilder på din lägenhet?

Svar: Hej! Ja det är klart jag kan göra det, men grejen är att jag har tappat bort min kamera för tillfället (har fan inte en aning om var den är!) så det enda jag har att ta kort med är min iphone och den tar ju inte de bästa bilderna precis. Men så fort jag hittar kameran så lovar jag att visa lite bilder på lägenheten!

FIKA MED MY GIRLS

Dagen har varit en pain in the ass men den avslutades på ett MYCKET bra sätt!

Jag blev väckt vid 07.15 av att de ringde från jobbet och bad mig att jobba på ett dagis idag. Jag som är såååå jävla snäll ställde upp och hade från och med att jag gick upp till att bussen gick 15 min på mig. Som ni förstår har jag sett ut som en zombie idag så jag hoppas inte ni som såg mig blev allt för skrämda, haha!

Det dagiset jag jobbade på idag sög faktiskt ganska mycket. Barnen var jobbiga och alla i personalen var så jävla torra och sånt hatar jag, när man inte ens kan skämta lite och ha en lite avslappnad miljö. Så de 8 timmarna jag var där gick vääääldigt långsamt kan jag säga.

Men kvällen blev mycket bättre med en fika med tjejerna på George's såklart. Det var lika mysigt som vanligt, som jag tycker om mina älskade brudar alltså!!


Jag och Amanda för ett par somrar sedan. Jag träffade henne för första gången idag sen hon åkte till Australien i Januari, hon har varit väldigt saknad här hemma!

HAPPINESS IS A MOOD, NOT A DESTINATION


H
ej hörrni!

Söndagsnatten var hemsk. Hemsk. Jag fick en sådan panikångest att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, det kröp i hela kroppen på mig och det kändes som att jag kvävdes på riktigt. Usch, jag vill verkligen inte vara med om någon sånt igen...

Nu mår jag dock bättre, har rett ut lite saker med en person och har bestämt lite mer om mina planer i April. Så nu har jag något riktigt roligt att se fram emot! Ni får reda på vad det är när det är 100% bestämt!

Idag har jag jobbat på dagis, det har gått bra som vanligt! Efter jobbet tog jag en powerwalk runt Munksjön. Det har ju varit underbart väder idag så det var skönt att få lite frisk luft!

Inatt ska min lillebror sova över här, han är i Sthlm nu och kollar på HV-matchen så han kommer hem sent och kan inte ta sig till Mullsjö då. Vi får se vilket humör han är på när han kommer hem, det bestäms ju av vilket resultat det blir på matchen, haha!


Min coola bror när min familj hälsade på mig i New York Sep - 10

KEEP ON WALKING AWAY, NEVER LET ANYONE IN


Å
ngest.

Tar det aldrig slut? Det bara kryper i kroppen på mig, jag kan inte andas och allting känns så svårt. Ångesten är total på en söndag som denna.

Jag längtar till April. Då försvinner jag från fucking Jkpg och Sverige ett tag. Och det ska bli jävla skönt! Ni anar inte hur mycket jag vantrivs i detta tråkiga, bedömmande, gråa land.

110309

Hej vänner!

Idag har jag sovmorgon, så jäkla gött. Jag ska jobba på ett kvällsdagis idag, så mina arbetstider är 14.30 - 21. Jag var så död igår när jag jobbade 08-17 på ett dagis så idag behövde jag verkligen sova ut.

De senaste dagarna har jag haft så ont i mina bihålor att det känts som att mina ögon ska ploppa ut. Igår var verkligen förjävligt, det kändes som att jag var i en bubbla och fattade inte vad någon sa, haha! Idag är det liiiite bättre, hoppas att det börjar släppa nu!

Igår kväll hade vi fikamys, jag, Linnéa, Emma, Malin och Hannah. Underbart! Jag var sjukt trött men jag försökte följa med i konversationen. Men det blev nog lite för många "va?" och "Ja, precis. Eller vad sa du?". Haha!

Mamma sov över hos mig inatt (hon bor i Gbg nu) så vi hade kollade lite på film och drack te innan vi gick och la oss. Mysigt!

Nu ska jag ta en liten promenad innan jobbat. Hoppas ni mår bra!


Jag och min fina Malin för ett par år sedan.

HELGEN

Hej!

Hoppas att ni har haft en bra helg, det har iallafall jag haft!

I fredags gick jag på bio med Linnéa och Malin. Vi såg Black Swan, en film om en balettdansös (Natalie Portman) som får rollen som Svanprinsessan och börjar hallucinera om att hennes ersättare försöker förstöra från henne. Det blir bara värre och värre och till slut blir hon helt galen.
Jag tyckte filmen var otroligt bra, jag förväntade mig inte att den skulle vara så sjukt läskig! Den var inte "blod och mördar"-läskig utan mer psykologiskt läskig. Fan vad hjärnan kan lura en ibland!
Den rekommenderar jag verkligen att ni ser, Natalie Portman vann ju en Oscar för den här rollen och det förtjänar hon verkligen.

