MY 22:ND BIRTHDAY

Min födelsedag var grym!
 
Det började med att jag fick rosor och världens finaste nagellack av bästa Angelica, och när jag vaknade på morgonen hade hon skrivit massor av grattishälsningar på våran nya chalkboard-vägg i köket!
 
Vi mötte upp Emilia, Clara och Julia på middag på Quinto Quarto kl. 20. Det är en supermysig italiensk restaurang som ligger i West Village (14 Bedford street). 
Där blev det massor av ostar, sallad, 3 olika sorters pasta, efterrätt och vin. Är ganska förvånad över att vi alla inte rullade efter det!
 
Efter middagen gick vi till en bar några gator bort som är känd för sina goda (och starka!) Frozen Margaritas. Vi delade på en pitcher innan klockan blev alldeles för mycket och det var dags att bege sig till klubben. Vi gick till RDV där vår vän Jeremy var och hade en skitkul kväll med massor av dans!
Lil Wayne och Busta Rhymes tittade förbi runt 3-snåret, de stod bredvid vårt bord och såg allmänt kaxiga ut, haha! 
 
Vaknade av att Angelica hade klottrat sönder väggen med massor av grattis!
 
Fick fina rosor
 
Min outfit för kvällen. Älskar min klänning som jag har längtat efter att få använda!
 
Julia, Clara och Angelica under middagen
 
Frozen Margarita
 
Busta Rhymes och Lil Wayne
 

ALMOST 22

Jag kom precis hem efter att ha varit i stan under kvällen.
 
Om en kvart fyller jag 22 år. Det är på tiden att jag blir lite äldre, beter och umgås inte med yngre och har alltid dragits till mer mogna människor (speciellt här i New York, känner mig så gammal när jag snackar med alla andra college studenter!). 
 
Nu ska jag sova för att orka med morgondagen. Då blir det frukost med Angelica, ett onlineprov (kul att göra på sin födelsedag va?), Skype med familj och vänner hemma i Sverige, middag med vänner, drinkar och sedan utgång! Det kommer bli en så jäkla bra dag och kväll, det är bara all in som gäller!!
 
Vi hörs imorgon när jag är ett år äldre, och förhoppningsvis lite visare (speciellt inom Business Law eftersom jag ska göra prov i det imorgon). Puss på er!
 
Min 19-årsdag i New York! Då hade jag bara bott hos min gamla värdfamilj i ca. 1,5 månad och de gav mig hur fina presenter som helst och tårta. Så gulliga! Och hur liten var inte lilla Lucas? <3
Kan inte förstå att det är tre år sedan...

EARLY BIRTHDAY DINNER

Igår åt jag, Paulina, Sofia, Christina, Kat, Nour och hennes vän middag på Pipa, en spansk restaurang med världens godaste tapas. Vi firade nämligen min födelsedag! Jag fyller år på Lördag, men Paulina åker till Indien på Fredag så vi fick helt enkelt fira lite tidigare.
 
Jag har varit på Pipa en gång tidigare och blev kär direkt. Inredningen är hur mysig som helst, det är stort men ändå intimt. Vissa dagar är det live musik och det är inte ovanligt att några par börjar dansa salsa mitt under maten! 
 
Vi hade en väldigt mysig kväll med god mat och massor av catching up!
 
 
Kat, Paulina och Sofia

 
 
Jag, Nour, hennes vän och Christina
 
Hela gänget!
 
 
 
 

SANDY, I HATE YOU!

Just nu är jag så trött på mitt liv...
 
Tunnelbanan som går till in till stan och min skola blev så allvarligt översvämmad under Sandy att dom var tvungna att stänga av den. De sa att det antagligen skulle ta någon vecka innan den började gå igen. Nu fick vi ett mail om att den kommer vara avstängd i flera veckor för att allt är så förstört. 
 
Alltså, jag orkar inte mer!! Den här jävla stormen har gjort så att vi har varit strömlösa i två veckor så att vi inte har kunnat bo hemma, skolan har varit avstängd och hela New York har varit helt kaosartad. Och för att göra det hela lite värre så tar det oss nu ca. 1,5 timme att ta oss till skolan istället för 10 min. KUL! 
 

Jag vet att många blev drabbade så mycket mer än vad vi gjorde, men ibland måste jag också få klaga lite. Det är inte mycket som har gått medströms för mig och A denna terminen... 
Nu ska jag sova eftersom jag måste ta bussen skittidigt imorgon för att hinna till mitt prov på morgonen. 
 
Såhär såg det ut dagen efter stormen. Helt sjukt, har fortfarande inte förstått hur illa det faktiskt var och är...

SANDY CAME AND MESSED UP MY LIFE

 
Jag sitter i mitt rum för första gången på över en vecka. Det har varit en sjukt jobbig period och jag är så glad över att vara tillbaks hemma. 
 
Som ni redan säkert vet så kom Hurricane Sandy på besök till New York och fuckade upp allt totalt. 400.000 människor evakuerades på Manhattan och alla som bor på första våningen i Hoboken där vi bor. Vi bor på femte våningen så vi fick stanna kvar hemma om vi ville, vilket vi gjorde. 
Den natten som Sandy kom var en av de läskigaste i mitt liv faktiskt. Det var en flod som rann längs med vår gata och jag fick någon fix idé om att hela vår byggnad skulle raseras av floden. Min säng skakade för att det blåste så mycket och då var ingen så kaxig längre kan jag säga... 
 
Vi var fast i lägenheten utan ström och varmvatten tills onsdag eftermiddag då vi tog färjan över till Manhattan. Sedan dess har vi bott hos Angelicas förra värdfamilj som har varit helt fantastiskt underbara. Är evigt tacksam för att jag fick bo hos dom när jag behövde det som mest!
 
Hoboken var ett av de ställena som påverkades mest av stormen. Det har varit otroliga översvämningar här och nästan allla blev av med strömmen på söndagskvällen. Lyckligtvis klarade sig vår byggnad bra eftersom vi bor så nära vattnen så drog sig vattnet tillbaka till floden, men de som bor lite längre in hade inte lika mycket tur. Det var 1,5 meters floder som rann längs med gatorna och när jag och Angelica gick runt och kollade kändes det hela väldigt surealistiskt.
 
Idag fick vi äntligen tillbaka våran ström och kunde åka hem. Tunnelbanan är fortfarande stängd så det är väldigt svårt att ta sig fram och tillbaka till Manhattan, men vi klarar oss. Jag är bara glad över att jag är hemma igen och att alla mina vänner klarade sig förhållandevis bra. Nu vill jag bara återgå till min vardag igen och glömma den här veckan!


Denna bilden är tagen på Söndag eftermiddag, innan stormen ens hade kommit. Det var översvämningar på gatan nedanför oss.
 
Detta är vid 20-tiden på kvällen utanför vår byggnad.
 
Och denna bilden är tagen ca. en halvtimme efter den förra bilden. Översvämningen gick sjukt snabbt!
 
Det här är Hobokens Bus Terminal och tunnelbana. Tunnelbanan blev så svårt översvämmad att den fortfarande inte har öppnat. 
 

Jag ska visa er bilder på när vi gick runt i Hoboken efter ett par dagar imorgon, nu måste jag plugga!
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Test