BARC SHELTER

I förmiddags åkte jag och Lindsey tillbaka till Williamsburg för andra gången.

Som jag skrev förra helgen så har vi nu blivit volontärer på BARC (Brooklyn Animal Resource Coalition) och idag var det för första gången dags för att gå ut och gå med hundarna. Vi visste inte alls hur det funkar, men när vi väl kom dit så fick vi följa med en trevlig kille som jobbar där och han pratade lite om organisationen och hur det funkar och sådär.
Efter en stund hämtade han varsin hund till mig och Lindsey. Jag fick en underbar liten 5-årig taxblandning av något slag som heter Prince. Han var lite blyg och lite avvaktsam med människor, men efter en stund blev han mer bekväm och när vi var ute och gick märkte man verkligen hur kul han hade!
Lindsey fick en liten 1-åring som heter Mia och var hur framåt och social som helst! Hon var fortfarande väldigt valpig och busig och gillade att springa runt och nosa på allting.
Prince kom till sheltret för ca. 1 vecka sedan. Han hittades uppe i Harlem där han gick omkring bland skräp och försökte hitta något att äta, och Mias ägare lämnade henne på grund av någon anledning i tisdags.

Vi hade iallafall en underbar promenad, både hundarna och jag och Lindsey njöt verkligen!
När vi kom tillbaka skulle hundarna äta lunch och vi fick följa med upp till kattrummet där dom har alla katterna, de små hundarna och de handikappade hundarna (det fanns även ett par hönor där). När vi kom in var det första vi möttes av en liten terrier som var helt förlamad i sina framben och en pudel som höftbenen hade totalförstörts på så hon släpade benen med hjälp av frambenen. Både jag och Lindsey blev jättechockade och båda började gråta. Det var verkligen jättejobbigt att se djur lida så på grund av några äckliga, hemska människor. En som jobbade där berättade att terrierns förre ägare hade bundit fast frambenen på honom så pass länge att dom totalförstördes....

Vi spenderade någon timme där med att gosa med katterna. För mig brast det då, för man ser verkligen hur illa behandlade dom har blivit. Någon hade ett förstörd öga och öra (säkert blivit slagen), en hade ett stort hål i nacken, någon annans käke hade hoppat ur led. Det enda jag kunde tänka på var på min katt Gibson och hur jag skulle reagera om någon behandlade honom så. Jag blir så jävla förbannad att människor är så egoistiska och inhumana!

Så idag har verkligen varit en jobbig dag samtidigt som den har gett otroligt mycket. Jag ser upp till de människor som jobbar med att ta hand om djuren dagligen, det arbetet som de lägger ner är helt fantastiskt! Jag ser fram emot att få åka dit ett par gånger/vecka och hälsa på alla underbara djur och förhoppningsvis bidra med lite hjälp och kärlek.


Lindsey och underbara Mia under promenaden idag


Jag, Mia och Prince. Vi hittade en park med fantastisk utsikt över Manhattan!

EXHAUSTED

Jag var helt slut imorse efter att inte ha sovit en enda blund inatt.

Men det var bara att pallra sig upp till Speech-klassen kl. 8. Som tur är tycker jag om den klassen och läraren så himla mycket, så det är bara kul att gå dit!
Resten av dagen har bara varit plugg, plugg och åter plugg. Det är hur mycket som helst som ska göras och hinnas med innan springbreak nästa fredag så det är bara att bita ihop. Jag har ett businessprov, två uppsatser, ett tal, en outline för ett annat tal, och massor av online läxor som ska vara klara innan tisdag. YEEEEEY!!
Det börjar märkas att jag är stressad nu, börjar få tillbaka lite av magkatarren och det är inte så bra...

Jag hoppas jag kan sova inatt, jag tror det eftersom jag är hur trött som helst efter gårnattens uteblivna sömn!




CHOCKAD

Ikväll har jag varit med om något riktigt obehagligt och jag är fortfarande otroligt rädd.

Det är nu man vill vara hemma i tryggheten med familjen, inte vara ensam i en stor stad som New York. Det är iallafall tur att jag har mina vänner här som ger mig stöd.

Nu ska jag försöka sova, men kommer antagligen inte kunna somna ändå... Önskar jag kunde vara hemma just nu.


THE WEEKEND

Ligger här i min säng helt död efter en väldigt händelserik helg.