Igår spenderade jag dagen med att storstäda och storhandla på Maxi. Vid 16.30 hämtade Malin upp mig. Hon skulle till hennes familj i Mullsjö så jag passade på att åka med henne dit för att umgås lite med min familj. Det blev en lugn kväll med filmtittande och mys.

Idag har jag varit och kollat på när min syster tävlade! Hon gjorde sin tävlingsdebut för i år i dressyr med sin häst Hugin. Jag tyckte de var jätteduktiga även fast Hugge var lite stel och rädd för domarna, men jag är så stolt över dom!
Vid 14 åt familjen lunch hos farmor och farfar, det var riktigt mysigt eftersom det var ett tag sen jag såg dom.

Nu är jag hemma i Jkpg igen och det känns bra faktiskt. Jag har börjat vänja mig vid att ha egen lägenhet nu och börjar tycka det är otroligt skönt att komma hem till min lägenhet där jag bestämmer och verkligen kan slappna av.

Nu ska jag kolla lite på teve sen sova, min förkylning vägrar släppa så jag ska försöka sova bort den!


Haha, en gaaaaaaammal bild på mig. Pappa har varit en ängel och fått ner alla mina bilder från min gamla dator på skivor så nu har jag massor av bilder jag har glömt bort. Kan visa er lite gamla roliga bilder någon gång om ni vill det!

LIVET PÅ BB

God kväll!

Jag sitter och kollar på Livet på BB eller vad det nu hette. Gud vad jag bölar varje gång! Denna gången var det ett barns hjärtslag som gick ner så mycket att de var tvungna att göra ett akut kejsarsnitt. Pappan fick inte följa med på operationen och visste alltså inte om varken mamman eller barnet skulle klara sig. Fatta känslan, att bara sitta och vänta på att få nyheterna om hur det har gått... Usch, kan inte ens tänka mig hur det är!
Men jag längtar verkligen tills jag får en liten bebbe, men först måste jag ju hitta någon som vill det lika mycket som jag. :)

Promenaden innan resulterade i lite shopping på stan. Jag hittade ett par skitsnygga shorts på Gina Tricot som jag längtar efter att använda i sommar! Jag kan visa bild på dom någon dag om ni vill se.

Nu ska jag kolla på Efterlyst och sen gå och lägga mig. Jag hoppas jag mår bättre imorgon så jag kan jobba!


FOTOALBUM

Hej allihopa!

Idag mår jag lite bättre, jag har fortfarande ont i huvudet och är snorig like hell men jag tror febern är borta. Skönt!

Nu ska jag för första gången på 3 dagar bege mig ut på en promenad, tror det är bra för mig att komma ut i solen lite. Det är ju underbart väder idag! Jag ska nog bara gå ner till stan en snabbis och köpa lite saker, sen ta bussen hem om jag inte orkar gå.

Jag håller också på att beställa lite bilder på nätet just nu. Jag ska skriva ut de bästa bilderna från mitt år i New York och göra ett fotoalbum. Det var riktigt svårt att välja bilder, men jag kunde skära ner dom till 150 stycken. Eller det kanske inte är så lite, haha! Jag ska också skriva ut bilder från min och Emmas resemånad, jag måste bara få dom från henne först. Hon tog de flesta med sin systemkamera!

Nej, nu ska jag bara vänta klart tills bilderna är nedladdade sen ska jag ut på min lilla promenad!


En av 150 bilder jag ska skriva ut från alla roliga utekvällar i New York!

THE UGLY TRUTH

Jag mår fortfarande skitdåligt, om än lite värre än vad det var igår.

Det känns som att det bara blir värre och värre hela tiden och jag blir så jäkla frustrerad. Jag vill ju vara frisk och kunna jobba och träna!
Jag är trött på att kolla på teve, snart kan jag hela teve-tablån utantill. Jag är trött på att snyta mig. Jag är trött på att hosta. Jag är trött på att ha ont i huvudet. Jag är trött på att gå runt i samma mjukiskläder hela dagarna.

Ja, ni fattar. Jag är jävla trött på det helt enkelt!

Jag har fått en tid imorgon att jobba på dagis, men det är typ 99% chans att jag inte kommer klara det om det nu inte sker ett mirakel.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, jag har feberfrossa och fryser just nu ihjäl. Någon som vill byta liv i några dagar?


Den hemska sanningen just nu. Röda ögon, svullet ansikte och näsa och torra läppar. Jag orkade inte ens le för att ta en bild, då är det fan illa, haha!




RSS 2.0
Test