BARC SHELTER

I förmiddags åkte jag och Lindsey tillbaka till Williamsburg för andra gången.

Som jag skrev förra helgen så har vi nu blivit volontärer på BARC (Brooklyn Animal Resource Coalition) och idag var det för första gången dags för att gå ut och gå med hundarna. Vi visste inte alls hur det funkar, men när vi väl kom dit så fick vi följa med en trevlig kille som jobbar där och han pratade lite om organisationen och hur det funkar och sådär.
Efter en stund hämtade han varsin hund till mig och Lindsey. Jag fick en underbar liten 5-årig taxblandning av något slag som heter Prince. Han var lite blyg och lite avvaktsam med människor, men efter en stund blev han mer bekväm och när vi var ute och gick märkte man verkligen hur kul han hade!
Lindsey fick en liten 1-åring som heter Mia och var hur framåt och social som helst! Hon var fortfarande väldigt valpig och busig och gillade att springa runt och nosa på allting.
Prince kom till sheltret för ca. 1 vecka sedan. Han hittades uppe i Harlem där han gick omkring bland skräp och försökte hitta något att äta, och Mias ägare lämnade henne på grund av någon anledning i tisdags.

Vi hade iallafall en underbar promenad, både hundarna och jag och Lindsey njöt verkligen!
När vi kom tillbaka skulle hundarna äta lunch och vi fick följa med upp till kattrummet där dom har alla katterna, de små hundarna och de handikappade hundarna (det fanns även ett par hönor där). När vi kom in var det första vi möttes av en liten terrier som var helt förlamad i sina framben och en pudel som höftbenen hade totalförstörts på så hon släpade benen med hjälp av frambenen. Både jag och Lindsey blev jättechockade och båda började gråta. Det var verkligen jättejobbigt att se djur lida så på grund av några äckliga, hemska människor. En som jobbade där berättade att terrierns förre ägare hade bundit fast frambenen på honom så pass länge att dom totalförstördes....

Vi spenderade någon timme där med att gosa med katterna. För mig brast det då, för man ser verkligen hur illa behandlade dom har blivit. Någon hade ett förstörd öga och öra (säkert blivit slagen), en hade ett stort hål i nacken, någon annans käke hade hoppat ur led. Det enda jag kunde tänka på var på min katt Gibson och hur jag skulle reagera om någon behandlade honom så. Jag blir så jävla förbannad att människor är så egoistiska och inhumana!

Så idag har verkligen varit en jobbig dag samtidigt som den har gett otroligt mycket. Jag ser upp till de människor som jobbar med att ta hand om djuren dagligen, det arbetet som de lägger ner är helt fantastiskt! Jag ser fram emot att få åka dit ett par gånger/vecka och hälsa på alla underbara djur och förhoppningsvis bidra med lite hjälp och kärlek.


Lindsey och underbara Mia under promenaden idag


Jag, Mia och Prince. Vi hittade en park med fantastisk utsikt över Manhattan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test