I fredags möttes som sagt jag, Angelica, Lindsey, Hannah och Linda upp i Central Park för att ha picknick. Vi njöt av vårvädret och pratade om massor av sjuka saker (as usual). På kvällen åkte jag hem till Lindsey och Kavita och sov över där. Vi kollade på anden i glaset-klipp på You Tube och skrämde upp varandra som fan. Inte att leka med!

Under förmiddagen på lördagen åkte jag och L ner till Williamsburg (Brooklyn) för att anmäla oss till ett shelter för hundar och katter. Vi ska bli volontärer där och ett par gånger i veckan ska vi leka med katterna och gå ut och gå med hundarna som är där. Alla har blivit antingen räddade från något dåligt hem, eller så har de blivit avsläppta av någon som inte kunde ta hand om dom längre.
Jag saknar att vara omkring djur så otroligt mycket, och jag tror detta kommer bli en otrolig upplevelse, samtidigt som det kanske kommer vara ganska jobbigt. Många av de här djuren har gått igenom en hel del under deras liv...

Igårkväll var det dags för utgång! Jag, Hannah och Linda förfestade hemma hos Hannah tills vi drog till The Box. Jag har berättat om det innan, det är en klubb samtidigt som det är en freak show senare under natten. Där får man se riktigt crazy saker, vågar inte ens skriva här vad som gjorde... Haha! Hade iallafall en riktigt bra kväll igår!!

Idag har jag varit jättebakis, men jag lyckades pallra mig upp och möta upp Clara och Emily för en sen lunch vid Union Square. Sedan dess har jag storhandlat och sen bara kollat på film och sådär.
Nu ska jag sova, en ny skolvecka börjar och jag har massor att plugga!


Fina Lindsey under picknicken i fredags



Angelica


Vi drack vin i de traditionella amerikanska muggarna!


Hannah och Linda

NEW YORK AT ITS FINEST

Heeeeeeeeej allihop!

Sorry att jag inte har skrivit, men har helt glömt bort allt som har med blogg och internet att göra när det har varit så fint väder ute. Denna veckan har verkligen varit helt sjuk, vi har haft minst 23 grader varje dag!! Igår mötte jag upp Hannah och hennes vän Linda som är på besök i New York i Central Park. Vi låg och solade i bikini och bara njöööööt. Så jäkla underbart!

Efter solningen igår gick jag hem till Lindsey på Upper East Side, vi hängde lite på hennes tak och solade lite mer, käkade lite lunch, spelade in konstiga grejer på Hannah voice mail och vid 20 begav vi oss ut på ett träningspass. Lindsey visade mig sitt lilla träningsställe med en gigantisk backe som vi körde intervallen upp och ner för (sjukt jobbigt!) som vi varvade med massa olika övningar, typ utfall, armhävningar, upphopp eller vad fan det heter och massa annat. Det är mycket roligare att träna med en kompis när det gäller sådana här övningar tycker jag, men när det gäller springa långt så springer jag helst själv faktiskt.

Nu har jag verkligen börjar komma igång med träningen och det känns så himla bra. Älskar att träna ute när det börjar bli lite varmare!

Nej, nu måste jag göra iordning mig. Precis som alla andra fredagar så är jag ledig och jag, Angelica, Lindsey, Hannah och Linda ska mötas upp i Central Park kl. 13 för att sola och ha picknick!


Jag och Linda i Central Park igår


Jag är så otroligt lycklig just nu, älskar New York och mina underbara vänner!!

LOCO NIGHT

God morgon!

Vaknade för ett par timmar sen och har försökt ta mig ur sängen. Jag, Lindsey och Hannah var ute igår. Det var egentligen bara tänkt att vi skulle till Jane Hotel för att ta ett par drinkar men det slutade med att vi åkte vidare till Pianos, sen Veranda och till sist my favourite Urge! Jag hade en sjukt bra kväll, och det känner man ju av idag kan jag säga...

Snart ska jag och Lindsey åka ner till skolan och plugga röven av oss. Jag har två midterms och ett tal på måndag och tisdag så jag har lite panik över det...

Vi hörs senare!


Jag och Hannah på Vapiano för någon månad sedan

BIRTHDAY DINNER

Nu drar jag iväg och först hämtar Paulina, sen raka vägen till Tao där det blir birthday dinner för Mary! Är så jävla taggad!!!



PINK

Idag när jag var förbi H&M för att köpa lite saker kunde jag inte låta bli att gå förbi Sephora som var på vägen till tunnelbanan.

Väl där inne hittade jag ett asballt läppstift som jag var tvungen att köpa. Så nu äger jag alltså mitt första alldeles egna läppstift vid 21 års ålder, haha! Det ska invigas redan ikväll då jag ska på födelsedagsmiddag för Mary på Tao och sedan ska vi vidare till våran favoritklubb Lavo!


KOMMENTARSSVAR

anna om ANOTHER BEAUTIFUL DAY IN NEW YORK:
Hej! hittade din blogg av en slump när jag sökte på skolor i new york på google..haha :) Iaf, jag är super sugen på att åka över och plugga i new york, va över 2010 som aupair ett år och Älskar staden,känns som hemma.. tror du förstår känslan! men det är ju så svårt och veta vad för slags skola man ska välja osvosv, va inne på en ute på long island först men det är inget community college så kostar ju multum.. tänkte om du kunde svara på några frågor om din skola,skulle verkligen uppskatta det!!
först och främst, fick du hjälp av någon med allt förhansarbete innan du kom iväg, pappersarbete och förberedelser osv? tycker det verkar vara en otroligt lång väg att gå och mycket att ordna innan man är där! .. sedan funderade jag,eftersom det är community college, måste du inte byta till ett vanligt college efter två år då och gå sista åren där? isf, blir det inte en sjukt stor prisskillnad för dig sista åren?
Sedan undrade jag (om du inte tycker det är för personlig fråga) på ett ungefär hur mycket det kostar per termin att vara där, tänker då både skolavgift samt boende. hade du sparat mycket pengar innan du åkte över eller tänker csn lån det mesta?
slutligen, vad är det för "inriktning" du läser? som jag har förstått det så behöver man inte välja från början exakt vad man vill rikta in sig på utan kan välja lite valfritt bland kurserna, men hur bestämms det då vad man får för degree när man är färdig med utbildningen?

Blev en himla massa frågor och text nu, men skulle verkligen uppskatta om du tog dig tid att svara! :)

Svar: Hej Anna!
Haha, ja det var lite frågor det där. Men jag ska försöka svara så gott jag kan.
Jag fick ingen hjälp när det gäller allt pappersarbete och förberedelse innan från någon "professionell", utan jag tillsammans med tre andra vänner från Sverige hjälptes åt med allting, stöttade varandra (tro mig, det behövdes när man gick igenom det där) så på så sätt fick jag ju hjälp. Men annars är man pretty much on your own! Det är en väldigt påfrestande och jobbig process, speciellt om det är tidspress som det var i mitt fall, men det är det värt! :)
Det du ska tänka på är att göra TOEFL-testet så fort som möjligt eftersom det tar ganska lång tid innan man får tillbaka resultatet från det!

Den skolan jag går på nu, BMCC, är ett community college som tillhör CUNY (Community College of New York) och är ett college som man bara kan gå max 2 år på. Jag kommer ta min Associate Degree på BMCC och sen byta till en annan och ta min Bachelor där. Som det ser ut nu vill jag byta till Baruch, men det är ganska svårt att komma in där!

Det är jätteolika hur mycket det kostar beroende på vilken skola man läser på. BMCC är en av de billigare skolorna och kostar 240 dollar per credit. Du måste läsa minst 12 credit för att få studentvisum, så som minst betalar du 2880 dollar/termin. Men sen tillkommer det ju kostnader för böcker och liknande.
Baruch är mer än dubbelt så dyrt, så ja, det kommer bli väldigt mycket dyrare för mig de sista två åren!

Jag går Business Administration, men sen när jag byter skola ska jag läsa Business Management. Det är en hel djungel med majors, så mitt tips är att gå in på alla skolors hemsida och läsa på om dom, och sen måste du se till att du kan transfera alla credits om du som jag ska läsa så högt som en Bachelor Degree.
Hoppas du har fått svar på dina frågor, säg till isåfall! Kram!

SUMMER IN NEW YORK

Sitter i Central park med bara långklänning och converse i 22 graders värme. Det känns verkligen som sommar! Just nu passar jag på att njuta av solen så mycket jag kan innan jag måste åka ner till skolan och plugga och sen ha kvällskurser.


GREENHOUSE REUNION

Nu drar jag iväg till Clara och hennes vänner för lite förfest, sen ska vi vidare till Marquee och Greenhouse!
Jag hängde på Greenhouse under 2009 och början av 2010 hela tiden men har inte varit där sedan dess. Blir kul att se hur det är nu, är sugen på lite hip hop i källaren!






SPRING IS FINALLY HERE

Hej!

Nu har jag inte skrivit på några dagar, har haft väldigt mycket med skolan.
I måndags hade jag som sagt mitt Business-prov och det gick bra tror jag! Det kändes iallafall som jag kunde de flesta frågorna, haha! I tisdags hade jag mitt tredje tal i min Speech-klass och det gick också bra. Nästa gång kommer det bli ett svårare tal som vi ska hålla i ca. 10 min. Men det är bara kul!

Idag har det varit helt underbart väder i New York. Vi har haft uppemot 21-22 grader och strålande sol! Jag passade självklart på att springa i Central Park efter min morgonklass. Sjukt bra träning idag, det kändes bra och jag kommer nog ha träningsvärk imorgon!

Under eftermiddagen åkte jag ner till Soho för att shoppa lite. Jag fick med mig en jättefin byxdress, nagellack och värmeskydd till håret. Kan visa imorgon!



Årets första frozen yogurt. And it was goooooood!

FRIDAY W/ MOM

Under fredagen när mamma var här och hälsade var det shopping som stod på schemat!

Hon köpte jeans, skor, smink och världens snyggaste väska från Michael Kors. Nej, jag är inte alls avundsjuk! ;)
På kvällen hade vi reserverat ett bord på Hurricane Club, det ligger på 26:e och Park.
Jag hade fått ett tips av en kompis om att det skulle vara jättebra, så vi hade väldigt höga förväntingar! Dessvärre SÖG det. Inredningen och allt var jättecoolt, men det var nog det enda som var bra. Servitören var jättestressad och ville knappt prata med oss, och maten vi beställde var inte alls bra tyvärr... Så det var lite av en besvikelse!


Vi hann också med en promenad i Central Park, helt fantastiskt vackert var det!



Fina mamma <3




Haha, det var två killar som kom och spelade musik på tunnelbanan och de kastade en såndär maracas-grej till mamma så hon fick joina dom!



På Hurricane Club



BUSINESS EXAM

Om en timme har jag mitt första Businessprov och jag är jättenervös! Vill verkligen få ett bra resultat på detta provet.
Jag sitter just nu i skolans bibliotek och pluggar in i det sista, försöker få in de sista termerna i mitt lilla huvud.

Wish me luck!


BEAUTIFUL WEST VILLAGE

Har hängt i West Village idag, ett av mina favoritområden i New York.

Eftermiddagen spenderades i Hannahs nya, mysiga lägenhet med prat och pluggande. Nu ikväll håller jag på att råplugga inför mitt första businessprov imorgon. Wish me luck!


SOUTH SIDE

Hej mina vänner!

Vaknade för en stund sen, lite bakis och sådär men inte så farligt.

Igår vankades det utgång! Vi var ett litet gäng hemma hos Kavita innan vi åkte vidare till South Side. Jag har aldrig varit där förut, det var ett ganska skönt ställe faktiskt. Asbra musik! Såg Ryan Phillippe där, hade en liten crush på honom när jag var mindre så det var kul att se honom i verkligheten. Men han var MYCKET kortare än vad jag trodde, typ lika lång som mig.


Jag och Hannah


Jag fick låna Hannahs knallrosa läppstift, har aldrig använt läppstift förut faktiskt!


SUSHI SAMBA

Nu drar jag och möter upp Clara och hennes kompis på Sushi Samba. Hörs imorgon!


LYCKLIG TJEJ

Kom hem från skolan för en stund sen, hade bara en lektion på morgonen. Skönt!

På vägen till tunnelbanan gick jag förbi en random affär som har lite allt möjligt. Där hittade jag Finn Crisp, mitt favoritknäckebröd! Det påminner mig så himla mycket om somrarna i Finland.

Så nu sitter jag här i min säng och äter det, lycklig som fan!



RSS 2.0
Test